Home » Life & Style » Secretele unui zbor perfect. 7 lucruri pe care e bine să le știi pentru a avea o călătorie plăcută

Secretele unui zbor perfect. 7 lucruri pe care e bine să le știi pentru a avea o călătorie plăcută

Voicu Costin / 05.05.2022, 16:24
Secretele unui zbor perfect. 7 lucruri pe care e bine să le știi pentru a avea o călătorie plăcută

Călătoritul cu avionul, la fel ca și cu celelalte mijloace de transport, au câteva secrete pe care unii însoțitori de zbor au vrut să le împărtășească cu noi pentru a învăța câteva lucruri importante. De la bilete mai ieftine, la sfaturi de a avea un zbor mai plăcut, încercăm să le împărtășim și cu voi. Care sunt secretele unui zbor perfect?

Sfaturi utile pentru pasagerii avioanelor

Puteți cere mai multă mâncare

Mâncarea care este distribuită la bordul unui avion are un termen de valabilitate scurt, deoarece este livrată gata preparată. Toate recipientele cu mâncare în exces sunt aruncate imediat după zbor. Prin urmare, dacă încă vă este foame, puteți cere încă o porție de mâncare în plus. Sunt persoane care nu mănâncă înainte de a zbura pentru a nu li se face rău, sau, dacă în prețul biletului există și o masă inclusă, aceștia profită și nu își mai cumpăra mâncare din aeroport, care oricum este scumpă.

Încercați să fiți precauți cu lucrurile pe care le atingeți în timpul zborului

Majoritatea companiilor aeriene fac doar o curățenie superficială după zbor. Păturile și pernele nu sunt spălate, ci doar împăturite frumos. Tăvile cu mâncare nu sunt spălate. Tăvile scaunelor sunt șterse, covoarele sunt curățate, dar este posibil că unele zone să nu fie curățate prea bine sau în totalitate.

Ușa toaletei poate fi deschisă din exterior

Însoțitorii de bord au propriile chei în cazul în care un pasager este blocat în toaletă. În plus, multe avioane au mecanismul de blocare a ușii însuși, instalat sub semnul „Fumatul interzis” de pe ușa toaletei. Dacă ridici clapeta cu imaginea țigării și rotești zăvorul, ușa se va deschide. Acest lucru se va întâmpla doar într-o situație de criză!

Nu trebuie să vă fie teamă să fiți ultima persoană care urcă în avion

Când toți pasagerii își ocupă locurile, puteți vedea imediat care sunt libere. Iar faptul că ușa a fost deja închisă în urma ta, și că nu vor mai fi alți pasageri, îți oferă posibilitatea de a ocupa orice loc liber la bordul navei.

Evitați locurile de pe peretele frontal

Dacă există pasageri cu bebeluși la bord, cel mai probabil vor ocupa locurile de la peretele frontal. Acest lucru se datorează faptului că este mai ușor și mai sigur să așezi acolo un port-bebe. Așadar, dacă vrei să te bucuri de un zbor liniștit, poți să alegi locuri mai în spate, chiar dacă nu te vei bucura de același spațiu la picioare.

Bea doar apă îmbuteliată

Problema apei murdare de la bordul avioanelor a captat multă atenție de la studiul scandalos al Wall Street Journal din 2002: numărul de bacterii din probele de apă de la 14 dintre cele mai populare companii aeriene era de sute de ori mai mare decât standardul stabilit. Situația de astăzi nu s-a schimbat prea mult, așa că este mai bine să beți la bord doar lichid îmbuteliat. Ceaiul, cafeaua și apa de la chiuvetă trebuie evitate.

Aplauzele de la sfârșitul zborului

În unele țări, pasagerii aplaudă la sfârșitul cursei, pentru că a fost lipsită de incidente și au ajuns teferi și nevătămați pe aeroport. Poate că oamenii încearcă să își exprime recunoștința față de echipaj sau bucuria de a se întoarce acasă, dar echipajul poate considera acest gest, jignitor.