Home » Life & Style » Știri mondene » O nouă „modă” la înmormântări? Ce a apărut pe cavoul lui Costel Corduneanu la aproape două luni de la deces

O nouă „modă” la înmormântări? Ce a apărut pe cavoul lui Costel Corduneanu la aproape două luni de la deces

Redactia Știri / 07.06.2024, 10:24

La mijlocul lunii aprilie, după ce s-a luptat timp de mai mulți ani cu boala și a slăbit foarte mult, Costel Corduneanu, lider al unui clan interlop, a murit.

Fost sportiv de performanță, care a reprezentat România de două ori la Olimpiadă, Costel Corduneanu devenise alături de frații lui unul dintre cei mai de temut oameni din zona Moldovei.

Imediat după ce a murit, familia lui a insistat ca lumea să și-l amintească doar ca pe un fost sportiv, nu ca pe un interlop, iar pe cavou au pus încă de atunci semnul Jocurilor Olimpice, dar și medaliile pe care Costel Corduneanu le-a câștigat în carieră.

Cod QR la mormântul lui Costel Corduneanu

Acum, la aproximativ două luni de la moartea acestuia, presa locală a descoperit că pe cavoul lui Costel Corduneanu a apărut încă un lucru. Din câte se pare, familia fostului interlop și sportiv a pus acolo un cod QR, iar cei care-l scanează cu telefonul mobil pot vedea imagini cu bărbatul din timpul vieții și pot asculta melodii care i-au fost dedicate de diferiți artiști.

„Codurile QR de pe morminte oferă o modalitate modernă de a-i onora pe cei dragi decedați. Aceste coduri QR depășesc inscripțiile morminte tradiționale. Ele deschid noi căi pentru rememorarea amintirilor și pentru a aduce un omagiu celor dragi care au murit”, se arată pe site-urile de profil, după cum notează cei de la Bună Ziua Iași.