Home » Life & Style » Românul care a devenit milionar din poker. Cum a început totul și câți bani a câștigat în 10 ani. Povestea incredibilă

Românul care a devenit milionar din poker. Cum a început totul și câți bani a câștigat în 10 ani. Povestea incredibilă

Cojocaru Cristian / 12.02.2022, 14:19
Românul care a devenit milionar din poker. Cum a început totul și câți bani a câștigat în 10 ani. Povestea incredibilă

Cosmin Joldiș este românul care a devenit milionar din poker. Clujeanul a ajuns să câștige milioane de dolari doar din asta, ajungând în liga profesioniștilor. Totul a început în urmă cu câțiva ani pe când era student și se pare că soarta i-a surâs. Află întreaga poveste a clujeanului și care este secretul său în cariera inedită.

Românul a devenit milionar din poker respectând mereu același lucru

Totul a început pentru Cosmin Joldiș în facultate, atunci când a început să joace poker. I-a plăcut atât de mult acest lucru încât acum a ajuns jucător profesionist. De-a lungul unui deceniu de când joacă, el a reușit să câștige aproximativ 1,5 milioane de dolari, afirmând că poate face asta până la pensie. În ceea ce privește secretul său, acesta constă în disciplină, afirmând că fără ea, nu poți trăi ca jucător profesionist de poker.

„Lumea când spui că joci poker crede că joci la aparate, la ruletă. Chestii de noroc. Am început în facultate, jucam cu colegii de cămin poker. Am văzut că aveam prieteni care câştigau şi am început să studiez videouri care explicau cum să joci corect poker. Le-am studiat foarte bine şi am zis: „asta, e, începem să jucăm poker”, a explicat Cosmin Joldiș în cadrul unui interviu acordat vloggerului Mircea Bravo, povestind cum și-a început cariera mai puțin obișnuită.

Datorită rezultatelor pozitive pe care le obținea și totodată văzând că sunt câțiva români care reușeau să scoată bani frumoși din poker, Cosmin a decis că vrea să devină un jucător profesionist. În anul 2021, clujeanul ajungea acolo unde își propusese: în liga jucătorilor profesioniști de poker.

„Eram în anul 3 de Facultate la „Autovehicule rutiere” în cadrul Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca. Am câştigat aşa de mulţi bani, încât am zis că orice aş face la facultate nu aş putea câştiga astfel A fost şi o lună întreagă în care jucam zi de zi câte 14-16 ore”, a mai explicat acesta.

Atunci când părinții lui au aflat cu ce se ocupă, nu au fost foarte încântați însă odată cu trecerea timpului, s-au obișnuit cu ideea. Joldiș mai explică faptul că pokerul ține de noroc într-un foarte mic procent. Acesta a mai afirmat că totul ține de disciplină.

„E doar 10% noroc. Eu am avut noroc mult. Poţi să ai noroc la 25 de ani şi să te propulsezi serios în domeniu şi să câştigi din ce în ce mai mulţi bani sau la 50 de ani, după ce ai jucat toată viaţa mize mici. Fără disciplină nu ai nicio şansă”, a explicat el.

În ceea ce privește bătrânețea, Joldiș a afirmat că ar putea ieși la pensie doar jucând poker.

„Am jucat zeci de milioane de mâini, dar încă îmi place. Oricâţi bani aş face, tot o să joc poker. La noi se joacă pentru a face bani”, a spus el referindu-se la faptul că cel mai mult îi place să joace poker în SUA.

românul milionar poker
Cosmin Joldis a castigat peste 1,5 milioane de dolari din poker

A câștigat 145.000 de dolari la un singur turneu

Majoritatea jucătorilor de poker preferul jocul live, fiind și cazul lui Joldiș. Aceast a spus că preferă un astfel de joc pentru că mizele sunt mari și în acest fel își poate „citi” oponenții.

„Mai demult jucam online şi la 30 de mese deodată, dar acum sunt tot mai mulţi jucători profesionişti de poker şi nu mai poţi să joci la foarte multe mese. Trebuie să fii atent, să iei notiţe”, spune el.

În ceea ce privește pokerul online, Joldiș preferă mize mici de 1-2 dolari, în comparație cu pokerul live. Cu toate că uneori „e plictisitor” să joace pe mize mici, în continuare el face acest lucru. Clujeanul a afirmat că ultima dată a jucat în Miami cu 7-8-10.000 de dolari pe masă. În cadrul unui turneu, Cosmin Joldiș a câștigat 145.000 de dolari.

„Cel mai mult am câştigat 145.000 de dolari, la main event, la Campionatul Mondial de Poker din Las Vegas”, spune el.

Cu toate că ale sale câștiguri nu sunt deloc neglijabile, Joldiș a spus că din banii câștigați și-a cumpărat un Renault Megane de 2.500 de euro, iar în rest a ales să investească în criptomonede, bursă sau imobiliare. Din turneele live, el a câștigat 713.389 de dolari, în timp ce din cele online a reușit să rontujească veniturile cu alți 850.610 dolari. În clasamentul jucătorilor de poker din România cu privire la veniturile realizate, Joldiș se clasează pe locul 14.