Home » Life & Style » Exerciții faciale pentru estomparea ridurilor. Metode simple pentru o piele fără cusur

Exerciții faciale pentru estomparea ridurilor. Metode simple pentru o piele fără cusur

Manolică Anca / 28.03.2021, 14:55
Exerciții faciale pentru estomparea ridurilor. Metode simple pentru o piele fără cusur

Odată cu trecerea timpului, pielea îşi mai pierde din elasticitate şi strălucire, făcându-și apariția, inevitabil, ridurile şi alte semne ale timpului. Dacă nu ești adepta operațiilor estetice, află că există o soluție simplă care te poate ajuta să ai o piele mai fermă. Pe deasupra, este și gratuită. Iată cele mai bune exerciții faciale pentru estomparea ridurilor fine.

Exerciții faciale pentru estomparea ridurilor

Pe măsură ce înaintezi în vârstă, pielea își pierde din elasticitate. Fața are aproximativ 50 de mușchi diferiți și, spre deosebire de cei din restul corpului, aceștia sunt folosiți mai rar. Așadar, pentru a fi 100% în formă și să arate așa cum îți dorești, și fața are nevoie să facă mișcare! Din fericire, există exerciții faciale speciale pentru estomparea ridurilor, care îți vor oferi o piele mereu luminoasă și mai fermă în fiecare zi.

Făcând exerciții în mod regulat cu mușchii feței, îți vei îmbunătăți circulația sângelui în diferite zone ale acesteia și astfel vei ajuta oxigenul să ajungă în mușchi și în piele. Așadar, pe termen lung, cei descoperi că pielea tenului va arăta mai tânără, iar ridurile vor fi mai puțin vizibile. Pe lângă aceste exerciții faciale pentru estomparea ridurilor, se recomandă și masajul facial. Împreună, îți vor oferi rezultatele dorite.

Masajul facial și exercițiile pentru estomparea ridurilor te ajută să ai o piele mai fermă
Masajul facial și exercițiile pentru estomparea ridurilor te ajută să ai o piele mai fermă

Ce exerciții simple poți să faci zilnic

Conform specialiștilor, este recomandat ca masajul sau gimnastica facială să se facă vreme de aproximativ 20 de minute, de şase ori pe săptămână, pentru ca rezultatele să fie cele dorite. După maximum patru luni, vei putea constata o diminuare a ridurilor fine şi a tensiunii de la nivelul feţei, o întărire a muşchilor faciali şi o mai mare fermitate a pielii. Îţi prezentăm, mai jos, câteva exerciţii faciale simple pentru estomparea ridurilor.

Estomparea liniilor de pe frunte

Pune ambele mâini pe frunte, având degetele răsfirate între sprâncene şi linia părului. Întinde încet pielea de pe frunte către părţi, aplicând o presiune uşoară. Relaxează apoi fruntea şi repetă mişcarea de zece ori.

Întărirea muşchilor din jurul gurii

În această parte a chipului se regăsesc cei mai mulți dintre mușchii faciali. Așadar, pentru a elimina ridurile de expresie de la nivelul gurii, trebuie să faci următorul exerciţiu: umflă obrajii, numără până la 10, după care elimină brusc aerul. Repetă acest exerciţiu de zece ori.

Pleoape cu aspect căzut

Pune degetele arătătoare pe marginile pleoapelor superioare, aproape de arcade. Încearcă să închizi ochii, timp în care opui rezistenţă prin întinderea pleoapelor superioare cu ajutorul degetelor, spre frunte. Numără până la 10, apoi relaxează-te. Repetă acest exercițiu de cinci ori.

Ridurile dintre sprâncene

Acestea sunt riduri de expresie care se adâncesc pe măsură ce îmbătrânim. Gimnastica facială regulară ajută, însă, la estomparea lor şi la întărirea muşchilor frunţii. Pune degetele arătătoare pe mijlocul fiecărei sprâncene și încearcă să ridici sprâncenele, în ciuda presiunii pe care o aplici cu cele două degete, vreme de 30 de secunde. Relaxează şi repetă acest exercițiu de zece ori.