Home » Life & Style » Știri mondene » Opt curiozități despre Dan Diaconescu. Ce studii are și din ce a ajuns să își câștige acum banii fostul patron OTV

Opt curiozități despre Dan Diaconescu. Ce studii are și din ce a ajuns să își câștige acum banii fostul patron OTV

Cojocaru Cristian / 02.09.2021, 18:53
Opt curiozități despre Dan Diaconescu. Ce studii are și din ce a ajuns să își câștige acum banii fostul patron OTV

Ziaristul Dan Diaconescu a reapărut în lumina reflectoarelor după mai mulți ani în care a fost închis. Eliberarea acestuia l-a determinat pe jurnalist să revină cu forțe proaspete și noi strategii de a face bani.

Dan Diaconescu revine în forță

Dan Cristian Diaconescu în vârstă de 53 de ani este un ziarist român, politician, prezentator și fondator al televiziunilor OTV și DDTV. În trecut, acesta a absolvit Facultatea de Mecanică din cadrul Institutului Politehnic din București, fiind și cel care a înființat Partidul Poporului – Dan Diacnoescu.

Celebritatea

Dan Diaconescu a cunoscut celebritatea cu ajutorul emisiunii Dan Diaconescu Direct din cadrul televiziunii sale OTV. Totodată, serialul Elodia este cel care l-a consacrat pe fostul om politic și realizator tv totodată. Serialul în sine s-a desfășurat în perioada 2008-2009, atunci când o avocată cu acest nume a fost dată dispărută.

Alegerile prezidențiale

Celebrul jurnalist a hotărât să candideze și alegerile prezidențiale din septembrie 2014. Acesta a fost susținut de către Partidul Poporului – Dan Diaconescu, fiind pe cel de-al treilea loc pe buletinul de vot. În urma alegerilor a reușit să obțină puțin peste 4% din voturile populației.

Oltchim

Pentru că Dan Diaconescu este cunoscut și pentru faptul că încearcă să facă bani din orice, în luna septembrie a anului 2012, el a fost câștigătorul licitației prin care era scos la vânzaare combinatul Oltchim. În data de 1 octombrie, Guvernul Victor Ponta a anulat însă licența aducând drept motivație fapul că jurnalistul nu a făcut dovada că ar dispune de suma de 45 de milioane de euro pentru acțiunile combinatului.

Închiderea postului OTV

Celebrul post OTV a fost supus retragerii licenței din partea CNA de două ori. Prima dată a fost în anul 2002 fiind aduse acuze de rasism și atitudini antisemite, iar cea de-a doua oară în luna ianuarie a anului 2013. În cazul cel din urmă, OTV nu a reușit să platească amenzile aplicate de CNA pentru încălcarea Legii audiovizualului primite în anii 2009, 2010, 2011 și 2012. În data de 3 aprilie 2013, Curtea de Apel București a respins cererea de anulare a hotărârii CNA, astfel că postul OTV a fost închis.

dan diaconescu
Dan Diaconescu se ocupa acum de criptomonede

Condamnarea la închisoare

Dan Diaconescu împreună cu Dorel Petru Pârv au fost condamnați în data de 18 decembrie 2013, la câte trei ani de închisoare cu executare, pentru șantajarea lui Ion Moț și a omului de afaceri Paul Petru Țârdea. Ion Moț era primarul comunei arădene Zărand. Curtea de Apel București a hotărât condamnarea definitivă a lui Dan Diaconescu pentru o perioadă de cinci ani și șase luni cu executare. Acesta a fost eliberat înainte de termenul stabilit, în data de  28 noiembrie 2017.

Interdicția de a mai apărea la TV

După ce a fost eliberat din închisoare, acestuia i-a rămas însă interdicția de a mai apărea pe micul ecran sau de a întreprinde orice activitate care are legătura cu presa, interdicție care este valabilă până în data de 4 martie 2025. Apropiați din anturajul lui Dan Diaconescu au afirmat pentru impact.ro că ”acesta este cel mai lung termen, însă Dan Diaconescu și-ar dori să revină mai repede. Își va lua o armată de avocați”.

Criptomonede și digitalizare

Spiritul de antreprenor nu îl lasă să stea deoparte, astfel că acesta s-a reprofilat ulterior. Acum, Dan Diaconescu și-a înființat o academie online unde tinerii pot învăța tainele digitalizării precum și cele ale criptomonedelor. Totodată, acesta mai are afaceri și cu criptomonede, lansându-și propria monedă digitală ”CryptoDan”.

”Sunt Dan Diaconescu, singurul cetățean european care are o interdicție de a vorbi în public, timp de 10 ani și jumătate. Acum sunt, în sfârșit, în măsură să rup tăcerea mulțumită unui nou univers tehnologic. Să nu ratați această copie misterioasă, acest exemplar unic, fiindcă nici nu știți ce pierdeți. Totuşi, sunt Dan Diaconescu, primul cetăţean român care am lansat de curând primul NFT. Este vorba de DD Home Cinema, un prim sistem cinematografic, bazat pe tehnologia blockchain, care va aduce în casele dumneavoastră prin streaming, prin stick, prin DVD o operă de artă cinematografică. Am lansat însă și criptomoneda „CryptoDan”, spunea în urmă cu ceva vreme în mediul online.

Continuarea serialului Elodia

Serialul care l-a făcut celebru pare să nu fie băgat în sertar și încuiat cu cheia. Astfel, postul de televiziune Tele7abc a anunțat că urmează să revină în forță pe micile ecrane. Totodată, se zvonește că cel care ar fi fost ofertat pentru a prezenta emisiunea este nimeni altul decât celebrul jurnalist, dar cum socoteala de-acasă nu se potrivește cu cea din târg, jurnalistul are alte planuri.

”El va reveni la OTV, postul lui de suflet, vrea să reia și dosarul ”Elodia”, avocata dispărută în 2007, caz dezbătut de Dan Diaconescu, preț de 239 de ediții ale emisiunii. Sediul OTV va fi mutat, din Piața Romană, în cartierul Primăverii”, au mai declarat, pentru sursa citată, apropiații lui Dan Diaconescu.