Sarea de mare a devenit din ce în ce mai populară în ultimii ani. Îl vedem ca un ingredient principal în multe deserturi și gustări. Adesea, termeni precum organic, natural și pur însoțesc și produsele care conțin sare de mare făcând aluzie la faptul că este o alternativă sănătoasă la sarea de masă. Care este diferenţa dintre ele?
Principalele diferențe dintre sarea de mare și sarea de masă sunt în gusturi, textură și procesare. Sarea de mare provine din apa de mare evaporată și este procesată minim, astfel încât poate reține urme de minerale. Mineralele pe care le conține sarea de mare depind de corpul de apă din care este evaporată. Acest lucru poate promova un gust sau o culoare diferită în sare.
Când vorbim din punct de vedere al sănătății, mineralele sunt minore și ușor de consumat prin aportul alimentar zilnic. Sarea de masă obișnuită provine din minele de sare și este procesată pentru a elimina mineralele. Pe lângă iod, un nutrient esențial care ajută la menținerea unei tiroide sănătoase, sarea de masă conține de obicei un aditiv pentru a preveni problemele.
[rssfeed id='1612173855' template='list' posts=2]Mulți oameni percep sarea de mare ca o alternativă sănătoasă la sarea de masă. În cele mai multe ţări, sarea de masă rezultată în urma procesării este îmbogățită cu suplimente pentru a i se îmbunătăți proprietățile.
Sarea de mare provine din evaporarea apei de mare, deci este o sursă naturală de sodiu. Sarea de masă provine din zăcămintele miniere de sare. Se formează o soluție din sare care este evaporată prin vacuum pentru a forma cristale. Producătorii îl prelucrează apoi în cristale fine care sunt ușor de amestecat în alimente. Sarea de masă este procesată pentru a se purifica, după care i se adaugă alte suplimente, precum aluminosilicat de sodiu, dioxid de siliciu, carbonat de magneziu și, după caz, iod.
Bucătarii folosesc sare de mare în unele rețete din cauza texturii sale grosiere și crocante. Unii oameni preferă, de asemenea, gustul mai puternic al sării de mare. Sarea de mare poate fi atât rafinată, cât și nerafinata. Sarea de mare nerafinată este supusă unui proces mai blând, astfel încât să își păstreze cât mai multe mineralele.
Culoarea sa poate fi variata, în funcție de conținutul de minerale, alge sau chiar bacterii marine. Acestea din urmă contribuie la un gust mai intens al preparatelor.
Deși oamenii pot percepe sarea de mare ca fiind mai bună pentru sănătate, are același conținut de sodiu ca și sarea de masă. Unii oameni cred că sarea de mare are mai puțin sodiu decât sarea de masă, dar această este o concepție greșită.
Sarea de mare provine dintr-o sursă naturală și conține alte minerale, printre care: magneziu calciu potasiu. Sarea de masă nu are acești nutrienți suplimentari, dar conține iod dacă este fortificată.
Motivul pentru care experții recomandă limitarea sării în dietă este pentru că acest condiment alimentar obișnuit conține sodiu. Pentru unii oameni, sodiul poate duce la o creștere a tensiunii arteriale, deoarece reține excesul de lichid în organism.