Home » Life & Style » Știri mondene » Olivia Newton-John, vedeta filmului Grease, a murit la 73 de ani. Ce probleme de sănătate avea

Olivia Newton-John, vedeta filmului Grease, a murit la 73 de ani. Ce probleme de sănătate avea

Alexandru Cazacu / 09.08.2022, 10:53

Cântăreață și actriță de origine britanică, Olivia Newton-John a fost crescută în Australia. Ea a devenit cunoscută, mai ales după ce a jucat rolul lui Sandy în filmul „Grease”, unul dintre cele mai de succes musicaluri de din toate timpurile. Din nefericire, artista a trecut în neființă luni, la 73 de ani. Cântăreața a murit în casa ei din sudul Californiei.

Olivia Newton-John a murit la vârsta de 73 de ani

În anii 1970 și 1980, Olivia Newton-John urca pe primele locuri în topurile mondiale de muzică pop. De asemenea, ea a jucat alături de John Travolta în filmul „Grease”, unul dintre cele mai cunoscute musicaluri din toate timpurile. Actrița s-a născut în Marea Britanie, însă a fost crescută în Australia.

Moartea artistei a fost anunțată pe contul său de Instagram. „Ea a murit liniștită la ferma ei din California, înconjurată de familie și prieteni”, se arată în anunțul familiei.

Actriță și cântăreață renumită, Olivia Newton-John a avut un succes incredibil și a vândut milioane de discuri la nivel global. Cu toate acestea, rolul lui Sandy din filmul „Grease” a fost cel care a făcut-o cunoscută în toate colțurile lumii.

Olivia Newton-John, vedeta filmului Grease, a murit la 73 de ani
Olivia Newton-John, vedeta filmului Grease, a murit la 73 de ani

Ce probleme de sănătate avea

În 2017, câștigătoarea a patru premii Grammy dezvăluia că o recidivă a cancerului la sân s-a răspândit în partea de jos a spatelui, tocmai de aceea artista a fost nevoită să își anuleze spectacolele. În urmă cu peste 25 de ani, Olivia Newton-John a fost operată de cancer la sân, devenind o susținătoare înfocată a cercetării în acest domeniu. Ba chiar mai mult de atât, ea a înființat în Australia un centru de cercetare și tratament al cancerului.

În 2019, după ce a fost diagnosticată cu cancer la sân pentru a treia oară, în cadrul unui interviu pentru CBS News, artista spunea despre boală următoarele:

„Îmi consuma toată ziua și după un timp am spus „știi ce”, trebuie să mă bucur de viața mea, așa că o să mănânc o prăjitură dacă vreau. Pentru că bucuria vieții și viața de zi cu zi trebuie să facă parte și din acel proces de vindecare. Așa că am ales acea cale pentru a fi recunoscător și pentru a mă simți bine în legătură cu lucrurile, pentru că cealaltă parte nu este atât de bună”.

A început să cânte încă de mică

Olivia a început să cânte încă de la o vârstă foarte fragedă, însă a devenit cunoscută la nivel mondial după ce s-a mutat în SUA. În 1971, artista a scos primul său hit. Mai exact, este vorba despre „If Not for You”. După cum am menționat și anterior, între 1974 și 1977, ea a câștigat patru premii Grammy, potrivit BBC.

În timp ce criticii nu prea apreciau stilul său de muzică prietenos cu publicul, vedeta a respins direct recenziile acestora. În 1978, Olivia a devenit o celebritate internațională odată cu lansarea „Grease”. Filmul, plasat în anii 1950, relata povestea lui Sandy și a lui Danny (John Travolta), dar și dificultățile pe care le întâmpina relația lor.