Home » Life & Style » Știri mondene » Cine este Lee Jung-jae, starul din Jocul Calamarului – serialul de succes de la Netflix, și în ce filme a mai jucat

Cine este Lee Jung-jae, starul din Jocul Calamarului – serialul de succes de la Netflix, și în ce filme a mai jucat

Cojocaru Cristian / 22.10.2021, 10:51
Cine este Lee Jung-jae, starul din Jocul Calamarului – serialul de succes de la Netflix, și în ce filme a mai jucat

Jocul Calamarului de pe Netflix a cunoscut un uriaș succes încă de la lansare. Alfă cine este starul din Jocul Calamarului, Lee Jung-jae și ce viață duce acesta.

Lucruri mai puțin știute despre starul din Jocul Calamarului

Nimeni nu se aștepta ca un serial dramatic de supraviețuire de origine sud-coreenaă va ajunge cel  mai popular de pe Netflix. Încă de la lansarea filmului, la jumătatea lunii septembrie, milioane de oameni au luat cu asalt fiecare episod. În rolul principal se află actorul Lee Jung-jae, care alături de cei 455 de participanți plini de datorii, încearcă versiunile mortale ale jocurilor pentru copii, în schimbul unui premiu uriaș care le-ar putea asigura o viață decentă ulterior.

Lee joacă rolul dependentului de jocuri de noroc, Seong Gi-hun, care ajunge să se alăture jocului cu mize mari. Încă din primul episod, actorul reușește să câștige inimile privitorilor, dând dovadă de empatie față de ceilalți participanți. Chiar înainte de a juca în Squid Game, Lee era deja un nume cunoscut în Coreea de Sud. Pe măsură ce actorul de 48 de ani a devenit cunoscut în întreaga lume, sunt lucruri mai puțin știute despre acesta.

Astfel, află că actoria nu a fost dintotdeauna în ”meniul” lui Lee. Deși a crescut într-o familie înstărită, a început să lucreze de mic la o cafenea locală din Apgujeong, Seul. Acolo un designer numit Ha Yong-soo a descoperit aspectul tânărului. După ce a fost model timp de câțiva ani, Lee a sărit pe scena de actorie și a debutat în drama TV din Coreea din 1993 Dinosaur Teacher.

starul jocul calamarului
Actorul principal din Jocul Calamarului are mai multe talente, fiind si fotomodel in trecut

Afacerile pe care le deține actorul

În realitate, el nu ar fi niciodată nevoit să joace într-un astfel de joc precum Squid Game, iar acest lucru pentru că el continuă să câștige bani din afacerile pe care le deține. Lee are un lanț de restaurante italiene de lux, numit după filmul său de succces, Il Mare, dar și o companie de dezvoltare imobiliară numită Seorim C&D. Lee a fondat, de asemenea, eticheta de divertisment, Artist Company, împreună cu prietenul său de mult timp actor Jung Woo-sung.

Lee este o persoană multitalentată, iar background-ul acestuia arată și un talent în design interior. KoreaBoo relatează că a intrat la școala de artă după ce a absolvit universitatea și a obținut o diplomă de masterat la Departamentul de Teatru și Film al Universității Dongguk. El și-a aplicat abilitățile de design companiei sale de dezvoltare imobiliară și restaurantelor italiene.

Cu o carieră care se întinde pe aproape trei decenii, nu este de mirare că Lee are o mulțime de titluri. Potrivit Koreanfilm.org, multiplul actor câștigător a fost premiat la vârsta de 21 de ani, obținând cele mai bune premii pentru nou-veniți din cele mai prestigioase trei ceremonii de premiere din Coreea – Blue Dragon Film Awards, Baeksang Arts Awards și Grand Bell Awards .

La 26 de ani, Lee a devenit și cel mai tânăr care a câștigat cel mai bun actor la Blue Dragon Film Awards cu filmul, Sunrise City. În ceea ce privește viața s-a personală, acesta are o relație de foarte mulți ani cu Lim Se-ryung. Potrivit The Korea Times, vedeta din Squid Game se întâlnește cu aceasta încă din anul 2015.