Cine este Joseph Hadad de la MasterChef, emisiunea difuzată de Pro TV. Drama pe care o ascunde

de:
13 01. 2022, 15:45
Joseph Hadad, juratul de la MasterChef

Pro TV a adus pe micile ecrane un nou sezon al emisiunii culinare Masterchef România. Printre cei trei jurați se numără și Joseph Hadad, prezent și în ultimul sezon al show-ului, care s-a difuzat în anul 2019. Carismaticul și mereu cu zâmbetul pe buze, chef-ul și-a atras rapid simpatia publicului. Dar mulți nu știu că acesta ascunde o poveste tristă de viață.

Joseph Hadad s-a născut într-o familie cu tradiție în gastonomie

Renumitul chef și antreprenor Joseph Hadad s-a născut pe data de 7 decembrie 1959, în Ierusalim, într-o familie cu tradiție în gastonomie. Mama sa avea origini marocane  și tatăl tunisiene, acesta din urmă fiind bucătar pe vase de croazieră. Așadar, a încercat încă de mic să îi insufle dragostea pentru arta culinară și se pare că a reușit din plin!

Copilăria şi-a petrecut-o în oraşul Haifa, unde și-a creat o mulțime alături de amintiri frumoase alături de părinții săi. Își amintește mereu cu mare bucurie de picnicurile petrecute alături de familie, care durau o zi întreagă. Ajuns la vârsta adolecenței, Joseph Hadad a fost trimis de tatăl său, pentru 3 ani, la Școala de Bucătari din Haifa.

După ce a împlinit 19 ani, Joseph a fost înrolat în armată, unde a petrecut alți trei ani. După ce a teminat stagiul militar, el s-a angajat întâi ca ajutor de bucătar. În perioada următoare, din dorința de a învăța și progresa cât mai mult, el a devenit Chef Garde-Manger la Jordan River Hotel, un hotel de 450 camere din Tiberias, urmând ca 1989 să fie promovat ca Executive Chef la celebrul King David Hotel din Ierusalim.

Joseph Hadad, juratul de la MasterChef

De-a lungul carierei sale, acesta a obținut secretele a peste 2000 de rețete sofisticate, cu care a avut ocazia să încânte o mulțime de nume celebre, precum: Bill Clinton, Francois Mitterrand sau Margaret Thatcher, Regele Hussein al Iordaniei, Regele Juan Carlos al Spaniei și Prințul din Lichtenstein. De pe listă nu lipsesc nici vedete precum: Robert de Niro, Madonna, Frank Sinatra dar și Michael Jackson.

Drama pe care o ascunde Joseph Hadad

În spatele zâmbetului și a succesului răsunător, se ascunde o dramă cutremurătoare. În 2007, soția lui Joseph Hadad a decedat la vârsta de numai 42 de ani, după ce a pierdut lupta cu necruțătorul cancer. Acesta a fost distrus de această pierdere, fiind nevoit să se ocupe de cei trei copii ai lor: Dor, băiatul de 16, Daniela de 10 și mezina familiei, Lipaz, de numai 3 ani.

A fost o perioadă extrem de grea și zbuciumată. Joseph Hadad era deja bucătar în România și a fost nevoit să facă naveta între țara noastră și Israel pentru a o vedea pe fetița cea mică. Aceasta rămăsese acolo cu o bonă pe care a trebuit să o angajeze.

„Soţia mea a murit de cancer la sân. Atunci am simţit cum se prăbuşeşte totul… Nu doresc nimănui să treacă prin ce am trecut eu. Am avut şi în copilărie momente grele, dar acesta a fost cel mai greu moment din viaţa mea.

A fost foarte dificil să cresc copiii, care au suferit enorm pentru moartea mamei lor (..) Eu nu ştiam să mă descurc cu copiii, eram doar cu munca şi cu adusul banilor, Gila avea grijă de casă, de mâncare, de familie.”, a mărturisit Hadad, pentru Click.

Joseph Hadad

Mai mult, juratul de la MasterChef România se consideră vinovat de moartea soției sale și spune că ar fi trebuit să lase munca deoparte și să se fi dus la foctor cu ea.

„Eu am fost numai cu munca şi eu sunt vinovat! Sunt vinovat! Trebuia să fi mers cu ea la doctor… A început tratamentul şi trei ani de zile a suferit. Am vândut apartamentul, am vândut maşina, am dat peste 230.000 de dolari la vremea respectivă să aduc nişte medicamente pentru ea şi nu am reuşit s-o salvez. Am rămas gol…”, a mai spus îndrăgitul bucătar.

În anul 2013, Chef Joseph Hadad și-a împlinit cel mai mare vis al său, deschizând la București restaurantul care îi poartă numele.