Home » Life & Style » Știri mondene » De ce boală suferă Rică Răducanu, la 76 de ani: „Boala asta e păcătoasă”

De ce boală suferă Rică Răducanu, la 76 de ani: „Boala asta e păcătoasă”

Manolică Anca / 12.08.2022, 15:11
De ce boală suferă Rică Răducanu, la 76 de ani: „Boala asta e păcătoasă”

Rică Răducanu, în vârstă de 76 de ani, se confruntă cu serioase probleme de sănătate. Deși a fost diagnosticat cu o boală care îi afectează serios articulațiile, el nu se dă bătut și continuă să se ocupe îndeaproape de afacerea familiei de pe litoral. Fostul portar al naționalei a dezvăluit, în exclusivitate pentru Ego.ro, cum reușește să facă față acestei grave afecțiuni.

Rică Răducanu a fost diagnosticat cu gută

Rică Răducanu se află vară de vară pe litoralul românesc, la Neptun, acolo unde familia lui deține un local. Este vorba despre o braserie pe plajă, o afacere de familie pe care o au de ani buni. Deși se confruntă cu mari probleme de sănătate, acesta nu se oprește din a munci.

Fostul mare portar de fotbal reușește să își împartă timpul cu brio între ședințele de terapie, pentru ameliorarea problemelor de sănătate, și afacerea deținută. El poate fi văzut adesea prezent printre turiștii care i-au devenit deja clienți fideli. De multe ori, acesta îi recompensează și cu un banc ori cu un autograf.

În ciuda faptului că nu se dă bătut și trage din greu pe timp de vară, boala pe care o are nu prea îi dă pace. Se luptă cu picioare foarte umflate, care îl pun în dificultate uneori. Acesta este și motivul pentru care poate fi văzut adesea cu papuci de plajă, care nu îl strâng și nu îl fac să simtă disconfort.

Rică Răducanu, în tinerețe
Rică Răducanu, în tinerețe

Rică Răducanu a fost diagnosticat cu gută

În vârstă de 76 de ani, Rică Răducanu a dezvăluit că se confruntă cu mai multe probleme de sănătate, însă cea care îi dă cele mai mari bătăi de cap este guta. Fostul coechipier al echipei Rapid București face eforturi mari pentru ca lucrurile să funcționeze exact așa cum trebuie la terasa sa de la malul mării, dar uneori se simte destul de slăbit.

Fostul fotbalist a făcut o serie de terapii specifice la mare, dar se pare că nu au dat semne de vindecare. Cu toate acestea, el este în continuare un om zâmbitor, plin de viață, așa cum îl știm cu toții, care face mereu haz de necaz de orice. Nu dorește să împovăreze pe nimeni cu problemele lui.

„Am făcut tratament, la Mangalia, pe perioada verii, am făcut și împachetări cu nămol și tot felul de terapii noi. Dar, boala asta e păcătoasă, nu mai trece, gata! Bine mi-a zis mie medicul Oprescu: „Doar la morga mai trece!”. A zis adevărat, până la urmă”, a declarat Rică Răducanu, în exclusivitate pentru Ego.ro

Guta este o boală care apare din cauza depunerii sărurilor acidului uric în regiunea unor articulații. Se manifestă prin umflături ale articulațiilor, însoțite adesea de dureri mari.

În ceea ce privește pensia pe care o încasează Rică Răducanu, după 50 de ani de muncă, aceasta este una extrem de mică. El primește lunar o pensie o sumă de 1.800 de lei.