Începând cu anii 2000, românii au început să se reorienteze atunci când au ales un nume pentru copiii lor. Nume cu origini evreiești, germanice sau englezești au început să apară printre cele deja populare, iar acest lucru a dat un imbold și celorlalți părinți să opteze pentru un nume cu iz exotic sau să aibă o însemnătate aparte. Daniel este unul dintre exemple, iar cei ce poartă numele vor afla ce semnificație specială ascunde.
Pentru alegerea numelor copiilor, mulți oameni au început să se inspire din numele personalităților celebre, a starurilor de cinema, a cântăreților sau chiar a prinților și prințeselor de peste hotare. Unii dintre ei au vrut ca și copilul lor să aibă un nume mai exotic așa că au început să se inspire inclusiv din numele băieților și fetelor de pe celelalte continente, America de Nord și de Sud.
Un nume mai special a apărut și printre alegerile oamenilor și spunem special pentru că însemnătatea numelui este în strânsă legătură cu divinitatea. „Daniel” este numele ales pentru băieți și este de origine ebraică. Acest nume provine de la două figuri biblice străvechi și este menționat în Cartea lui Daniel. A devenit un nume comun pentru băieţi și este utilizat și ca nume de familie nu doar ca prenume.
[rssfeed id='1612173855' template='list' posts=2]În vechiul testament, Daniel era un profet care apare în Cartea lui Daniel. Acesta obține o funcție importantă în Babylon, datorită faptului că avea vise apocaliptice legate de viitorul îndepărtat. Biblia menționează alte trei persoane cu acest nume:
Numele Daniel este format din „dan” și s-ar traduce „a judeca și „el” înseamnă „Dumnezeu, puternic”. Numele de origine evreiască s-ar traduce „Dumnezeu este judecătorul meu”.
Numele băieților, Daniel a început să fie alintat sau poreclit și sub alte forme: Dănuț sau Dani.
Având în componenţă numele lui Dumnezeu, se spune că persoanele sunt ocrotite de divinitate, iar aceștia sunt ajutați să treacă prin greutățile întâmpinate în viață. Au fost descriși că fiind persoane prietenoase, care își ajută familia și prietenii la nevoie, dărnicia lor fiind un atuu. Se declară că sunt persoane sensibile dar acest lucru îi poate ajuta sau împiedica privind dezvoltarea personală. Depinde doar de ei cum gestionează situația.
Patriarhul Daniel, este actualul patriarh al Bisericii Ortodoxe Române și Locțiitor al Tronului Cezareei Capadociei. A fost ales de către Colegiul Electoral Bisericesc la data de 12 septembrie 2007 și a început să își exercite funcția pe 30 septembrie 2007.