Home » Cum să faci orice » Cum faci mascarpone de casă din doar 2 ingrediente. Cea mai simplă rețetă

Cum faci mascarpone de casă din doar 2 ingrediente. Cea mai simplă rețetă

Violeta Badea / 04.06.2021, 14:31
Cum faci mascarpone de casă din doar 2 ingrediente. Cea mai simplă rețetă

Mascarpone este foarte folosit la prepararea diferitelor prăjituri pe care le savurăm pe timp de vară. Crema pe care o găsim în comerț este destul de scumpă și conține diferiți conservanţi sintetici care ne pot afecta sănătatea. Din fericire, faimosul mascarpone se poate pregăti și acasă. Rețeta este una extrem de simplă și la îndemâna oricui. Iată cum faci mascarpone de casă din doar 2 ingrediente.

Cum faci mascarpone de casă din doar 2 ingrediente

Multe persoane folosesc mascarpone la diferite deserturi, mai ales pentru prepararea celebrului desert italian tiramisu. De asemenea, crema de brânză mai poate fi folosită pentru a face înghețate de casă sau diverse prăjituri fără coacere. Din păcate, crema de mascarpone pe care o găsim în comerț este destul de costisitoare și conține diverși conservanți care ne pot afecta sănătatea.

Ei bine, acum există o soluție! Mascarpone se poate pregăti chiar la tine acasă, în mai puțin de zece minute și din numai două ingrediente. Vei rămâne surprins de rezultat, deoarece gustul este foarte asemănător cu cel al cremei cumpărate din supermarket. În plus, această variantă nu îți va lăsa un gol în buzunare. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie și care este modul de preparare.

Mascarpone de casa
Mascarpone de casa

Ingrediente

  • zeama de la o jumătate de lămâie
  • o cutie de smântână grasă de cel puțin 25% sau 30% grăsime

Mod de preparare

Pentru această rețetă vom avea nevoie de zeama de la o jumătate de lămâie. Se pune smântâna pe foc, iar după ce începe să fiarbă, se adaugă zeama de la o lămâie și se mai lasă pe foc timp de două minute. Ulterior, conținutul trebuie amestecat mereu în smântână pentru a nu se lipi de pereții crăticioarei. Totul ar trebui să durezeîn jur de cinci minute.

După ce se oprește focul, se pregătește o strecurătoare și tifon steril. Se adaugă smântâna în tifon și se lasă la temperatura camerei până se răcește. Compoziția se bagă la frigider până a doua zi de dimineață. A doua zi crema devine densă și se poate amesteca cu frișcă sau cu o cremă de vanilie sau ciocolată și se poate folosi pentru diverse prăjituri.

Totul este gata! Arată senzațional, iar gustul este puțin mai acrișor decât crema de mascarpone din comerț. Dacă doriți să iasă mai dulce va trebui să adăugați mai mult zahăr pudră. Acum puteți prepara tiramisu preferat cu mascarpone de casă și numeroase prăjituri!

Despre mascarpone

Mascarpone este originară din Italia, din regiunea Lombardia. Se spune că prima oară a apărut în secolul al XVI-lea, iar numele provine de la verbul italian „mascherare”, care se traduce „a masca”. Alții sunt de părere că termenul lombard „mascherpa” sau „mascarpia”, care înseamnă smântână din lapte sau brânză rezultată din zer.

În prezent, mascarpone este folosită în toată lumea pentru prepararea diferitelor prăjituri: torturi, tiramisu sau cheescake. De asemenea, aceasta se mai folosește la risotto, lasagna și cannoli. Cei care sunt la dietă trebuie să fie atenți la cantitatea pe care o consumă, deoarece mascarpone are un conținut caloric ridicat.