Home » Life & Style » Știri mondene » Din ce sectă religioasă făcea parte Michael Jackson încă de la 5 ani. Sora lui mai mare a dezvăluit tot

Din ce sectă religioasă făcea parte Michael Jackson încă de la 5 ani. Sora lui mai mare a dezvăluit tot

Cojocaru Cristian / 08.09.2021, 17:22
Din ce sectă religioasă făcea parte Michael Jackson încă de la 5 ani. Sora lui mai mare a dezvăluit tot

Michael Jackson a fost și va rămâne o legendă a muzicii pop și, deși mulți cred că le știu pe toate în ceea ce privește Regele, puțini știu din ce sectă religioasă făcea acesta parte în copilărie.

Michael Jackson făcea parte dintr-o sectă religioasă

Regele muzicii pop, Michael Jackson a fost una dintre cele mai controversate vedete. Deși s-a scris enorm de multe informații despre viața artistului, în continuare rămân altele care sunt cunoscute mai puțin. Dintre acestea face parte și faptul că Michael Jackson făcea parte dintr-o sectă religioasă, încă din fragedă pruncie.

Mama starului, Katherine Jackson a hotărât în anul 1963 să se convertează la Martorii lui Iehova. Din acel moment, aceasta a luat decizia de a-și crește copiii în spiritul sectei religioase, perioadă în care regretatul artist avea numai 5 ani. Chiar și la acea vârstă, micul Jackson a contribuit în a duce mai departe vorba despre Iehova și religia în sine.

Cei doi, Michael Jackson și sora sa, La Toya erau încurajați de mama lor de a merge prin cartierul din copilărie și să le vorbească atât cunoscuților cât și celorlalți despre religia la care aderaseră. Împreună cu sora lui mergeau la casele vecinilor și băteau din ușă în ușă pentru a propovădui mai departe învățături ale religiei.

“Câte cinci zile pe săptămână, noi doi studiam cu mama Biblia acasă şi frecventam Kingdom Hall”, a dezvăluit La Toya în autobiografia ei din 1990, „Growing Up in the Jackson Family” (n.r. Crescând în familia Jackson). “În fiecare dimineaţă, eu şi Michael băteam la uşa oamenilor din Los Angeles ca să le vorbim despre Iehova”, a continuat ea.

sectă religioasă michael jackson
Michael Jackson pe vremea cand facea parte din trupa The Jackson 5

Videoclipul ”Thriller” nu a fost agreat de credincioși

În condițiile în care trupa din care făcea parte, The Jackson 5 a ajuns una foarte cunoscută, artistul nu s-a dezis de la a mai propovădui prin cartierul în care locuia la acea vreme. Acesta a decis însă să aducă o schimbare pentru a mai putea face acest lucru, deghizându-se. A început astfel să poarte mustață falsă, ochelari de vedere și pălării pentru ca ceilalți să nu își dea seama că el este cel care se urcă pe scenă pentru a susține concerte și a cânta cele mai populare melodii ale vremii.

În acest fel putea să meargă mai departe pentru a convinge vecinii să se alăture sectei dar să și cânte alături de frații săi. Deși de-a lungul timpului, Michael Jackson a dobândit un succes tot mai mare, fiind în plină ascensiune, acesta a rămas un enoriaș devotat sectei din care făcea parte. Cu atât mai mult, respecta cu strictețe toate acele reguli religioase și totodată nu sărbătorea Crăciunul sau ziua de naștere.

Ani mai târziu, când a devenit Regele muzicii pop, relația dintre artist și biserică a început să se răcească dintr-un anumit motiv. Motivul are la bază faptul că cei care făceau parte din secta sa nu erau de acord cu foarte cunoscutul videoclip lansat de cântăreț, ”Thriller”. Aceștia erau foarte dezamăgiți din cauza imaginilor care apăreau în celebrul clip. Cu atât mai mult, aceștia considerau că în videoclipul respectiv, faptul că morții ies din morminte pentru a dansa în cimitir era o adevărată blasfemie și doreau ca membrii sectei să nu fie pătați cu o asemenea imagine.