Home » Life & Style » Știri mondene » Ce fac și cum arată acum Dana Bartzer și Dan Creimerman. Erau unii dintre cei mai iubiți artiști români pe vremea lui Ceaușescu. FOTO

Ce fac și cum arată acum Dana Bartzer și Dan Creimerman. Erau unii dintre cei mai iubiți artiști români pe vremea lui Ceaușescu. FOTO

Manolică Anca / 20.02.2022, 14:14

Îți mai amintești de Dana Bartzer și Dan Creimerman, cuplul de aur al muzicii ușoare româneşti din anii 80? Aceștia au ieșit de foarte mult din spațiul public, stând departe de lumina reflectoarelor și a ochilor curioși. În ciuda acestui lucru, ei nu au renunțat la muzică, pasiunea care i-a consacrat. Află ce fac de partea cealalată a scenei.

Dana Bartzer și Dan Creimerman s-au retras din lumina reflectoarelor

În anul 1986, Dana, artistă de origine șvabă, câștiga Premiul Tinereţii la Festivalul de la Mamaia, iar vocea sa răsuna pe marile scene românești până la Revoluție. După care a decis să se retragă din muzică și s-a reprofilat.

De când au ieșit din lumina reflectoarelor, Dana Bartzer și Dan Creimerman și-au îndreptat toată energia și atenția către propriul studio, la care apelează numeroase agenții de publicitate unde crează și înregistrează. Cei doi au fosrte multe proiecte de muzică clasică de care se ocupă, fiind, de asemenea, co-organizatori, sub asociația lor culturală și canalul media „Art Channel”.

Aceștia iau parte la diverse întâlniri cu profesorii și elevii premianți ai celui mai prestigios liceu de muzică din Capitală. Este vorba de gala muzicală „Live la Enescu”, eveniment prezentat mulți ani la rând de Dana Bartzer.

Dana Bartzer
Dana Bartzer

Ce fac și cum arată acum cei doi

În vârstă de 55 de ani acum, Dana Bartzer este profesoară de canto pentru tinerii care doresc să pornească pe acest drum. Printre aceștia se numără și Andrada Precup, câștigătoarea emisiunii X Factor de la Antena 1 din anul 2020. Artista avea numai cuvinte de laudă pentru tânăra atât de talentată.

„Am fost un pic temătoare la început, pentru că eram fără experiență cu o elevă nevăzătoare. Însă este eleva ideală, un om minunat, foarte caldă, un muzician extraordinar, un om talentat, dornică să facă muzică, dornică de a învăța lucruri noi. Nu spune niciodată NU, ci doar „să vedem, să încerc”.

Ce-și dorește un profesor mai mult decât atât? Are o ureche și un auz absolut, o acuratețe vocală, o memorie fantastică. Pentru noi, cei care vedem, e greu de înțeles cum procedează ei, nevăzătorii.”, spunea la un moment dat Dana Bartzer, într-un interviu pentru click.ro.

Dana Bartzer și Dan Creimerman au împreună doi copii

Fiică a compozitorului Richard Bartze, Dana formează un cuplu cu Dan Creimerman de foarte multă vreme. Atât pe plan profesional, pe scena muzicală, cât și în plan personal. Iubirea lor este la fel de vie, chiar dacă au trecut peste 30 de ani de la nuntă.

Celebrii artiști s-au căsătorit în anul 1988 și au fost binecuântați cu doi copii frumoși, Boris (21 de ani) şi Robert (16 ani). Băiatul cel mare este specialist în imagine și absolvent al Universității de Arte și Design din Karlsruhe, Germania, în timp ce Robert a absolvit Liceul „George Enescu” devenind un instrumentist de excepție. Ia parte la multe festivaluri concurs, masterclass-uri și tabere de muzică clasică.