Home » Life & Style » Cine este femeia care o îmbracă pe Carmen Iohannis. Prima Doamnă a avut o apariție de senzație la un important eveniment din Germania

Cine este femeia care o îmbracă pe Carmen Iohannis. Prima Doamnă a avut o apariție de senzație la un important eveniment din Germania

Bucur Ioana / 15.10.2020, 11:17

Carmen Iohannis a atras toate privirile, la unul dintre cele mai importante evenimente politice ale anului în Germania. Ținuta aleasă de Prima Doamnă a devenit rapid un subiect intens dezbătut în spațiul public. Am aflat cine este femeia care o îmbracă pe Carmen Iohannis și cât de pretențioasă este, de fapt, soția președintelui Klaus Iohannis.

Cine este femeia care o îmbracă pe Carmen Iohannis? Andreea Tincu a dezvăluit cum a început colaborarea cu Prima Doamnă

Președintele Klaus Iohannis a primit, pe 14 octombrie, premiul „Otto cel Mare” pentru „onorarea marilor merite în procesul european de unifcare”. La festivitatea de premiere, ce a avut loc în Magdeburg, Germania, soția președintelui a atras toate privirile celor din jur. Prima Doamnă a purtat o creație 100% românească, ce a devenit rapid subiect de dezbatere în spațiul public. Designerul din spatele ținutei, Andreea Tincu, este unul dintre colaboratorii de încredere aleși de Carmen Iohannis.

„O seară specială, în cinstea Președintelui Klaus Iohannis, laureat la Magdeburg, Republica Federală Germania, cu premiul „Otto cel Mare” („Kaiser-Otto-Preis 2020”).

Prima Doamnă Carmen Iohannis poartă design românesc semnat Andrea Tincu. Rochia este din brocart prețios, cu încrustații de mătase”, a scris Andreea Tincu, pe Facebook.

Cine este femeia care o îmbracă pe Carmen Iohannis. Prima Doamnă a avut o apariție de senzație la un important eveniment din Germania
Cine este femeia care o îmbracă pe Carmen Iohannis. Prima Doamnă a avut o apariție de senzație la un important eveniment din Germania

Andreea Tincu este unul dintre designerii care o îmbracă pe Carmen Iohannis de mai bine de cinci ani. Creatoarea a dezvăluit că ea a fost cea care a contactat-o pe Prima Doamnă.

„Eu am fost cea care am contactat-o pe doamna Iohannis și i-am propus să poarte ținute create Andreea Tincu și să sprijine astfel creativitatea românească.  Nu este vorba despre niciun angajament, plată sau alte chestiuni de ordin material. Ținutele respective fac parte din colecții proprii sau sunt modele create pentru anumite evenimente și absolut toate se returnează după ce sunt purtate. După cum veți vedea pe parcursul colaborării, voi pune aceste ținute spre vânzare iar 60% din prețul lor va fi virat exclusiv din dorința mea către o asociație caritabilă, al cărei nume îl voi face public la momentul respectiv. Oricine va dori să achiziționeze aceste ținute este liber să o facă.  Restul de 40% îl reprezintă taxele. În plus, oferă și un ajutor, poate nu foarte mare, dar important pentru cineva care are nevoie, spunea Andreea Tincu, în 2015.

Cât de pretențioasă este, de fapt, Carmen Iohannis? Femeia care o îmbracă, dezvăluiri neașteptate: „Recomand tuturor femeilor să încerce o viziune mai modernă

Andreea Tincu, femeia care o îmbracă de Carmen Iohannis, a dzvăluit, în exclusivitate pentr Playtech.ro – Secțiunea Impact, care sunt preferințele Primei Doamne în materie de modă.

„Este o colaborare profesională frumoasă, deoarece Prima Doamna preferă design-ul românesc și este o onoare pentru mine să îi semnez o parte dintre ținute. Doamnele care poartă Andreea Tincu au încredere în mine, dar fiecare persoană are stilul, personalitatea proprie, ceea ce presupune un consulting profesionist dar și un respect pentru preferința fiecăreia. Rochiile sunt realizate pe baza unui cod vestimentar, decis de fiecare țară în parte.

Prima Doamna poartă culori vii, luminoase, însă și ținute all white. Este mult spus fan, până la urmă atunci când ai o silueta frumoasă, iar moda internațională nu presupune exclusiv lungimi 7/8, stilul vestimentar adoptat este în funcție de ce îți stă bine. Fiind creatoare de modă, recomand tuturor femeilor să încerce o viziune mai modernă în modă, să încerce să depășească tipare ce aparțin trecutului”, a explicat Andreea Tincu.

Cine este femeia care o îmbracă pe Carmen Iohannis. Prima Doamnă a avut o apariție de senzație la un important eveniment din Germania
Cine este femeia care o îmbracă pe Carmen Iohannis. Prima Doamnă a avut o apariție de senzație la un important eveniment din Germania

Klaus Iohannis, premiat în Germania: „Accept acest premiu European în numele compatrioților mei”

 Miercuri, 14 octombrie, președintele Klaus Iohannis a primit Premiul „Otto cel Mare”, la Magdeburg, Germania. În discursul său, Iohannis a vorbit despre proiectul European, nevoie de solidaritate și unitate în interiorul Uniunii Europene și despre atașamentul României față de procesul unificării şi al construcției europene.

„Accept acest premiu european în numele compatrioților mei. Susținerea lor entuziastă pentru cauza europeană, pentru valorile și principiile care ne unesc în Europa îmi dă încredere să acționez în continuare pentru ca România să se afle, alături de celelalte state membre, alături de Președinția germană a Consiliului Uniunii Europene, în centrul procesului de consolidare a proiectului european. Consider acest premiu o reconfirmare a crezului permanent al ţării mele într-o Europă unită în pace și democrație. Acest premiu este și un îndemn pentru mine, personal, de a transmite mai departe cetățenilor români, tinerilor în primul rând, convingerea că împreună vom reuși să depășim multiplele provocări ale lumii de astăzi.

Aceste principii sunt cu atât mai importante în contextul crizei sanitare cu care ne confruntăm. Este evident că un răspuns adecvat la o criză de asemenea magnitudine şi cu implicaţii atât de complexe nu poate fi decât un răspuns european comun şi coordonat.

Realitatea recentă ne-a arătat că nu izolarea, acțiunea individuală sau replierea naționalistă reprezintă soluția pentru statele membre şi cetățeni, ci acțiunea comună în întărirea competențelor europene și în dezvoltarea mecanismelor europene de acțiune. Este nevoie așadar să demonstrăm leadership. Astfel proiectul european va ieși întărit din această grea încercare! Pe de altă parte, criza a arătat că suntem interdependenţi nu numai în interiorul Uniunii, dar şi în raport cu mediul global, a transmis președintele Klaus Iohannis.