Home » Life & Style » Cum îți crești imunitatea în lupta împotriva Covid. Sfaturi prețioase de la medic

Cum îți crești imunitatea în lupta împotriva Covid. Sfaturi prețioase de la medic

Bucur Ioana / 19.10.2020, 09:47

Medicul Virgil Musta, unul dintre specialiștii care au avut cele mai bune rezultate în tratarea noul coronavirus, a explicat, pas cu pas, cum îți crești imunitatea în lupta împotriva Covid. Sfaturi prețioase de la medic: ce trebuie să facem, zilnic, acasă?

Cum îți crești imunitatea în lupta împotriva Covid. Sfaturi prețioase pentru cei care se izolează la domiciliu

În cazul persoanelor infectate cu noul coronavirus, dar care prezintă simptome ușoare sau sunt asimptomatice și aleg să se izoleze la domiciliu timp de 14 zile, este important să știe că cea mai bună armă în lupta împotriva Covid este un sistem imunitar capabil să facă față bolii. Medicul Virgil Musta le recomandă acestora să îș monitorizeze zilnic evolușia simptomelor și să își ajute sistemul imunitar prin alimentație și suplimente alimentare.

Ce trebuie să mănânci pentru a crește imunitatea împotriva Covid

Pe lista alimentelor recomandate pentru a crește imunitatea împotriva Covid prezentată de medicul Virgil Musta sunt: fructele și legumele proaspete, în special fructele de pădure (cătină, aronia, merișoare, afine), pe care să le combinați cu miere sau cu polen.

„Evident, nu se îngrașă porcul în ajun și nici nu veți avea sistemul imunitar turat la maximum doar după ce ați mâncat câteva lămâi. Este nevoie de timp. Însă odihna, o alimentație bună și administrarea unor vitamine pot ajuta enorm în procesul de recuperare. Mâncați multe fructe și legume proaspete, bogate în vitamine și minerale, cereți unui apropiat să vă aducă de la piață și să vă lase la ușă fructe de pădure (cătină, aronia, merișoare, afine) pe care să le combinați cu miere, cu polen”, a explicat doctorul Musta, citat de ziare.com.

Sfaturi prețioase pentru cei care se izolează la domiciliu

Nu în ultimul rând, medicul îi sfătuiește pe cei depistați pozitiv cu noul coronavirus, dar care aleg să se izoleze la domiciliu, să nu își piardă optimismul să aibă încredere în specialiști și în persoanele care încearcă să îi ajute.

„Am observat că pacienții care sunt foarte fricoși, anxioși sau depresivi au o evoluție mai severă a bolii. Eu recomand să aibă încredere în medicii de familie și în noi, specialiștii, și să nu fie stresați de boală pentru că în marea majoritate pacienții evoluează bine”, a mai spus Virgil Musta.

Cum îți crești imunitatea în lupta împotriva Covid. Sfaturi prețioase de la medic
Cum îți crești imunitatea în lupta împotriva Covid. Sfaturi prețioase de la medic

Noi restricții în București, după depășirea pragului ratei de infectare cu noul coronavirus de trei cazuri la o mie de locuitori

Duminică, 18 octombrie 2020, premierul Ludovic Orban a anunțat implementarea, în București, a unor noi restricții, în contextul depășirii ratei de infectare cu noul coronavirus de trei cazuri la o mie de locuitori – purtarea măştii în spaţii publice, cursuri online, suspendarea activităţilor în teatre, cinematografelor, restaurante, cafenele, în spaţii închise. Măsurile vor intra în vigoare după adoptarea unei hotărâri a Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă.

„Intrarea în vigoare a măsurilor aferente depăşirii pragului de 3 la mie se face după ce CMSU va face constatarea depăşirii pragului şi implicit va anunţa măsurile. Acestea sunt prevederile legale. Prevederile legale au stabilit un termen de 24 de ore de transmitere a datelor de la DSP către prefecturi şi de 48 de ore către prefectură. (…) După părerea mea, odată ce DSP a transmis către Centrul de Comandă a Intervenţiei şi către Prefectura data de 3,02 nu se mai poate întoarce situaţia. Nu văd un motiv prin care s-ar putea întoarce. De regulă, raportările duminică de la 10 până luni la 10 cuprind mai puţine cazuri din cauză că se efectuează mai puţin teste, dar odată indicele depăşit cred că trebuie adoptate măsurile.

Suntem în analiză pentru posibile alte măsuri. Pe de altă parte, vom solicita utilizarea altor metode a reduce riscul de răspândire, dacă va fi cazul. Deocamdată prin Hotărârea de Guvern de prelungire a stării de alertă am prevăzut aceste măsuri pentru a combate răspândirea virusului. (…)

Este prematur să discutăm despre o astfel de decizie (n.r. – instituirea carantinei) cert este că 14 zile aceste măsuri vor fi în vigoare”, a declarat prim-ministrul duminică după amiază, în condiţiile în care Capitala a ajuns la pragul de infectare de 3,02 la mie.