Home » Life & Style » 7 exerciții pentru a scăpa de gușă. Recomandări simple și eficiente

7 exerciții pentru a scăpa de gușă. Recomandări simple și eficiente

Manolică Anca / 27.03.2021, 16:30
7 exerciții pentru a scăpa de gușă. Recomandări simple și eficiente

Aspectul inestetic de gușă sau bărbie dublă creează o mulțime de complexe, în mod special femeilor. Acest tip de imperfecțiune poate distrage atenția de la alte trăsături armonioase de la nivelul chipului. Așadar, iată câteva exerciții pe care să le faci pentru a scăpa de gușă.

Exerciții pentru a scăpa de gușă

Deși există tendința de a asocia aspectul de bărbie dublă cu creșterea în greutate sau obezitatea, în realitate, gușa poate fi regăsită și la persoanele normoponderale. Apariția ei are legatură, mai degrabă cu vârsta, diferiți factori genetici și constituționali. Pe măsură ce înaintăm în vârstă, mușchii și pielea încep să își piardă din elasticitate și tonus. Și datorită acumulării de grăsime în exces în zona bărbiei, pielea nu mai reușește să susțină greutatea acumulată și cedează, lăsându-se și provocând accentuarea gușei și apariția efectului de bărbie dublă.

Deși mulți nu s-ar da în lături de la o intervenșie chirurgicală, doar doar scapă de acest complex, află că există o metodă mult mai nedureroasă prin care poți scăpa de bărbia dublă: făcând exerciții. Așadar, am selectat câteva exerciții simple, dar eficiente, propuse de www.santeplusmag.com, pentru a scăpa de gușă.

Recomandări simple și eficiente

Exercițiul 1
Deschide gura, rotunjește buzele și trage aer în piept. Vei simți cum bărbia se contractă. Repetă exercițiul de 10 ori, fă o pauză de 1 minut, apoi reia-l. Execută trei serii a câte 10 repetări.

Exercițiul 2
Strânge buzele, până simți că zona gurii se contractă. Ține capul drept și întoarce-l încet către dreapta cât de mult poți. Menține pentru 30 de secunde, după care revii poziția inițială și apoi întorci capul spre stânga și menții, la fel, 30 de secunde. Repetă exercițiul de 10 ori.

Aspectul inestetic de gușă sau bărbie dublă creează o mulțime de complexe
Aspectul inestetic de gușă sau bărbie dublă creează o mulțime de complexe

Exercițiul 3
Menține-ți o poziție dreaptă și privește în față. Întinde gâtul înainte cât poți de mult și du mandibula în față. Vei simți cum se contractă mușchii gâtului și ai bărbiei. Menține poziția pentru câteva secunde, după care revino. Repetă exercițiul de 10 ori, cu o pauză de un minut, după care reia seria de 10. Execută trei serii a câte 10 repetări.

Exercițiul 4
Pune-ți dosul degetelor sub bărbie și, ținând buzele strânse, împinge bărbia în degete. Acestea trebuie să opună rezistență, astfel încât bărbia să se contracte. Execută trei serii a câte 10 repetări.

Exercițiul 5
Lipește limba de cerul gurii, împingând cu putere, timp în care trebuie să ridici și să cobori bărbia.  Vei simți cum mușchii bărbiei și ai gâtului se contractă. Execută trei serii a câte 10 repetări.

Exercițiul 6
La acest exercițiu trebuie să îți țugui buzele și să le dai forma literei O. Ridică bărbia și menține-o timp de 30 de secunde. Vei simți contracția mușchilor bărbiei și a obrajilor. Revino la poziția inițială, după care reia exercițiul. Repetă de cinci ori.

Exercițiul 7
Așază-ți mâinile în jurul gâtului și strânge ușor mușchii, în timp ce îți ridici bărbia. Păstrează această poziție timp de 30 de secunde, fă o pauză de câteva secunde, după care reia-o. Repetă exercițiul de cinci ori.

Acum că ai aflat despre aceste exerciții pentru a scăpa de gușă, nu-ți rămâne decât să treci la treabă. Ar fi de preferat să le practici cel puțin de 2 ori pe zi, primele rezultate urmând a se vedea în mai puțin de o lună. Mult succes!