Home » Știri » Știri sociale » Tort diplomat cu iaurt și pișcoturi. Îl prepari și parcă te întorci în copilărie

Tort diplomat cu iaurt și pișcoturi. Îl prepari și parcă te întorci în copilărie

Pană Emanuela / 03.02.2021, 16:17

Ai poftă de ceva dulce, dar nu ai prea mult timp la dispoziție? În acest articol îți prezentăm o rețetă de tort diplomat cu iurt și pișcoturi care este gata în cel mult 15 minute. Acest desert face parte din categoria „torturi fără coacere“, fiind extrem de gustos și mai light, comparativ cu crema aceea cu multe ouă de la varianta clasică de diplomat. Dacă îți surâde ideea, te invităm să-ți pui șorțul de bucătărie și să ne citești în continuare.

Tort diplomat cu iaurt și pișcoturi

Tortul diplomat cu iaurt și pișcoturi este ușor de făcut, nu necesită prea multe ingrediente și poate fi decorat după propria imaginiație, cu fructele pe care le aveți în bucătărie la momentul în care v-ați apucat de treabă.

Pentru această prăjitură fără coacere veți folosi un blat de pișcoturi, o cremă fină de iaurt și mascarpone și fructele care vă plac cel mai mult. Puteți opta pentru afine, mure, zmeură sau căpșune, după cum preferați. Coacăzele merg și ele foarte bine, la fel și agrișele. Pentru decor puteți folosi piersici, caise, mango sau orice alte fructe doriți.

INGREDIENTE:

  • 300 g iaurt grecesc cu 10% grăsime;
  • 100 g zahăr vanilinat;
  • 300 g fructe de pădure;
  • 100 g pișcoturi;
  • 100 ml lapte;
  • 200 g mascarpone;
  • 15 g gelatină;
  • 1 lingură esență de fructe de pădure.

Pentru a monta prăjitura vă puteți folosi de tava de cozonac sau de o tavă de chec din silicon. Puteți apela și la o tavă obișnuită, dar va trebui să o tapetați cu o folie de plastic în interior. Procedând astfel doar răsturnați prăjitura și îndepărtați folia. În caz contrar, prăjitura se va lipi de formă și va fi dificil de scos.

Citește și: Tort vis de vară cu zmeură și mure – rețeta cofetarilor

Îl prepari și parcă te întorci în copilărie

Tortul diplomat este unul dintre cele mai iubite dulciuri ale copilăriei multora dintre noi, reprezentând un adevărat motiv bucurie când ni-l pregăteau mamele. Ce-ați spune de o scurtă călătorie în timp?

Rețetă de tort diplomat cu pișcoturi și cremă de iaurt cu fructe
Rețetă de tort diplomat cu pișcoturi și cremă de iaurt cu fructe

Tort diplomat cu iaurt și pișcoturi. Mod de preparare:

1. Pentru început, se hidratează gelatina. Se pune conținutul unui plic într-un bol, după care se adaugă aproximativ 50 de ml de apă rece. Se amestecă și se dă deoparte.

2. Când gelatina este gata, se adaugă laptele fierbinte și se amestecă foarte bine până ce aceasta se topește. Dacă vreți să grăbiți procesul, puteți pune amestecul pe foc.

3. În continuare vă puteți ocupa de sirop și veți avea nevoie de 200 de ml de apă, în care veți pune aproximativ 30 de ml de zahăr vanilinat (cam două linguri sau după gust) și veți adăuga și esența de fructe de pădure pentru un plus de gust.

4. Crema se face procedând astfel: se pune iaurtul care este la temperatura camerei într-un bol mai mare, se adaugă peste el restul de zahăr vanilinat, aproximativ 70 de grame, și se amestecă bine. Se adaugă laptele cu gelatina și se omogenizează totul cu ajutorul unui tel. Mai apoi se pun și crema de mascarpone și puțină esență de fructe de pădure și se încorporează și ele. La final, se adaugă amestecul de fructe și se bate foarte încet pentru a nu le desface.

5. Se pune crema de iaurt cu fructe în tava de silicon, se nivelează, iar la final se adaugă pișcoturile însiropate puțin.

6. Se pune prăjitura la frigider pentru cel puțin 4 ore sau cel mai bine peste noapte.

Poftă bună!