Home » Life & Style » Tartă cu piersici și cremă de vanilie. Rețeta simplă pentru un desert răcoritor, rapid și ușor de preparat

Tartă cu piersici și cremă de vanilie. Rețeta simplă pentru un desert răcoritor, rapid și ușor de preparat

Redactia Știri / 12.08.2021, 17:36
Tartă cu piersici și cremă de vanilie. Rețeta simplă pentru un desert răcoritor, rapid și ușor de preparat

Tartă cu piersici și cremă de vanilie. Un desert răcoritor, gustos și ușor de preparat, tocmai bun pentru sezonul estival. Pașii sunt ușor de urmat, rețeta este simplă, iar rezultatul este extraordinar. Dacă ți-am stârnit curiozitatea, te invităm să descoperi în materialul următor cum poți prepara acest desert deosebit cu fructe! Iată de ce ingrediente ai nevoie și cum trebuie să procedezi de fapt!

Tartă cu piersici și cremă de vanilie – rețetă simplă pentru un desert răcoritor de vară

Tartă cu piersici și cremă de vanilie. Îți propunem mai jos o rețetă simplă, dar extrem de gustoasă, care sigur îți va cuceri papilele gustative.

Rețeta este oferită de JamiliaCuisine într-unul dintre videoclipurile sale de pe Youtube.

Important de menționat este faptul că, în funcție de preferințe, poți alege să înlocuiește piersicile cu alte fructe. Ele vor fi folosite pentru a decora tarta. Se așază de la interior spre exterior, astfel încât să fie acoperită integral toată suprafața.

Mai jos, găsești lista de ingrediente, atât pentru blatul tartei, cât și pentru cremă, dar și modul de prepare pentru fiecare în parte. Nu ne rămâne decât să-ți urăm spor la treabă, iar la final sperăm să te bucuri din plin de rezultat!

Iată cum poți prepara simplu și ușor tartă cu piersici și cremă de vanilie!

Tartă cu piersici și cremă de vanilie
Tartă cu piersici și cremă de vanilie

Tartă cu piersici și cremă de vanilie. Ingrediente pentru blat

Pentru a realiza blatul pentru tarta cu piersici și cremă de vanilie ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • 280 g de făină;
  • 100 g de unt rece;
  • 2 gălbenușuri;
  • 2 linguri de ulei;
  • 2 linguri de zahăr pudră;
  • puțină apă.

Tartă cu piersici și cremă de vanilie. Ingrediente pentru cremă

În ceea ce privește lista ingredientelor pentru tarta cu piersici și cremă de vanilie, trebuie să te asiguri să ai:

  • 250 ml lapte;
  • 1 lingură zahăr vanilat;
  • 3 gălbenușuri;
  • 30 g de zahăr tos;
  • 20 g de amidon de porumb;
  • 250 ml de frișcă lichidă.

Pentru ornat: aproximativ 1 kg de piersici tăiate felii.

Mod de preparare blat

Se cerne făina într–un vas, peste care se adaugă untul rece. Se încorporează bine și repede, astfel încât untul să nu se topească, pentru ca la sfârșit să se obțină o consistență ca niște firimituri de pâine.

Se face o gaură în mijlocul compoziție, unde se adaugă gălbenușurile, cele 2 linguri de ulei, zahărul pudră, după care se amestecă totul.

Se poate adăuga treptat puțină apă rece pentru a se forma aluatul. Ulterior, aluatul va fi păstrat la frigider timp de 20 de minute. După acest interval se scoate și se întinde pe un blat, peste care s-a presarat înainte făină.

Aluatul, întins cu ajutorul unui făcăleț dat prin puțină făină, trebuie să fie mai mare ca diametrul tăvii, unde urmează să fie pusă tarta.

Pe fundul tăvii se pune hârtie de copt. Se așază cu grijă aluatul. Cu furculița se fac mici găurele în el, după caare se lasă vreme de 10 minute la frigider. Apoi se bagă la cuptor pentru 20-25 de minute, până când aluatul devine auriu pe margini.

Timp de o oră va fi lăsat să se răcească la temperatura camerei, după care va fi umplut cu cremă, iar peste se vor așeza piersicile.

Mod de preparare cremă

Se pune laptele într-o cratiță, se adaugă zahărul vanilat și se lasă pe foc până ce zahărul se topește, iar laptele dă în clocot.

Într-un bol se pun cele 3 gălbenușuri, se adaugă amidonul și zahărul tos. Toate ingredientele se amestecă bine, după care amestecul se adaugă peste laptele fierbinte. Cu ajutorul unei linguri/ unui tel se amestecă bine toate cele menționate.

Se lasă pe foc 2-3 minute, la foc mic, până ce crema se îngroașă.

Ulterior, se pune crema într-un alt vas, acoperită fiind cu plastic. Se lasă la răcit.

Între timp, se bate frișcă, după care se amestecă frișca cu crema răcită. Crema astfel obținută se va pune peste blat, iar la sfârșit vor fi așezate fructele ca ornament.

Se lasă apoi tarta la frigider cel puțin 3-4 ore. Poate fi lăsată pe parcursul nopții, astfel încât tarta cu piersici și cremă de vanilie să fie servită ziua următoare.

Poftă bună!