Home » Life & Style » Știri mondene » Motivul pentru care Klaus și Carmen Iohannis nu au copii. Este cel mai mare regret al președintelui României

Motivul pentru care Klaus și Carmen Iohannis nu au copii. Este cel mai mare regret al președintelui României

Bucur Ioana / 19.10.2020, 11:01

O dragoste născută dintr-o prietenie frumoasă. Carmen și Klaus Iohannis erau abia trecuți de anii adolescenței când s-au cunoscut. După un timp, cei doi amici și-au dat seama că îi leagă sentimente mult mai profunde. Din exterior, par cuplul perfect, însă relația lor este marcată un urias regret. Care este motivul pentru care Klaus și Carmen Iohannis nu au copii.

Când s-au cunoscut Klaus și Carmen Iohannis

Ea, 22 de ani, el, 24. Nu a fost dragoste la prima vedere! Înainte de a forma un cuplu, Carmen și Klaus Iohannis au fost, o vreme, doar prieteni. Însă, când și-au dat seama că îi leagă sentimente mult mai profunde, au făcut marele pas. Acum, sunt căsătoriți de mai bine de 30 de ani. Au lucrat ca profesori, la Agnita și Sibiu. Klaus Iohannis a predat fizică și a ocupat și funcția de inspector școlar. Apoi, în anul 2000, a câștgat primul dintre cele trei mandate de primar al Sibiului, de fiecare dată, cândidând din partea Forumului Democrat al Germanilor din România.

Care este motivul pentru care Klaus și Carmen Iohannis nu au copii

Cu toate că, din exterior, ar putea părea cuplul perfect, relația lor este marcată un urias regret: faptul că nu au putut avea copii. Din nefericire, cel mai mare regret al președintelui României a fost, de nenumărate ori, considerat o „alegere” a cuplului Iohannis, contestată în spațiul public de opozanți și contracandidați.

Dumnezeu nu ne-a dat. Nu a fost să fie. Asta e. Nu poţi să le ai pe toate în viaţă. Ne-am împăcat cu ideea, dar nu mi-a fost uşor. Infiatul nu a fost o variantă pe care am considerat că trebuie să o luăm în considerare. De 14 ani sunt primar şi poate dacă aş fi avut copii, nu aş fi făcut acest pas”, a dezvăluit, în trecut, Klaus Iohannis, pe vreme când acesta era primar al orașului Sibiu.

Motivul pentru care Klaus și Carmen Iohannis nu au copii. Este cel mai mare regret al președintelui României
Motivul pentru care Klaus și Carmen Iohannis nu au copii. Este cel mai mare regret al președintelui României

Klaus Iohannis, alături de copii și elevi, de Ziua Internațională a Copilului, în pandemie

Pe 1 iunie 2020, în plină pandemie de coronavirus, președintele Klaus Iohannis a ținut să transmită un mesaj de încurajare copiilor și elevilor din România. Președintele  i-a lăudat pentru eforturile extraordinare făcute pentru a se adapta școlii online. Klaus Iohannis a avut un mesaj important și pentru elevii de școală generală și liceu care urmau să susțină examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat, ce aveau să se desfășoare în „condiții diferite”. Președintele a mai spus că, prin respectarea regulilor sanitare, copiii putea deveni aliați săi în lupta împotriva Covid-19.

„Anul acesta sărbătorim 1 Iunie în condiții neobișnuite, întrucât trebuie să facem față cu toții, de la mic la mare, luptei cu virusul care ne poate pune sănătatea în pericol. Știu cât de greu v-a fost în aceste luni, departe de colegi, de prieteni, de activitățile pe care le făceați zilnic cu plăcere.

Ați făcut eforturi extraordinare și v-ați adaptat școlii online, înțelegând astfel că educația rămâne la fel de importantă în tot acest timp.

Vă mulțumesc pentru că ați fost înțelegători și că i-ați protejat pe cei dragi, pe părinți și mai ales pe bunici, care sunt cei mai vulnerabili în fața bolii.

Celor care veți susține în curând examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat, vă doresc mult succes! Anul acesta, condițiile în care se vor desfășura examenele sunt diferite, dar sunt convins că vă veți descurca foarte bine! (…)
Prin respectarea regulilor sanitare, fiți aliații mei în această luptă împotriva virusului și vă asigur că împreună vom depăși cu bine această perioadă! La mulți ani cu multe bucurii!”
, a transmis, Klaus Iohannis, cu ocazia zilei de 1 iunie.

Motivul pentru care Klaus și Carmen Iohannis nu au copii. Este cel mai mare regret al președintelui României
Motivul pentru care Klaus și Carmen Iohannis nu au copii. Este cel mai mare regret al președintelui României

Klaus Iohannis a primit premiul „Otto cel Mare” pentru onorarea marilor merite în procesul European de unificare

Președintele Klaus Iohannis a primit, la Magdeburg, în Germania,  premiul „Otto cel Mare”, pentru onorarea marilor merite în procesul European de unificare. Premiul constă într-o plachetă lucrată de către unul dintre cei mai renumiţi realizatori de medalii din lume, profesorul Bernd Göbel.

La festivitatea de premiere, ce a avut loc în Magdeburg, Germania, soția președintelui a atras toate privirile celor din jur. Prima Doamnă a purtat o creație 100% românească, ce a devenit rapid subiect de dezbatere în spațiul public.