Home » Cum să faci orice » Eclere cu cremă de vanilie. Rețeta de la JamilaCuisine, explicată pas cu pas

Eclere cu cremă de vanilie. Rețeta de la JamilaCuisine, explicată pas cu pas

Violeta Badea / 06.06.2021, 10:56
Eclere cu cremă de vanilie. Rețeta de la JamilaCuisine, explicată pas cu pas

Cine nu iubește eclerele? Aceste prăjituri delicioase se află în topul preferințelor tuturor românilor, deoarece au un gust minunat și o aromă unică. Cu toate că pare greu de crezut, rețeta de eclere cu cremă de vanilie este foarte simplă, nu vei avea nevoie de foarte multe ingrediente, deci este și foarte ieftină. Iată modul de preparare explicat pas cu pas.

Eclere cu cremă de vanilie

Eclerele cu cremă de vanilie sunt preferatele românilor, deoarece sunt extrem de delicioase și amintesc de prăjiturile din copilărie. Pe vremuri, cofetăriile nu erau încărcate cu tot felul de dulciuri, însă eclerul era tot timpul prezent și avea ceva special, fiind la mare căutare. Eclerele pot conține vanilie, ciocolată sau cafea, dar pentru această rețetă am ales aroma de vanilie, deoarece este senzațională și îți garantăm că va fi și pe gustul tău.

Prăjiturile acestea extrem de iubite se prepară foarte ușor și în casă. În continuare îți vom prezenta o rețetă simplă, pe care o poți pregăti indiferent dacă ai sau nu experiență în arta gătitului. Tot ceea ce trebuie să faci este să urmezi anumite instrucțiuni și totul va ieși ca la cofetărie sau chiar mai bine. Combinația dintre cojile rumenite și crema delicioasă de vanilie te va cuceri încă de la prima gustare. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie și care este modul de preparare.

Eclere cu crema de vanilie
Eclere cu crema de vanilie

Ingrediente

Pentru prepararea cojilor:

  • 150 de grame de făină
  • 125 de ml de lapte
  • 125 de ml de apă
  • 100 de grame de unt
  • cinci ouă medii sau patru ouă mari
  • un pic de sare

Pentru prepararea cremei:

  • 500 de ml de lapte
  • 100 de grame de zahăr
  • 60 de grame de făină
  • trei ouă
  • o păstaie de vanilie
  • 200 de ml de frișcă lichidă (acest ingredient este opțional)

Mod de preparare

Pentru început ne vom ocupa de prepararea aluatului pentru eclere. Se pune la fiert apa împreună cu laptele, apoi se adaugă untul și praful de sare. Amestecăm ușor totul până ce laptele se va încălzi, iar untul se va topi. Ulterior, se adaugă toată făina și se amestecă foarte bine până se formează un aluat dens. Procedura ar trebui să dureze în jur de trei minute, deoarece trebuie să scoatem apa din el. După ce este gata, aluatul se pune într-un bol și se lasă să se răcească, timp de 2-3 minute.

Punem ouăle în aluat, unul câte unul, și amestecăm cu un tel sau cu mixerul. Atenție! Ouăle se adaugă pe rând! Punem apoi crema obținută într-un pos pentru a realiza cele mai frumoase eclere. Așezăm eclerele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Introducem tava în cuptorul preincalzit la o temperatură de 190 de grade Celsius, timp de zece minute.

Ușa cuptorului nu se deschide, apoi schimbăm temperatura la 180 de grade Celsius și mai coacem pentru încă 15-20 de minute. Apoi, facem câte o găurică în fiecare ecler pentru a permite aburului să iasă și acesta să se usuce. Între timp, putem să pregătim crema. Într-o crăticioară punem laptele, păstaia de vanilie și se lasă la foc mic.

Într-un bol adăugăm ouăle, zahărul și făina. Le amestecăm bine, iar compoziția rezultată o turnăm peste laptele fierbinte amestecând ușor pentru a nu se forma cocoloașe. Crema se lasă pe foc până se dezlipește după fundul cratiței și-o așezăm într-un bol acoperit cu folie pentru a se răci complet crema. Apoi, o punem într-un bol și o amestecăm bine împreună cu frișca lichidă pentru a ieși cât mai aromată și delicioasă.

Eclerele se taie pe lungime și se umple cu cremă.Pentru această procedură, puteți folosi un pos sau o linguriță. Eclerele se decorează deasupra fie cu zahăr pudră, fie cu ciocolată albă sau neagră, topită. Arată senzațional, iar gustul este minunat. Spor la treabă și poftă bună!