Home » Când, unde, cum » Tiramisu fără ou și cofeină. O rețetă specială de la JamilaCusine

Tiramisu fără ou și cofeină. O rețetă specială de la JamilaCusine

Violeta Badea / 06.05.2021, 15:34
Tiramisu fără ou și cofeină. O rețetă specială de la JamilaCusine

Tiramisu fără ou și cofeină. O rețetă specială de la JamilaCusine. Iubești aroma de cafea? Atunci trebuie neapărat să încerci această rețetă delicioasă de tiramisu. Este o prăjitură cu un gust deosebit, se pregătește rapid, deoarece nu necesită coacere și conține cea mai fină cremă de cafea. Desertul acesta este perfect pentru întreaga familie și pentru zilele de vară ce vor urma.

Tiramisu fără ou și cofeină

Tiramisu este cea mai simplă prăjitură, dar și cea mai delicioasă. Este un desert preferat atât de cei mici, cât și de adulți. Poți încerca această rețetă în zilele de vară, deoarece este extrem de gustoasă, răcoritoare și aromată. Trebuie să mai menționăm că acest tip de tiramisu nu este exact la fel ca cel pe care îl pregătesc italienii, deoarece nu conține ou sau cofeină, ci doar o cremă de care vă veți îndrăgosti pe loc. De asemenea, vom adăuga și frișcă pentru a obține o textură mai fină și mai cremoasă. Mai jos vă vom explica, pas cu pas, care sunt ingredientele de care aveți nevoie și cum se prepară.

Tiramisu fara ou si fara cofeina
Tiramisu fara ou si fara cofeina

Ingrediente

Pentru sirop:

  • 500 de ml de lapte
  • 20 de g de cacao
  • 80 de g de zahăr pudră

Pentru cremă:

  • 500 de g de mascarpone
  • 500 de ml de smântână pentru frișcă
  • 150 de g de zahăr pudră
  • patru linguri de apă fierbinte
  • patru linguri de cafea instant
  • patru linguri de zahăr tos
  • o lingură de esență de vanilie
  • 400 de g de pișcoturi

Mod de preparare

Pentru început ne vom ocupa de prepararea cremei de cafea. Se adaugă cele patru linguri de cafea într-un bol, iar deasupra se pune zahărul și apa fierbinte. Toate aceste ingrediente se amestecă foarte bine cu ajutorul unui mixer până ce această compoziție își schimbă culoarea și își dublează volumul.

Apoi, ne vom ocupa de siropul în care se înmoaie pișcoturile. Se toarnă laptele (acesta trebuie să fie la temperatura camerei) într-un bol puțin mai mare, se adaugă zahărul pudră și cacao, după gust. Se amestecă foarte bine, deoarece este necesar să se dizolve zahărul și cacao.

Pentru a prepara crema de mascarpone se ia un bol mare în care se adaugă cele 500 de g de mascarpone, deasupra se toarnă zahărul pudră și se amestecă până se omogenizează, după care se adaugă esența de vanilie și smântâna pentru frișcă. Toată compoziția se amestecă foarte bine cu ajutorul unui mixer până când conținutul se va îngroșa. După ce s-a omogenizat totul, se adaugă crema de cafea pe care am obținut-o mai sus și se încorporează bine în această compoziție.

Pentru a monta prăjitura avem nevoie de o tavă cu dimensiuni de 24 pe 34 de cm, apoi la bază începem să așezăm câte un strat de pișcoturi, dar nu înainte de a le înmuia în siropul obținut, după care se adaugă jumătate de conținut din crema de mascarpone, se nivelează bine și se așterne al doilea strat de pișcoturi îmuiate. În final, se adaugă restul de cremă mascarpone, se nivelează frumos după care se presară cacao. Arată senzațional, iar gustul este minunat! Spor la treabă și poftă bună!