Home » Știri » Tort vis de vară cu zmeură și mure – rețeta cofetarilor

Tort vis de vară cu zmeură și mure – rețeta cofetarilor

Violeta Badea / 26.01.2021, 11:26
Tort vis de vară cu zmeură și mure – rețeta cofetarilor

Tort vis de vară cu zmeură și mure – rețeta cofetarilor. Iubești fructele de pădure? Aceasta este rețeta perfectă pentru tine! Tortul „vis de vară” cu zmeură și mure este alegerea perfectă în orice circumstanță. Fie că vrei să faci preparatul pentru familia ta, pentru musafiri sau ai un eveniment special, alege această rețetă și nu vei regreta.

Cu toții știm că tortul este desertul preferat al celor mici, dar în aceasta combinație se regăsește totul: savoare, culori, fructe, vanilie, ciocolată, într-un cuvânt „un vis” de desert, așa cum îi spune și numele. Totodată, este o rețetă simplă, ușor de preparat și nu aveți nevoie de foarte multe ingrediente. Iată care sunt pașii pentru a obține acest tort delicios.

Tort „vis de vară” cu zmeură și mure

Știm, prăjiturile sunt preferatele tale. De fapt, prăjiturile sunt favoritele tuturor, indiferent că vorbim de adulți sau copii. Însă, acest tort vă va cuceri imediat. Aroma de fructe de pădure vă va duce imediat cu gândul la o zi însorită de vară, iar aroma de vanilie și brânză mascarpone vă vor face să vă lingeți pe degete.

Acest desert va intrat direct in topul listei de prăjituri pe care le veți prepara de fiecare dată când aveți poftă de ceva dulce și delicios. Iată care sunt ingrediente de care aveți nevoie pentru a prepara această rețetă minunată.

Tortul vis de vara cu zmeura si mure este o reteta savuroasa si usor de preparat
Tortul vis de vara cu zmeura si mure este o reteta savuroasa si usor de preparat

Ingrediente

Pentru blat:

  • cinci ouă
  • 150 de grame de zahăr praf
  • 250 de grame de ciocolată neagră
  • o jumătate de pahar de lapte
  • un pliculeţ de zahăr vanilat
  • 130 de grame de nuci măcinate
  • două linguri de pesmet

Pentru cremă:

  • 300 de grame de brânză mascarpone
  • 200 de grame de smântână pentru frişcă
  • 100 de grame de zahăr pudră
  • 250 de grame de fructe (com folosi pentru cremă doar zmeură și mure)
  • unu – două pliculeţe de gelatină
  • o esenţă de vanilie

Pentru decor:

  • zmeură
  • mure

Mod de preparare

Pentru blat:

Acestea sunt toate ingrediente de care avem nevoie pentru prepararea tortului, hai să ne apucăm de treabă! Pentru început se iau două boluri, cele cinci ouă și se separă albușurile de gălbenușuri. În vasul în care am pus gălbenușurile, se adaugă zahăr și se amestecă bine cu telul aproximativ 15 minute. De asemenea, albușurile se bat foarte bine până se obține o spumă densă, de culoare albă.

Apoi, ciocolata neagră se rade și se dizolvă în lapte. După ce ai făcut acest lucru, compoziția obținută se toarnă peste gălbenușuri, împreună cu zahărul vanilat, nucile măcinate, pesmetul şi spuma pe care am obținut-o din albușurile de ou.  Toate ingredientele se amestecă foarte bine, compoziția trebuie să fie omogenă și să arate ca un aluat. Aceasta se pune într-o tavă tapetată și se bagă la cuptor, până trece testul cu scobitoarea. Apoi, blatul este gata și se lasă la răcit.

Pentru cremă:

Se ia un bol în care se adaugă brânza mascarpone, zahărul esenţa de vanilie. Ingrediente se amestecă bine, în jur de 10 minute. Într-un alt vas se bate smântâna pentru frișcă, apoi se adaugă peste ingredientele de mai sus. Gelatina se prepară conform instrucționilor de pe ambalaj.

Apoi, în vasul în care avem ingredientele, adăugăm fructele (zmeura și murele), gelatina și amestecăm. Crema este gata!

Prepararea tortului:

Se ia blatul de tort și se taie în două sau trei straturi. Apoi, se pune cremă peste fiecare strat, se nivelează și se ține la frigider aproximativ 30-40 de minute. După ce s-a răcit suficient, se decorează cu zmeura și murele,iar tortul este gata! Spor la gătit și poftă bună!