Home » Sănătate » Coreea de Nord, semnal de alarmă despre coronavirus. „Praf galben, venit din China”. Cum și-a avertizat cetățenii să nu iasă din casă

Coreea de Nord, semnal de alarmă despre coronavirus. „Praf galben, venit din China”. Cum și-a avertizat cetățenii să nu iasă din casă

Bucur Ioana / 23.10.2020, 15:29

Este stare de alertă în Coreea de Nord din cauza COVID-19. Autoritățile au emis un semnal de alarmă despre coronavirs. Oamenii s-au baricadat în case de teama prafului galben venit din China.

„Praf galben, venit din China”! Oamenii din Coreea de Nord s-au închis în case de teama norului toxic ce i-ar putea îmbolnăvi de coronavirus

Autoritățile din Coreea de Nord au emis un semnal de alarmă despre coronavirus. Oamenii au fost informați că un „praf galben, venit din China” ce a străbătut țara ar putea conține COVID-19, potrivit BBC. Imediat după anunțul îngrijorător, străzile din Phenian, capitala țării, au rămas pustii. Oficial, Coreea de Nord nu a raportat niciun caz de infectare cu noul coronavirus. Cu tote astea, autoritățile au impus restricții de circulație și control sporit la granițe încă din luna ianuarie a acestui an.

Prezența prafului galben venit din China a fost anunțată cu o zi în urmă de postul public de televiziune din Coreea de Nord care a emis o prognoză specială. „Praful galben” este format, de fapt, din particule de nisip din deșerturile mongole și chineze, care suflă spre cele două țări din peninsula Coreea. Acesta este amestecat cu praf toxic și a ridicat probleme ambelor țări de-a lungul anilor.

Alertele către populație au fost confirmate de ambasadele străine din Coreea de Nord. Ambasada Rusiei la Phenian a postat pe pagina de Facebook un mesaj prin care spune că Ministerul de externe nord-coreean trimis avertismente la misiuni diplomatice și organizații internaționale cu privire la furtuna de praf, recomandând tuturor străinilor să rămână în case și să închidă ferestrele, în cursul zilei de joi.Potrivit BBC, și autoritățile din Turkmenistan și-au avertizat cetățenii asupra norului de praf gaben venit din China. Oamenii au fost sfătuiți să nu iasă din casă fără masca de protecție.

Alertă de coronavirus în Coreea de Nord, din cauza unui praf gaben, venit din China
Prognoza specială la postul public de televiziune din Coreea de Nord

Praful cu coronavirus, adevăr sau mit?

Cu toate că Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din Statele Unite a dezvăluit că particulele de coronavirus pot supraviețui suspendate în aer mai multe ore, specialiștii spun că este puțin probabil ca cineva să se infecteze în acest fel, mai ales în aer liber. Presa din Coreea de Sud a respins, de asemenea, sugestia că praful galben din China ar putea răspândi Covid-19 ca fiind imposibilă.

România a depășit pragul de 5.000 de cazuri noi de infecare cu noul coronavirus

Potrivit mesajului transmis vineri, 23 octombrie, de Grupul de Comunicare Strategică, pe teritoriul României, au fost confirmate 201.032 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 144.429 de pacienți au fost declarați vindecați. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 5.028 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până la această dată, 6.245 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. În intervalul 22.10.2020 (10:00) – 23.10.2020 (10:00) au fost raportate 82 de decese (52 bărbați și 30 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus. Dintre acestea, 5 decese au fost înregistrate la categoria 40-49 de ani, 6 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 50-59 de ani, 22 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 25 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 24 decese la categoria de peste 80 de ani.