Home » Life & Style » Știri mondene » Cine este Emil Rengle de la Survivor 2022 și cum a ajuns cunoscut. A studiat la cele mai mari școli de dans internaționale

Cine este Emil Rengle de la Survivor 2022 și cum a ajuns cunoscut. A studiat la cele mai mari școli de dans internaționale

Manolică Anca / 15.02.2022, 12:41

De mai bine de o lună de zile, fanii lui Emil Rengle îl pot vedea mai mult pe micile ecrane, fiind concurent în cel mai dur reality-show din România, Survivor 2022.  Deși mulți îl știu pe Emil Rengle drept unul dintre cei mai buni dansatori din România, puțini îi cunosc povestea de viață. Cum a descoperit dansul pe tocuri și ce reușite a bifat până la 31 de ani.

Cine este Emil Rengle, Faimosul de la Survivor România

Emil Rengle s-a născut pe 1 septembrie 1990, la Oradea. A devenit foarte cunoscut odată cu participarea în cel de-a optulea sezon al Românii au talent, show care l-a propulsat în carieră. A impresionat de la prima apariție cu dansul său pe tocuri, devenind câștigătorul Românii au talent 2018.

Astăzi, toată lumea îl știe drept unul dintre cei mai buni dansatori din România sau „coregraful vedetelor”, însă puțini îi cunosc povestea de viață. Artistul și-a descoperit pasiunea pentru dans încă de la o vârstă fragedă. La numai 7 ani, el intra pentru prima dată într-o sală specială de dans, sora lui fiind majoretă la acea vreme.

L-a încântat ideea de dans și a început să practice dansuri de societate. Mai târziu, când a împlinit 11 ani, și-a dat seama că este dragostea lui cea mai mare și a învățat să folosească această artă pentru a-și manifesta caracterul nonconformist.

Artistul a luat lecții de dans de la coregrafa lui Beyonce

Până la 31 de ani, Faimosul de la Survivor 2022 se poate lăuda cu reușite uriașe. A studiat Artă Coregrafică în cadrul UNATC, după care a mers la mai multe şcoli de dans internaţionale, precum Broadway Dance Center New York, Pineapple Dance Studio Londra sau Debbie Reynolds Los Angeles. În America, a luat lecții de dans chiar de la coregrafa celebrei Beyonce, Sheryl Murakami.

A câştigat campionatul de dans Hip Hop International şi a semnat coregrafia primei trupe de dans din România care a luat parte la campionatul mondial Worlds Hip Hop Championships în Las Vegas. A avut o carieră fulminantă, trecându-și în palmares numeroase evenimente internaţionale, în Miami, Los Angeles, Tokyo, Hong Kong, New York, dar şi în oraşe din întreaga Europă.

Numit și „coregraful vedetelor”, artistul a avut și are colaborări cu multe nume celebre de la noi din țară. Printre acestea se numără Loredana Groza, Alexandra Stan, Inna, Corina, Antonia, Alex Velea sau Fly Project.

Emil Rengle
Emil Rengle

Emil Rengle a mai devenit cunoscut publicului şi pentru apariţia la emisiunea Ferma Vedetelor, dar şi pentru scurta trecere prin emisiunea „Uite cine dansează”, unde a făcut pereche cu Dana Budeanu. De asemenea, a participat și la Got Talent The Champions, în SUA, dar a fost eliminat rapid.

Emil Rengle a recunoscut că este bisexual

Celebrul dansator și coregraf a recunoscut în urmă cu ceva timp că este bisexual. Dezvăluirea a fost făcută pe canalul lui de YouTube, povestind printre altele și cum au reacționat cei apropiați atunci când a recunoscut că este atras și de partea masculină.

„Vine o perioadă în viaţă când dai de tine şi nu mai vrei să fugi. Să te descoperi ca o persoană gay şi să te descoperi ca o persoană diferită în România este greu de purtat. Nu eşti ca toţi ceilalţi. Vă voi vorbi azi despre un subiect de care mi-am dorit foarte mult să vă vorbesc.

De ce n-am făcut-o? N-a fost timpul până acum. Am foarte mari emoţii să vorbesc despre acest subiect, însă o voi face.”, a spus Emil Rengle în video.

Deși nu ar fi vrut să îi spună niciodată mamei sale că îi plac și băieții, la un moment dat, a decis că este timpul să o facă. Când a aflat, femeia l-a luat în brațe și a început să plângă, neștiind prea bine cum să reacționeze.

Conflict cu CRBL, la Survivor 2022

După un meci foarte strâns, ajuns la ștafetă și pierdut la limită de echipa Faimoșilor de la Survivor România 2022, aceștia au fost nevoiți să se nominalizeze în consiliul de eliminare din ediția de luni, 14 februarie. Cum Emil Rengle și Laura Giurcanu au reușit să câștige, pentru a doua oară, proba de imunitate individuală și și-au asigurat un consiliu fără emoții, iar Marian Drăgulescu și Natalia Duminică au avut imunitate, fiind prima lor săptămână în concurs, lista concurenților care puteau fi propuși era una scurtă.

În urma voturilor exprimate de echipă, Radu Itu, CRBL și Otilia au ajuns la mâna publicului. Cum CRBL a fost nominalizat de către Emil Rengle, acest lucru a dus la izbucnirea unui conflict mare între cei doi. Artistul s-a declarat de-a dreptul șocat de nominalizare, dar și de explicațiile date de Emil Rengle în timpul consiliului.

Consiliul de eliminare Survivor 2022
Consiliul de eliminare Survivor 2022

Fostul câștigător de la Românii au Talent l-a „apostrofat” pe artist, numindu-l egoist și reproșându-i faptul că în ultima vreme nu a mai adus multe puncte pentru echipă.

CRBL devine un personaj destul de recalcitrant. Mă deranjează felul în care se comportă la traseu. Te bagă în filmul lui, care nu este un film bun. Nu-mi place filmul lui CRBL. El nu aduce puncte. Dacă ar fi un om care să aducă puncte, le-aș lua sfaturile ca atare. Nominalizarea din seara aceasta va fi bazată atât pe social, sportiv cât și strategic.

Este o persoană care a avut destul de multe conflicte deja în insulă. E genul de persoană care le creează. E o persoană puțin egoistă. Această persoană este CRBL. Dacă la ceva se pricepe este să vorbească mult. Nu vede pădurea de copacul din fața lui”, a spus Emil Rengle.

Desigur, a urmat și replica lui CRBL:

„La joc suntem toți egali. Am rămas surprins să aflu un vot și la votul colectiv. Referitor la ce a zis Emil, nu sunt de acord cu nimic. A zis ca sunt egoist, că lucrurile nu ne aparțin. Sunt cel mai pasionat de aici de forma de supraviețuire.

Tatăl meu m-a învățat să mă adaptez. Nu îmi place lenea. Când fac eu ceva și e bun, să-și facă fiecare. (..) Dacă am făcut un lucru bun, să și-l facă și ei. Au pretenția să-l shareuiesc cu toată lumea, în timp ce alții stau la soare (..) Ajut pe oricine îmi cere ajutorul. Sunt un om cu un mare defect: sunt atent la detalii. Greșesc, pun la suflet toate nimicurile.

Am avut o altercație cu Emil la joc, m-a făcut recalcitrant. Nu pot să fiu educat de cineva care nu se apropie de nivelul meu de educație, din punctul meu de vedere.”, a declarat CRBL la consiliul de la Survivor 2022.

CRBL, Otilia Bilionera și Radu Itu sunt cei trei Faimoși care sunt în cursa de eliminare la Survivor România 2022, în a cincea săptămână de joc. Echipa roșie se află la al patrulea consiliu de eliminare al competiției.