Home » Life & Style » Țara care oferă 50.000 de lire sterline celor dispuși să se mute aici, indiferent de naționalitate. Condițiile anunțate

Țara care oferă 50.000 de lire sterline celor dispuși să se mute aici, indiferent de naționalitate. Condițiile anunțate

Voicu Costin / 26.05.2022, 16:57
Țara care oferă 50.000 de lire sterline celor dispuși să se mute aici, indiferent de naționalitate. Condițiile anunțate

Scoția a anunțat că va începe să ofere 50.000 de lire sterline familiilor, indiferent de naționalitate, care doresc să se mute pe câteva insule scoțiene. Din cauza depopulării insulelor scoțiene, guvernul scoțian a decis ca popularea insulelor va spori creșterea natalității și aceste zone mai sărace vor deveni numeroase, din nou. Statul scoțian a spus că va oferi un stimulant consistent tuturor celor care vor dori să locuiască pe insulele mai puțin populate.

Îngrijorarea guvernului scoțian cu privire la problema cu care se confruntă

Decizia a fost luată pentru a crește populația pe acele teritorii, banii urmând să înceapă să fie oferiți în următoarele săptămâni, conform The Times. Suma impresionantă oferită de guvernul scoțian va ajunge la cinci milioane de lire sterline pentru până la 100 de familii până în anul 2026, potrivit raportului anual al Planului Național al Insulelor, publicat anul acesta.

„Depopularea este una dintre cele mai mari amenințări la adresa comunităților noastre insulare de scoțieni. Orice demers pentru inversarea tendințelor de depopulare ar trebui încurajat. Aceste compensații îi vor ajuta pe oameni să cumpere case, să înceapă afaceri și să-și facă o viață aici,” a spus Alasdair Allan, parlamentar scoțian al Partidului Național Scoțian pentru Insulele de Vest.

Criticile din partea altor reprezentați aflați în parlamentul scoțian au apărut la scurt timp de la aflarea veștii. Liam McArthur, parlamentar scoțian al Partidului Liberal-Democraților, a spus că Guvernul ar trebui să folosească banii pentru a ajuta mai mult comunitățile care trăiesc deja pe insulele din Scoția.

Anunțul și ajutorul oferit de Scoția a fost de bun augur

Fondul oferit a atras mulți doritori, unii dintre ei provenind chiar din alte colțuri ale planetei, precum America de Sud. Pe lângă aceștia, vor fi locuitori și din alte zone ale lumii. Astfel, guvernul scoțian a dus la bun sfârșit un plan de populare a unor zone insulare foarte puțin populate spre deloc.

Alte lucruri de ştiut despre Scoţia

Scoția este o țară ce face parte din Regatul Unit și acoperă treimea de nord a insulei Marea Britanie. Se învecinează cu Anglia la sud, și este înconjurată de Oceanul Atlantic, cu Marea Nordului la est și cu Canalul de Nord⁠ și Marea Irlandei la sud-vest. În plus față de partea de pe insula Marea Britanie, țara este formată din peste 790 de insule, printre care Northern Isles⁠ și Hebride.

Regatul Scoției a apărut ca stat suveran independent în Evul Mediu Timpuriu și a continuat să existe până la 1707. Prin moștenire, în 1603, Iacob al VI-lea, regele Scoției, a devenit rege al Angliei și al Irlandei⁠, formând astfel o uniune personală a celor trei regate⁠. Ulterior, Scoția a intrat într-o uniune politică⁠ cu Regatul Angliei la 1 mai 1707 pentru a crea noul Regat Unit al Marii Britanii.

Edinburgh, capitala țării și al doilea oraș ca mărime, a fost centrul iluminismului scoțian⁠ din secolul al XVIII-lea, care a transformat Scoția într-una dintre puterile comerciale, intelectuale și industriale ale Europei. Glasgow, cel mai mare oraș din Scoția, era odinioară unul dintre cele mai de seamă orașe industriale din lume.