Home » Life & Style » Știri mondene » De ce a fost concediat CTP de la Digi 24. Motivul surprinzător, dezvăluit chiar de gazetar

De ce a fost concediat CTP de la Digi 24. Motivul surprinzător, dezvăluit chiar de gazetar

Manolică Anca / 09.06.2022, 09:09
De ce a fost concediat CTP de la Digi 24. Motivul surprinzător, dezvăluit chiar de gazetar

Cristian Tudor Popescu a anunţat pe contul său de Facebook că nu va mai colabora cu postul de ştiri Digi24, în urma unei „hotărâri unilaterale, care aparține Digi24”. Jurnalistul a dezvăluit că motivul pentru care s-a luat această decizie are legătură cu ultima emisiune „Cap Limpede”, în care a atins un subiect sensibil. Este vorba despre o gafă pe care Cosmin Prelipceanu a comis-o. Iată despre ce este vorba.

Cristian Tudor Popescu, concediat de la Digi 24

Gazetarul a vorbit în emisiunea „Cap Limpede” din data de 3 iunie despre modificările la legile Siguranţei Naţionale şi pericolul ca SRI să aibă puteri sporite şi să ajungă ca Securitatea din perioada comunistă. Totodată, s-a arătat revoltat de gafa făcută de Cosmin Prelipceanu în emisiune, atunci când a pus un clip video vechi de 14 ani, ca fiind propagandă rusească.

Acesta a prezentat imaginile ca și cum ar fi un interviu „cu un recrut rus”. De fapt, tânărul vorbea despre genurile de muzică dintr-un club, iar subtitrarea oferită de Digi24 a fost greșită.

Cristian Tudor Popescu a criticat postul de televiziune și a numit gafa „un fake news negru”. „Este vorba despre o minciună neagră. Există gri, există mai multe trepte de gri în fake news. Ăsta este un fake news negru, nu are legătură nimic cu nimic”, a spus acesta.  În urma acestei întâmplări, Cosmin Prelipceanu și-a prezentat scuzele, spunând că filmarea a fost preluată de la o sursă verificată anterior prin mai multe știri corecte.

Gazetarul Cristian Tudor Popescu
Gazetarul Cristian Tudor Popescu

Ce mesaj a transmis pe pagina sa de Facebook

Într-o postare cu titlul „Diagnosticul – mai dăunător decât boala”, CTP a anunţat că ediția de vineri, 3 iunie, a emisiunii Cap Limpede, nu a fost ultima din acest sezon, ci ultima.

„Emisiunea Cap Limpede de vineri, 03 iunie, nu a fost ultima din acest sezon, a fost ultima. Nu ne mai vedem la toamnă. Analizând conținutul acestei emisiuni, conducerea postului a decis să înceteze colaborarea cu subsemnatul.
Este o hotărâre unilaterală, care aparține Digi 24. Diagnosticele puse în Cap Limpede final au fost considerate mai dăunătoare pentru imaginea postului decât boala”, a spus acesta, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

De asemenea el a spus că trebuia să se despartă de mult timp de postul de televiziune, dar a ales să rămână „din respect faţă de telespectatorii emisiunii Cap Limpede” şi de colegul său de dialog, Claudiu Pândaru. A spus: „Acum sunt dezlegat”.

CTP a scris în continuare că nu intenționează să se transfere la un alt post de televiziune și că se va gândi dacă va face conţinut video pe YouTube, menţionând că pentru moment va lua o pauză de la video. Cei care îl apreciază îi vor putea citi în continuare părerile scrise în Republica și pe Facebook sau îl pot auzi în emisiunea la care ia parte în fiecare joi dimineață, la Europa FM.

Contactat de Paginamedia.ro, gazetarul a spus că motivele concedierii i-au fost comunicate la telefon: „Motivele mi-au fost spuse într-o convorbire telefonică pe care am avut-o cu conducerea postului. A fost analizată această ultimă emisiune, de vineri şi au luat decizia”.