De ce boală suferă Justin Bieber. Recent, celebrul cântăreț a dezvăluit că a fost diagnosticat cu o afecțiune numită Sindrom Ramsay Hunt, care i-a paralizat complet partea dreaptă a feței. Ce este? Poate fi tratată? A fost nevoit să își anuleze o mulțime de concerte din turneul său mondial Justice și le cere fanilor să să se roage pentru el.
Starul pop Justin Bieber a dezvăluit recent că o boală virală i-a paralizat temporar o parte a feței. Vorbind despre motivul din spatele recentelor anulări ale spectacolelor sale din turneul Justice, Bieber a spus că a dezvoltat o afecțiune rară numită sindromul Ramsay Hunt.
Într-un videoclip de pe Instagram, artistul a spus că afecțiunea i-a paralizat complet partea dreaptă a feței. „După cum puteți vedea, acest ochi nu clipește. Nu pot să zâmbesc pe această parte a feței… Așa că există o paralizie completă pe această parte a feței mele”, a spus acesta.
[rssfeed id='1612173855' template='list' posts=2]După ce și-a anunțat fanii cu privire la starea sa de sănătate, cântărețul în vârstă de 28 de ani a ținut să mai facă o precizare, care i-a îngrijorat pe admiratorii lui: „Mi-e din ce în ce mai greu să mănânc, iar acest lucru este extrem de frustant. Vă rog, rugați-vă pentru mine!”, și-a încheiat Justin Bieber postarea, în care a dezvăluit de ce boală cruntă suferă.
Sindromul Ramsay Hunt este o boală neurologică în care un virus, Varicella Zoster, provoacă inflamarea nervilor implicați în mișcările faciale. Atunci când aceștia se inflamează, își pierd capacitatea de a funcționa, ceea ce duce la paralizie facială temporară sau chiar permanentă. Ceea ce înseamnă că mușchii faciali de la persoana infectată nu pot primi semnalele necesare pentru a funcționa corect.
„Există 12 nervi cranieni în corp. Sindromul Ramsay Hunt este infecția virală cu impact asupra celui de-al 7-lea nerv cranian care este implicat în mișcările faciale. Inflamația cauzată de virusul Varicella Zoster face ca nervul să fie ineficient”, spune Dr. (Col.) JD Mukherji, director principal și șef al departamentului de neurologie, Max Healthcare din Saket, Delhi, potrivit indianexpress.com.
Potrivit organizației caritabile britanice Facial Palsy UK citată de washingtonpost.com, un tratament prompt poate face o diferență semnificativă în ceea ce privește rezultatul pacientului, aproximativ 70% dintre cei care primesc medicamente antivirale în termen de trei zile de la apariția simptomelor recuperându-se complet.
Dacă acest lucru nu se întâmplă, șansele unei scad la 50 la sută.
Cazurile ușoare se pot rezolva în câteva săptămâni, spune organizația caritabilă, dar leziunile mai grave ale nervului duc la o perioadă mai lungă de recuperare și la șanse mai mici de revenire completă la starea inițială.
Bieber a declarat că se concentrează pe odihnă și face exerciții faciale pentru a-și ajuta recuperarea: „Va reveni la normal – este vorba doar de timp, și nu știm cât timp va fi”.