Home » Life & Style » Știri mondene » Cine sunt, de fapt, Viorica și Ioniță de la Clejani. Puțini știau aceste detalii despre ei

Cine sunt, de fapt, Viorica și Ioniță de la Clejani. Puțini știau aceste detalii despre ei

Manolică Anca / 21.07.2021, 15:33

Cine sunt Viorica și Ioniță de la Clejani. Toată lumea a auzit despre cei doi artiști, cât și despre copiii lor, însă puțini știu unele detalii intime legate de viața lor personală. Iată cum s-au cunoscut, cum au devenit celebri, ce tarif cer la o nuntă și multe alte detalii despre ei.

Cine sunt Viorica și Ioniță de la Clejani. Începuturile carierei

Viorica și Ioniță de la Clejani sunt doi dintre cei cunoscuți lăutari din România. Viorica. pe numele ei real Viorica Manole, s-a născut pe 13 februarie 1973, în localitatea Clejani, judeţul Giurgiu. Împreună cu soţul ei Ioniţă, cu trei ani mai în vârstă ca ea, au pus bazele uneia dintre cele mai cunoscute și apreciate formaţii de muzică lăutărească din țară.

Formația a avut mai degrabă un succes internațional decât național, ei cântând la Opera Garnier, din Paris, La Perpignan, fiind apreciată de Yehudi Menuhin, Johnny Depp, sau Vanessa Paradis. Visul lor de a deveni mai cunoscuți și l-a noi în țară s-a împlinit în 2004, atunci când au cântat la Premiile MTV România. De asemenea, au cântat în deschiderea Romanian Music Awards 2008 Iași și Romanian Music Awards 2012

Dacă în prezent se bucură de un succes răsunător sub denumirea de Viorica și Ioniță de la Clejani, puțini știu că Ioniță a făcut parte mai întâi din Taraful Haiducilor din Clejani. Întrebat acum ceva ani cum de au decis să devină cunoscuți și în țară, având deja faimă peste hotare, Ioniță a declarat că cei care i-au motivat au fost copiii lor, Margherita și Fulgy.

„De la copiii mei a plecat totul, motivația noastră de a deveni cunoscuți în România. Ei ne spuneau. Și auzind vorbele, lor eu și Viorica am început să ne gândim… Trebuie să facem și noi ceva în țara asta! (…) A trebuit să ne gândim la o soluție… Și am făcut un CD cu muzică lăutărească ..”, a povestit Ioniță de la Clejani la o emisiune TV.

Viorica și Ioniță de la Clejani, alături de copiii lor
Viorica și Ioniță de la Clejani, alături de copiii lor

Sunt căsătoriți de 30 de ani

Viorica și Ioniță din Clejani trăiesc o frumoasă poveste de dragoste încă din vremea adolescenței. Însă, puțini știu cum au ajuns cei doi să aibă o relație de iubire. Cei doi s-au cunoscut pentru prima dată în 1987, pe când el avea 18 ani, iar ea 14. Însă, povestea lor de dragoste a început doi ani mai târziu, atunci când s-au întâlnit la o petrecere, iar Ioniță i-a furat primul sărut soției sale.

„Avea 14 ani, era o fetiță mică… și vine la mine și-mi spune: „Nea Ioniță, îmi dai felia ta de tort?”. Cum să nu, păpușă…”, a povestit Ioniță de la Clejani

„Pe vremea aia Ioniță era cuplat cu sora mamei mele, mai exact cu mătușa mea. Eu aveam 14 ani, el 18. Îmi aduc aminte că pe vremea aia avea un acordeon superb, puțini aveau așa ceva. El cânta și cafe-concert….”, a spus Viorica de la Clejani.

Soții de la Clejani au demonstrat că fac echipă bună atât în plan profesional, cât și personal. Astfel, cei doi se laudă acum cu o căsnicie frumoasă, de peste 30 de ani, fiind un exemplu în rândul cuplurilor. Rodul iubirii lor este reprezentat de comoara lor cea mai de preț, cei doi copii, Margherita de la Clejani și Fulgy. Deși tinerii au fost deseori implicați în multe situații controversate, părinții lor caută să le fie mereu alături.

Viorica și Ioniță de la Clejani, alături de copiii lor
Viorica și Ioniță de la Clejani, alături de copiii lor

Ce tarif percep Viorica și Ioniță de la Clejani la o nuntă

Dacă te întrebi ce avere au strâns artiștii împreună cu familia lor, de-a lungul timpului, ei bine, cu siguranță se laudă cu o sumă „frumușică”, având în vedere istoria Clejanilor, dar și faptul că și cei doi copii au cântat la începuturi alături de ei.

De asemenea, ei au propria firmă care se ocupă de toate evenimentele unde participă cei doi, indiferent că vorba strict de concertele lor ori de colaborări cu alți artiști, pentru că la unele spectacole au și invitați speciali. Dacă intenționezi să îi chemi la nuntă, trebuie să știi că vei fi nevoit să scoți din buzunar o sumă frumușică, în jur de 5000 – 5500 de euro.