Home » Life & Style » Știri mondene » Povestea neștiută a Loredanei Groza: „Erau zile în care nu aveam decât un leu”. Imagini de colecție, înainte și acum

Povestea neștiută a Loredanei Groza: „Erau zile în care nu aveam decât un leu”. Imagini de colecție, înainte și acum

Manolică Anca / 10.06.2021, 14:02

Loredana Groza este una dintre cele mai cunoscute și îndrăgite cântărețe din România. O știu și bunicii, şi părinţii, şi copiii, iar asta pentru că, în peste trei decenii de carieră, artista a fost mereu în prim-plan, atât în topurile muzicale, cât şi pe micul ecran. Cu toate acestea, sunt unele lucruri pe care probabil nu mulți le știau despre ea. Află povestea neștiută a Loredanei Groza

A fost olimpică la limba română și a intrat prima la Liceul de Matematică – Fizică

Loredana Groza s-a născut pe 10 iunie 1970 la Onești, județul Bacău, într-o familie modestă, cu frică de Dumnezeu. Tatăl său, Vasile Groza, este scriitor de cărţi pentru copii, iar mama, Leonida Groza, a fost învăţătoare în oraş. A început să cânte încă de de la vârsta de trei ani, dezvoltându-și pasiunea până astăzi.

Pe lângă pasiunea pentru muzică, ea mai iubea handbalul, dar și învățătura. Pentru meritele sale, Loredana a fost aleasă comandantă de unitate, adică un fel de șefă a elevilor. Iar atunci când nu se ocupa cu muzica și ordinea elevilor din școală, ea studia din greu la limba română, materie la care a obținut locul I la olimpiadă, faza pe țară.

Loredana Groza în tinerețe

A fost și este pasionată de „toate materiile care te ajută să-ți dezvolți o gândire armonioasă”. Așa se explică faptul că deși era olimpică la limba română, în anul 1984 a fost admisă cu nota 9,95 la Liceul de Matematică – Fizică nr.1 din Onești, fiind prima pe listă. De asemenea, ea a absolvit Facultatea de Drept.

La 14 ani a participat la concursul „Cântarea României” în Focșani, unde a fost remarcată de Dumitru Moroșanu si Jold Kerestely, fiind chemată să participe la festivalul „Steaua fără nume”, deși vârsta minimă era 17 ani. De asemenea, pe când avea 16 ani, a participat la festivalul de la Mamaia, unde deși era cea mai tânără participantă a obținut premiul cel mare.

Povestea neștiută a Loredanei Groza. „Erau zile în care nu aveam decât un leu”

Viața Loredanei Groza (51 de ani) a fost una destul tumultuoasă, pentru că vedeta a făcut tot ce i-a stat în putință pentru a deveni cunoscută. Ambiția și talentul au fost pionii de bază în ceea ce este ea astăzi: o cântăreață renumită de muzică ușoară, dar și o actriță și dansatoare desăvârșită.

Loredana Groza, alături de soțul ei
Loredana Groza, alături de soțul ei

Însă, până să ajungă aici, Loredana Groza a cunoscut bine lipsurile, fiind nevoită să trăiască chiar și cu un leu pe zi. Solista a povestit despre aceste lucruri în scris, în cartea „Sentimente”, pe care a lansat-o pe 26 noiembrie 2016.

„La repetiţiile pentru concursul „Steaua fără nume” erau zile în care nu aveam decât un leu şi îmi planificam să mănânc patru chifle. Peste drum de hotel era un fel de minibrutărie, unde făceau nişte chifle foarte bune. Şi am zis: o să îmi iau una dimineaţa, îmi mai iau una la prânz şi îmi păstrez două pentru seară.

Costa 25 de bani o chiflă. Nu mi se părea că n-am ce-mi trebuie, fiindcă nu aveam termen de comparaţie. Nu existau copii care să vină cu Mercedesul la şcoală. Câţi bani îmi dăduseră ai mei, atâţia aveam, nu mi se părea nimic anormal” povestește Loredana în carte.

Timpul a trecut, iar ea și-a construit propria familie

Totuși, cu timpul, viața Loredanei Groza a început să se mai „așeze”, artista punând bazele unei familii cu adevărat unite. Este căsătorită cu soțul său Andrei Boncea încă din anul 1998, în același an aducând-o pe lume și pe fiica lor, Elena. Chiar dacă de-a lungul anilor, au circulat multe zvonuri prin presă despre un eventual divorţ, se pare că niciodată nu a fost vorba despre aşa ceva.

Soțul ei este un cunoscut producător român de film, care se poate mândri că are în palmares producţii cinematografice de mare succes precum „Supravieţuitorul”, „Fire and Ice: Cronica Dragonilor” sau „Garcea şi oltenii”. Mai mult decât atât, Andrei Boncea a participat, ca producător, la numeroase producţii internaţionale realizate în România.