Home » Știri » Știri sociale » Cât costă un apartament cu două camera în Cartierul Latin din București

Cât costă un apartament cu două camera în Cartierul Latin din București

Pană Emanuela / 22.08.2021, 16:36
Cât costă un apartament cu două camera în Cartierul Latin din București

Piața imobiliară din Capitală a continuat tentinda de creștere constantă remarcată în ultimii ani chiar și pe vreme de pandemie, astfel că locuințele au fost și rămân în continuare la mare căutare. Având în vedere potențialul de dezvoltare a orașului, creșterea venitului mediu, dar și prețurile atractive ale locuințelor din unele zone, am putea spune că această creștere era previzibilă. Cât costă în 2021 un apartament cu două camere în Cartierul Latin din București, afli în continuare.

Cât costă un apartament cu două camere în Cartierul Latin, București

Ești în căutarea unei locuințe, dar nu dispui de un buget prea mare și nici nu tânjești să locuiești în centrul orașului, atunci trebuie să știi că ansamblurile rezidențiale de la periferia Bucureștiului oferă cele mai cele mai mici prețuri la apartemente noi. În ultimii ani, în Prelungirea Ghencea, ansamblurile rezidentiale, super­mar­keturile, farmaciile, restau­rantele și grădinițele apărute au dat un nou look unei zone care mai ieri era dominată de lanuri întinse de porumb și grâu.

Interesant de menționat că, în prezent, Prelungirea Ghencea reprezintă una dintre cele mai căutate destinații de locuințe noi pentru programul „Prima Casă“, iar motivele sunt în principal de natură financiară. Această zonă vine la pachet cu o multitudine de oferte, competiția dintre dezvoltatori fiind acerbă, ceea ce a făcut ca aici să se înregistreze una dintre cele mai ridicate rate de depreciere a valorii locuințelor noi.

Pentru a vă putea face o idee, menționăm că în această zonă, prețul mediu a scăzut de la 70.000 de euro pentru un apartament cu două camere la 48.000 de euro, ceea ce înseamnă o depreciere de peste 30%.

Un dezavantaj major, care ține în loc dezvoltarea zonei și conduce la scăderea generală a interesului pentru investițiile imobiliare în această zonă, este infrastructura rutieră care nu ține pasul cu dezvoltare urbană.

În prezent, unul dintre cele mai mari proiecte rezidențiale dezvoltate în vestul Capitalei este Cartierul Latin, care în pofida părerilor nefavorabile de pe forumurile dedicate, continuă să  fie unul dintre principalii trendsetteri imobiliari din această parte a Bucureștiului. Aici veți găsi cele mai ieftine locuițe.

Dacă veți arunca un ochi pe site-urile cu anunțuri, veți găsi multe oferte de apartamente cu două camere scoase la vânzare pentru sume de până la 50.000 de euro.

Citește și: Ce cheltuieli îi revin de fapt unui proprietar de apartament. Aceste scutiri sunt decise în funcție de acordul celorlalți locatari

În ce perioadă a anului e bine să cumperi un apartament

Te-ai întrebat vreodată dacă există anumite perioade din an în care șansele să găsești apartamentul la care visezi la un preț convenabil sunt mai mari? Ei bine, să știi că raspunsul este afirmativ.

Cât costă un apartament cu două camera în Cartierul Latin
Cât costă un apartament cu două camera în Cartierul Latin

Deși nimic nu-ți poate garanta dacă e cel mai bun moment să cumperi sau nu, există câțiva factori importanți care îți pot indica cele mai bune momente pentru a-ți achiziționa o locuință.

Este bine să știi că de obicei concurența pe piața de imobiliare este mai acerbă toamna, în deosebi în orașele mari, după cum este și cazul Bucureștiul, unde studenții își caută an de an cazare încă din luna septembrie.

Prin urmare, în această perioadă, mulți proprietari preferă să ofere apartamentele spre închiriere, obținând astfel mai rapid un venit sigur de pe urma locuinței. De altfel, din punct de vedere al mobilității, toamna este un anotimp perfect pentru a merge la vizionări.

Dacă ar fi să punem problema din perspectiva resurselor, atunci trebuie să menționăm că primăvara este un moment avantajos în ceea ce privește creditele, mai ales pentru cei care vor să cumpere o locuință prin programul Prima Casă.