Home » Life & Style » Țara care interzice blugii mulați și tunsorile extravagante. Motivul nebănuit din spatele acestei decizii

Țara care interzice blugii mulați și tunsorile extravagante. Motivul nebănuit din spatele acestei decizii

Manolică Anca / 19.05.2021, 10:28
Țara care interzice blugii mulați și tunsorile extravagante. Motivul nebănuit din spatele acestei decizii

Țara care interzice blugii mulați și tunsorile extravagante. De ce a luat președintele această decizie și ce temeri are pentru tinerii din țara sa.

Țara care interzice blugii mulați și tunsorile extravagante

Dictatorul nord-coreean Kim Jong-un interzice blugii skinny pe temeri că moda „decadentă” și influențele capitaliste în rândul tinerilor ar putea răsturna regimul din țara pe care o conduce. Astfel că el a decis să adopte măsuri pentru eliminarea acestora.

Blugii rupți și mulați, precum și tunsorile extravagante, sunt privite ca fiind semne ale unei „invazii a stilului de viață capitalist”. Dictatorul, despre care se crede că este tot mai îngrijorat de faptul că regimul i-ar putea fi răsturnat, a decretat, cu ceva timp în urmă, ca toate persoanele care îmbrățișează stiluri bizare de modă să fie trimise în lagăre de muncă.

Nici părul vopsit și piercing-urile nu sunt văzute cu ochi buni

Ziarul de stat The Rodong Sinmun, care aparție de partidul muncitoresc al statului secret, a lansat un nou apel pentru ca astfel de obiceiuri să fie eliminate din stilul de viață, pentru că, în mod contrar, „țara se va prăbuși ca un zid”.

„Istoria ne învață o lecție crucială. Faptul că o țară poate deveni vulnerabilă și, eventual, se poate prăbuși ca un zid, indiferent de puterea sa economică și de apărare, dacă nu ne respectăm propriul nostru stil de viață. Trebuie să fim atenți chiar și la cel mai mic semn al stilului de viață capitalist și să luptăm pentru a scăpa de el”, se arată scris în cotidian, potrivit mirror.co.uk.

Conform agenției de știri Yonhap, nici tricourile cu slogan, părul vopsit sau piercing-urile pentru nas și buze nu sunt acceptate, dictatorul Kim Jong-un interzicând coafurile „non-socialiste”, fiind doar o gamă foarte limitată de tunsori aprobate permise. Conform noilor legi, bărbații și femeile trebuie să aibă doar una dintre cele 15 tunsori alternative. De asemenea, o altă măsură strictă este introducerea pedepselor mai dure pentru cei care dețin sau postează videoclipuri realizate în Coreea de Sud.

Coreea de Nord este țara care interzice blugii mulați și tunsorile extravagante
Coreea de Nord este țara care interzice blugii mulați și tunsorile extravagante

Muzica pop a fost comparată cu „sclavia”

Toate aceste represiuni vin în urma unui șir de noi măsuri introduse în națiunea pustnicească pentru a opri influența țărilor străine. Oficialii de la Pyongyang din Coreea de Nord iau măsuri și împotriva muzicii pop după succesul formațiilor sud-coreene de K-pop precum BTS și Blackpink.

Unul dintre site-urile de propagandă ale regimului a comparat muzica pop cu „sclavia” și a declarat că oamenii sunt legați de „contracte incredibil de neloiale”. Aceștia au spus că artiștii sunt ținuți multe ore la repetiții, sunt tratați ca niște sclavi, după ce le-au fost impuiate mintea, corpul și sufletul de „capetele conglomeratelor vicioase și corupte cu multă artă”.

De asemenea, în timpul pandemiei de coronavirus regimul dictator a continuat să susțină că nu au fost raportate cazuri de virus mortal. Pentru a combate răspândirea Covid-19, liderul a introdus o regulă draconiană care permitea gardienilor să împuște pe oricine încearca să treacă granița.