Home » Life & Style » Țara cu cele mai multe castele din Europa. Numără peste 20.000

Țara cu cele mai multe castele din Europa. Numără peste 20.000

Cojocaru Cristian / 12.11.2021, 17:38
Țara cu cele mai multe castele din Europa. Numără peste 20.000

Castelele reprezintă unele dintre cele mai impozante construcții și indiferent de țara în care acestea se află, reușesc de fiecare dată să atragă un număr impresionant de turiști. Află care este țara care adăpostește cele mai multe castele din Europa.

Care este țara cu cele mai multe castele din Europa

De obicei, cei care sunt pasionați de istorie sunt pasionați și de construcțiile mărețe care cândva reprezentau forărețe și casele regilor și ale reginelor. Unul dintre cele mai bune locuri în care aceștia își pot relaxa privirea sau pot analiza în cel mai mic detaliu castelele este reprezentat de Țara Galilor.

Potrivit istoricilor și nu numai, Țara Galilor numără cele mai multe castele pe metrul pătrat de pe întregul contintent. Cu toate acestea, Germania se poate mândri cu un număr impresionant de astfel de construcții. Țara Galilor face parte din Regatul Unit, iar la est, aceasta se învecinează cu Anglia, la nord și vest cu Marea Irlandei, iar la sud cu Canalul Bistrol.

Cei care doresc să vadă impozantele construcții știu că acest loc este potrivit pentru a face asta pentru că, Țara Galilor adăpostește 600 de castele pe o suprafață de 20.779 de kilometri pătrați. Foarte multe dintre aceste castele sunt încă într-o stare foarte bună, astfel că sute de mii de turiști ajung anual să le calce pragurile.

O mare parte dintre construcțiile mărețe au intrat în patrimoniul UNESCO de mulți ani. Cel mai cunoscut castel din Țara Galilor este Caernarfon, fiind o construcție medievală care este situată în partea de nord-vest a țării. Castelul a fost construit la începutul secolului al XI-lea, dar cel care i-a adus îmbunătățiri semnificative a fost regele Edward I al Angliei, începând cu anul 1283.

Construcția a fost finalizată în anul 1330. Ulterior, în anul 1485 când tensiunile dintre galezi și englezi au scăzut, castelul cu pricina a fost lăsat sub voia naturii. În secolul al XIX-lea, castelul aflat într-un stadiu de degradare a intrat în atenția autorităților care au început să îl restaureze. Acesta a fost castelul folosit la investitura Prințului de Wales în anul 1911 și apoi în anul 1969.

țara multe castele
Tara Galilor este statul cu cele mai multe castele pe kilometrul patrat

20.000 de castele se află într-o singură țară

Cu toate că Țara Galilor ocupă locul fruntaș în ceea ce privește densitatea construcțiilor masive, Germania se află pe primul loc la numărul de castele pe care le adăpostește teritoriu țării. Astfel, aici se află  peste 20.000 de castele, iar acest lucru pentru că în trecut, eficiile nu erau utilizate doar de regi, regine și familiile regale.

Cavalerii și nobilii, la rândul lor puteau deține un castel, astfel că în schimbul unei sume deloc de neglijat, se putea bucura de astfel de construcții care să le ofere și protecție totodată. Nemții, la rândul lor se pot mândri cu un castel de care au auzit foarte mulți oameni de peste hotarele țării.

Este vorba de Neuschwanstein, un castel care îmbină perfect misterul, romantismul, opera și cavalerismul teuton în ceea ce privește arhitectura sa dar și decorațiile. Acest castel aparține lui Ludwig al II-lea al Bavariei și deține mai mult de 200 de camere, construcția fiind ridicată la sfârșitul secolului al XIX-lea, pe un deal cu teren accidentat de deasupra satului Hohenschwangau de lângă Füssen. Castelul s-a dorit a fi un omagiu adus celebrului compozitor Richard Wagner. Așadar, Ludovic a plătit construcția castelului din banii săi dar și din alte împrumuturi.