Home » Știri » Știri externe » Putin a semnat decretul. Ce prevede legea despre recrutarea rușilor în armată

Putin a semnat decretul. Ce prevede legea despre recrutarea rușilor în armată

Manolică Anca / 31.03.2022, 17:13
Putin a semnat decretul. Ce prevede legea despre recrutarea rușilor în armată

Liderul rus, Vladimir Putin, a semnat un decret cu privire la recrutarea a 135.000 de cetățeni ruși pentru serviciul militar și eliberarea din armată a cetățenilor care sunt înrolați. Cu ceva timp în urmă, ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, raporta că înrolarea de primăvară 2022 va fi mai mică decât anul trecut. Află mai multe detalii cu privire la acest decret.

Putin a semnat decretul pentru recrutarea a 135.000 de cetățeni în armata rusă

Liderul de la Kremlin a semnat un decret pentru recrutarea, între aprilie și iulie 2022, a 135.000 de cetățeni ai Federației Ruse, cu vârste cuprinse între 18 și 27 de ani, pentru serviciul militar, urmând a fi eliberați cei care sunt înrolați. Vorbim aici despre concedierea din armată a soldaților, marinarilor, sergenților și maistrilor al căror mandat a expirat.

„Pentru a efectua, în perioada 1 aprilie – 15 iulie 2022, recrutarea cetățenilor Federației Ruse cu vârste cuprinse între 18 și 27 de ani care nu sunt în rezervă și sunt supuși înrolării pentru serviciul militar în conformitate cu legea federală, până la 135.000 de persoane”, scrie într-un decret făcut public joi, 30 martie, pe portalul oficial de internet de informații juridice.

Implementarea acestor măsuri relevante revine în sarcina guvernului Federației Ruse, alături de autoritățile executive ale entităților constitutive și comisiile de proiect.

Nu cu mult timp în urmă, ministrul rus de Apărare, Serghei Shoigu, a transmis că în primăvara anului 2022 recrutările vor fi mai mici decât cele de anul trecut. 134.650 de persoane au fost chemate la serviciul militar în timpul recrutării din primăvara anului 2021. Statul Major General face asigurări că această campanie de primăvară nu a avut nimic de-a face cu „operațiunea militară specială” care are loc de mai bine de o lună de zile în Ucraina.

Putin a semnat decretul de recrutare a rușilor în armată
Putin a semnat decretul de recrutare a rușilor în armată

Rusia recunoaște că participă și recruți la războiul din țara vecină

La începutul lunii martie, Ministerul rus al Apărării a admis că există recruți care participă la operațiunile militare împotriva Ucrainei.

„Din nefericire, am descoperit mai multe situații de prezență a recruților în unități care participă la operațiunea specială din Ucraina. Practic, toți acești soldați au fost retrași în Rusia”, a spus ministerul rus, subliniind că astfel de cazuri vor fi evitate pe viitor.

Cu numai o zi înainte, Vladimir Putin declara că nu va trimite recruți sau rezerviști pentru a lupta pe frontul din Ucraina.

„Vreau să subliniez că soldații care fac serviciul militar nu participă și nu vor participa la lupte. De asemenea, nu va exista nicio recrutare suplimentară de rezerviști”, a mărturisit Vladimir Putin, pe 8 martie, într-un discurs la televiziunea națională.

Serviciile de informații din Marea Britanie susțin că liderul de la Kremlin este mințit de către consilierii săi

Conform noilor evaluări ale agențiilor de informații din Marea Britanie și SUA, președintele rus ar fi mințit de consilierii săi cu privire la performanța forțelor țării sale în Ucraina. Acestora le-ar fi frică să-i spună șefului de la Kremlin că ofensiva militară a Moscovei se prăbușește.

Într-o cuvântare pe care Jeremy Fleming, directorul GCHQ – agenția britanică de informații, cibernetică și securitate – a ținut-o în cadrul Universității Naționale Australiene, acesta a spus: „Credem că le este frică consilierilor lui Putin să-i spună adevărul despre ce se întâmplă”, potrivit politico.eu.

De asemenea, acesta a adăugat că decizia lui Vladimir Putin de a invada Ucraina s-a dovedit a fi o o greșeală colosală de calcul și că a „supraestimat” capacitatea armatei Rusiei.