Home » Știri » Tartă cu prune uscate. Rețeta cofetarilor iscusiți

Tartă cu prune uscate. Rețeta cofetarilor iscusiți

Violeta Badea / 04.02.2021, 09:51
Tartă cu prune uscate. Rețeta cofetarilor iscusiți

Tartă cu prune uscate. Rețeta cofetarilor iscusiți. Primăvara se apropie cu pași repezi, iar acesta este anotimpul perfect să încerci această tartă minunată cu prune uscate și sos de smântână. Sună bine, nu-i așa? Acest desert este combinația ideală dintre un blat sfărâmicios, fructe uscate și savoarea pe care o dă sosul fin de smântână.

Tartă cu prune uscate

Vă propunem o rețetă delicioasă de tartă cu prune uscate și sos de smântână, ideală pentru anotimpul de primăvară sau iarnă. Dacă vă plac fructele uscate este musai să o încercați să vă veți îndrăgosti pe loc. Tarta este un desert care se prepară ușor, nu este nevoie să investiți în multe ingrediente și nu necesită mult timp, fiind o prăjitură care se face rapid.

Tarta este răcoritoare și sănătoasă în comparație cu alte prăjituri care conțin creme greu de digerat. Preparatul este ideal pentru cei mici, dar și pentru adulți. Iată care sunt ingredientele de care aveți nevoie pentru a vă apuca să gătiți această minunată tartă cu prune uscate:

Blatul pentru tarta
Blatul pentru tarta

Ingrediente

Pentru blat:

  • 200 de grame de făină
  • 100 de grame de unt
  • șase linguri de apă

Pentru umplutură:

  • 350 de grame de smântână
  • 250 de grame de prune uscate
  • 100 de grame de nuci
  • 200 de ml de ceai concentrat
  • 70 de grame de zahăr
  • un pliculeț de zahăr vanilat (este recomandată cantitatea de opt grame)
  • 40 de grame de făină

Mod de preparare

Cum se pregătesc fructele:

Pentru început se ia un bol în care se pune ceaiul, iar în acesta adăugăm fructele uscate pe care le lăsăm la înmuiat pentru aproximativ patru ore. Atenție! Este necesar ca fructele să fie scufundate bine în ceai, nu trebuie să stea la suprafață. Dacă au trecut cele patru ore și fructele și-au păstrat rigiditatea, atunci este nevoie să le lăsați peste noapte. Mai există și varianta de a fi deja moi, iar în acest caz nu mai este nevoie să urmați procedura cu ceaiul. După ce s-au înmuiat le scurgeți de ceai, le umpleți cu nuci și le așezați pe un platou.

Cum se prepară blatul:

Se taie untul în formă de pătrățele și se pune într-un vas. Apoi, se presară făină și se amestecă bine. Mare atenție să faceți acest lucru rapid, deoarece este necesar ca untul să se topească. După ce s-a omogenizat totul, se adaugă apă și se obține un aluat. Acesta se modelează în forma unei bile. Luăm o tavă de copt pe care o tapetăm cu hârtie de copt, diametrul să fie de circa 23 de cm.

Aluatul se așează în tavă și se acoperă cu o folie alimentară. Apoi, se pune la frigider pentru o jumătate de oră. Între timp, porniți cuptorul la o temperatură de 180 de grade. După ce ați scos forma de la rece, o înțepați ușor aluatul cu ajutorul unei furculițe,acoperiți-l cu hârtie de copt, iar deasupra se pune mazăre sau fasole. Tava se ține la cuptor în jur de 15-20 de minute, iar apoi se pun prunele uscate peste blatul rumenit.

Cum se prepară sosul:

Într-un bol se amestecă  smântâna, zahărul, zahărul vanilat și făina până se omogenizează. Sosul obținut se toarnă peste prunele uscate. Apoi, bagă tava la cuptor pentru aproximativ 30 de minute. Desertul se servește rece! Poftă bună!