Home » Life & Style » Rețetă de tiramisu de la Florin Dumitrescu. Celebrul chef de la Antena îți arată pas cu pas cum poți să obții un desert delicios

Rețetă de tiramisu de la Florin Dumitrescu. Celebrul chef de la Antena îți arată pas cu pas cum poți să obții un desert delicios

Violeta Badea / 12.02.2021, 14:01
Rețetă de tiramisu de la Florin Dumitrescu. Celebrul chef de la Antena îți arată pas cu pas cum poți să obții un desert delicios

Rețetă de tiramisu de la Florin Dumitrescu. Celebrul chef de la Antena îți arată pas cu pas cum poți să obții un desert delicios. Tiramisu este unul dintre cele mai renumite deserturi. Greu de găsit cineva, în ziua de azi, care să nu fi auzit de acest preparat delicios. Motivul notorietății este de la sine înțeles. Tiramisu se prepară extrem de rapid, nu este nevoie de coacere, are un gust fin și extrem de delicios. În continuare vă propunem o rețetă de tiramisu de la cunoscutul chef Florin Dumitrescu.

Rețetă de tiramisu de la Florin Dumitrescu

Tiramisu este un desert pe care îl preferă toată lumea. Cei mici pentru gust, iar gospodinele îl preferă și pentru rapiditatea cu care se gătește. Aspectul acestui preparat este deosebit și rafinat. Tiramisu este originar din Italia, dar s-a răspândit imediat peste tot în lume. Ceea ce îl deosebește de alte deserturi este aroma intensă de cafea. Alte calități caracteristice sunt gustul brânzei mascarpone și aroma pișcoturilor.

Efectiv nu ai cum să nu-l iubești. Are la bază pișcoturi pe care trebuie să le înmuiați în cafea și să le acoperiți cu o cremă, compusă din mascarpone, oua și zahăr, care în unele variante este aromatizată cu lichior. Un lucru interesant este că, în trecut, Tiramisu se mai numea „Supa Ducelui”.

Însă, mai târziu a primit numele și semnificația pe care o are și în zilele noastre: „Tiramisu” sau în traducere din italiană „Ridică-mă!”. Acest lucru s-ar fi datorat presupuselor sale proprietăți afrodisiace. Mai jos vă propunem o rețetă extraordinară de tiramisu marca Florin Dumitrescu. Iată care sunt ingredientele de care aveți nevoie pentru a prepara acest minunat desert.

Reteta de tiramisu
Reteta de tiramisu

Ingrediente

  • 500 de gramde de mascarpone
  • opt ouă
  • 550 de grame de zahăr
  • cafea
  • pișcoturi

Mod de preparare

Pentru început se iau ouălele și se separă albușurile de gălbenușuri. Apoi, se ia o crăticioară în care punem tot zahărul și adaugăm apă. Aceasta trebuie să stea la foc mediu până se topește tot zahărul și se obține un sirop. Într-un vas separat adăugăm albușurile și le batem foarte bine până se obține o spumă albă și densă. Jumătate din sirop îl turnăm peste spuma obținută și continuăm să amestecăm până se încorporează totul. Astfel veți obține o bezea cu sirop de zahăr.

Se ia un vas și se adaugă șase gălbenușuri pe care, la fel, le batem foarte bine și adăugăm celaltă jumătate din siropul rămas. După ce s-a omogenizat, adăugam crema de mascarpone și amestecăm încet. În momentul în care se omogenizează, putem să adăugăm câte puțină bezea până încorporăm toată spuma albă. Atenție! Trebuie să adăugați puțin câte puțin și să amestecți încet pentru că altfel se taie. În final, vasul se bagă la frigider pentru răcire.

Între timp, preparăm cafeaua. Chef Florin Dumitrescu ne recomandă să alegem una mai intensă și mai aromată. Apoi, o strecurăm într-un vas (de preferat să fie dreptunghiular). Se iau pișcoturile și se rup pe jumătate, deoarece nu ne permite paharul să le punem întregi. Fiecare jumătate de pițcot se înmoaie în cafea din vas și se așează în pahar.

Atenție! Nu trebuie să umpleți paharul de pișcoturi, trebuie să lăsați loc suficient și pentru cremă.  Apoi, după ce ați pus patru sau cinci pișcoturi într-un pahar, se toarnă și crema rece de la frigider. În final, se presară puțină cafea solubilă deasupra. Spor la treabă și poftă bună!