Home » Sănătate » Când am putea scăpa de coronavirus. Avertismentul crunt al medicului Adrian Streinu-Cercel

Când am putea scăpa de coronavirus. Avertismentul crunt al medicului Adrian Streinu-Cercel

Bucur Ioana / 19.10.2020, 17:46

După ce și-a anunțat înscrierea în cursa pentru alegerile parlamentare 2020, medicul Adrian Streinu-Cercel a venit cu un avertisment crunt pentru români. Când am putea, de fapt, să scăpăm de pandemia de coronavirus. Previziunea sumbră a fost explicată, matematic. Când am putea să „respirăm ușurați”?

Medicul Adrian Streinu-Cercel, avertisment crunt pentru români. Când am putea scăpa de coronavirus

Medicul Adrian Streinu-Cercel își menține opinia cu privire la momentul în care românii ar putea îndrăzni să spere că ar putea „respira ușurați”. Spacialistul a explicat, pas cu pas, de ce este convins că pandemia de coronavirus s-ar încheia abia în anul 2023.

„Categoric da. De la o persoană care este infectată în decursul unei serii de patru zile alte trei persoane vor fi infectate, după încă patru zile alte nouă persoane vor fi infectate și după încă patru zile încă 27 de persoane. Așa se face că de la o persoană infectată în decurs de 12 zile vom avea 40 de persoane infectate. Puteți să faceți un calcul simplu coroborat cu populația României și să vedeți cam în cât timp populația României va ajunge să treacă toată prin infecție. Fiind un virus cu răspândire relativ lentă se va întinde pe circa doi ani de zile. Suntem în 2020, mai puneți 2021, 2022 și în 2023 s-ar putea să respirăm ușurați” , a declarat managerul Institutului „Matei Balș” din București.

Adrian Streinu-Cercel susține în continuare testarea în masă a populației

Mai mult, medicul Adrian Streinu-Cercel a reafirmat că susține în continuare testarea în masă a populației, spunând că fără acesta, România nu va reuși să depășească cu ușurință pandemia de Covid-19. Streinu-Cercel a mai spus că legislația cu privire la criza generată de coronavirus a fost scrisă pe genunchi, pentru că „așa au fost vremurile”.

Vom scăpa de pandemia asta, cu siguranţă. Câţi dintre noi, nu ştiu să vă spun, dar vom scăpa de ea. Vor veni celelalte generaţii care trebuie să fie şi ele protejate şi să ştie din timp ce au de făcut. Noi am scris legislaţia acum pe genunchi, aşa au fost vremurile. Pe genunchi am scris-o, cu erori a ieşit. Multe, puţine, nu asta este problema. Important este că acum avem ce să utilizăm şi trebuie puse în practică. Pe urmă le schimbăm, evident”, a declarat Steinu-Cercel duminică, într-o conferinţă de presă organizată la sediul central al PSD.

Când am putea scăpa de coronavirus. Avertismentul crunt al medicului Adrian Streinu-Cercel
Când am putea scăpa de coronavirus. Avertismentul crunt al medicului Adrian Streinu-Cercel

Ce schimbări va propune Adrian Streinu-Cercel, dacă va intra în Parlament

Managerul Institutului „Matei Balș” din București a mai declarat că va încerca să creioneze cadre legislative ce să ajute în condiții de pandemie. Adrian Streinu-Cercel a amintit că a cerut, încă de la începutul pandemiei, legislație pentru carantină și că nu este permis să ne mai confruntă cu astfel de situații: A trebuit să treacă câteva luni de zile ca să auzim de legislaţia pentru carantină. Nu trebuie să se mai întâmple aşa ceva!”

În ceea ce priveşte controversata propunere privind izolarea vârstnicilor pentru ca aceştia să fie feriţi de riscul infectării, şeful Institutului ”Matei Balş„  susţine că nu a spus „niciodată că trebuie să izolăm bătrânii, absolut niciodată”, ci că trebuie „să le dăm o şansă, să îi ţinem departe”

„Cine îşi iubeşte părinţii să şi-i izoleze, să îi ferească de îmbolnăvire. (…) În ultimă instanţă intervine guvernul şi asigură locuri unde aceste persoane se pot duce, ca să fie în siguranţă. Nu ţinem la ei, nu ne interesează dacă se îmbolnăvesc, atunci nu se aplică programul”, a adăugat el.

Medicul Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului ”Matei Balş” candidează la parlamentare din partea PSD, pe locul al doilea al listei pentru Senat.  Anunţul a fost făcut, duminică, chiar de liderul PSD, Marcel Ciolacu, care l-a asigurat că nu face „un legământ sau o promisiune PSD”, ci românilor