Home » Life & Style » Știri mondene » De ce Mircea Badea evită să plătească cu cardul. Explicația oferită de prezentatorul Antena 3

De ce Mircea Badea evită să plătească cu cardul. Explicația oferită de prezentatorul Antena 3

Manolică Anca / 29.06.2022, 16:55
De ce Mircea Badea evită să plătească cu cardul. Explicația oferită de prezentatorul Antena 3

Mircea Badea s-a declarat un fan fidel al banilor cash și a dezvăluit că evită să plătească cu cardul. Asta în ciuda faptului că trăim într-o societate în care aproape totul se bazează pe tehnologie și căutăm să fim cât mai comozi. Prezentatorul de la Antena 3 a precizat și motivul care-l determină să aibă o astfel de preferință.

Motivul pentru care Mircea Badea evită să plătească cu cardul

În ziua de astăzi, tot mai multe persoană optează pentru plata cu cardul atunci când vine vorba de a achiziționa un produs sau un serviciu, mai ales online. Într-o lume în care banii cash se folosesc tot mai rar, prezentatorul de la Antena 3 vine cu câteva afirmații interesante privind plata cu cardul.

Acesta nu optează niciodată pentru astfel de plăți, declarându-se un fan înrăit al banilor lichizi! refuză să facă plăți cu cardul. În cea mai recentă ediție a emisiunii sale, „În gura presei” celebrul moderator a explicat care sunt motivele pentru care el nu se abate de la această preferință.

Reacțiile sale au venit, în principal, după ce șeful ANAF a recomandat public plata cu cardul la cumpărături. Lucian Heiuș a explicat populației că în acest fel sumele de bani care se plătesc pot fi fiscalizate. Acesta a mai precizat, la acel moment, că în România sunt peste 590.000 de case de marcat deja conectate la serverele instituției la conducerea căreia se află.

„Legea prevede clar, trebuie să bată în casă orice produs pe care îl comercializează şi să ofere bonul celui care face cumpărătura. Mulţi nu cer acest bon. Eu recomand şi eu asta fac de foarte mulţi ani, plătesc cu cardul şi atunci ştiu foarte clar că în momentul în care am plătit cu cardul suma intră în contul bancar şi trebuie să fie fiscalizată, nu mai există nicio altă variantă”, a spus Lucian Heiuș, șeful ANAF.

Mircea Badea, realizatorul emisiunii În gura presei de la Antena 3
Mircea Badea, realizatorul emisiunii În gura presei de la Antena 3

Moderatorul a arătat că argumentul pe care Lucian Heiuș l-a dat nu este foarte convingător

„Ați observat? Șeful ANAF este foarte prolific. Generează content non-stop, mereu asa ceva de comunicat. „Șeful ANAF recomandă plata cu cardul pentru ca sumele să fie sigur fiscalizate”.

Aaa, în sensul ăsta – ai plătit cu cardul, i-a intrat în cont comerciantului, deci comerciantul trebuie să plătească. Subțire argumentul, dacă e acesta”, a exclamat soțul lui Carmen Brumă, spunând apoi care este pericolul atunci când plătim cu cardul.

De ce consideră periculoasă plata cu cardul

Cunoscutul moderator a explicat că rămâne adeptul plății cash, „din toate motivele corecte” și a spus de ce nu va renunța niciodată laaceastă metodă de plată.

„Eu în continuare rămân fan cash, din toate motivele corecte. Doamne, câtă propagandă ineptă a fost: „Mijlocul modern de plată!”. Da, ca să poți fi monitorizat la orice. Absolut! Cred că e modern. În continuare sunt fan cash”, a declarat Mircea Badea în emisiunea sa de la Antena 3.