Home » Life & Style » Timp liber » 4 locuri misterioase din România. Ce apariții inexplicabile și fenomene paranormale s-au petrecut

4 locuri misterioase din România. Ce apariții inexplicabile și fenomene paranormale s-au petrecut

Alexandru Cazacu / 09.08.2022, 09:39
4 locuri misterioase din România. Ce apariții inexplicabile și fenomene paranormale s-au petrecut

Deși unii ar putea fi sceptici din acest punct de vedere, în România există locuri misterioase unde se întâmplă tot felul de lucruri ciudate. De-a lungul  timpului, multe mituri și legende au luat naștere în jurul acestor locuri bizare. De la apariții inexplicabile și multe alte fenomene paranormale, în aceste locații realitatea pare să piardă în fața supranaturalului.

Locuri misterioase din România

Locațiile despre care vom vorbi în continuare au devenit cunoscute, mai ales pentru faptul că bagă spaima în cei care aud despre ele. În zilele noastre, mulți se aventurează în aceste locuri misterioase din România, vrând să fie martori la unele fenomene bizare. Acestea fiind spuse, hai să vedem care sunt unele dintre cele mai înfricoșătoare locuri din țara noastră.

Apariții inexplicabilă în Șinca Veche

În Șinca Veche, sat din Țara Făgărașului, au existat nu mai puțin de patru biserici. Se spune că una dintre acestea a  fost ridicată pe un loc sacru, vechi de șapte milenii. Primul dintre cele patru lăcașuri de cult este biserica de piatră. Deși se spune că este un loc de cult creștin, pe unul dintre pereții altarului au fost descoperite unele  inscripții păgâne.

Tot în acest loc ar apărea și sculptura unui cap de dac cu plete, barbă, și cușma. De fapt, unii susține că în Șinca Veche apar din senin și sfere de lumină, cruci și alte obiecte bizare. În urmă cu mai mulți ani, un reporter TVR a vrut să filmeze interiorul peșterii din Șinca Veche, însă camera a început să se oprească și să pornească singură, tocmai de aceea s-a renunțat la reportajul respectiv. În schimb, ajunși în redacție, reporterii au vizionat imaginile și au observat unele sfere de lumină care roiau în adâncul peșterii.

Fantomele care apar pe Dealul Lunganilor

Sarca este un sat situat în inima Moldovei, iar de aici se ajunge în comuna Luncani. Localnicii din zonă vorbesc de unele fantome care își fac apariția seara numai pe partea dreaptă a drumului. Conform legendelor, spiritele atacă doar oamenii cu suflet bun. Unii susțin că fantomele apar chiar în capătul unui lac secat, iar de acolo își urmăresc victimele chiar și trei kilometri, potrivit playtech.ro.

Sufletele rătăcite ar aparține unor ostași uciși în Primul Război Mondial, care au fost îngropați fără lumânare și împărtășanie. Bătrânii satului spun că spiritele au rămas blocate între lumi și așteptă să se facă o pomenire pe Dealul Luncanilor, pentru ca ele să poată trece în lumea cealaltă.

Balta Vrăjitoarelor

În apropiere de pădurea Cernica găsim o baltă foarte temută de către localnicii din zonă. Situată în pădurea Boldu-Crețeasca de lângă București, „Balta Vrăjitoarelor” are un diametru de 5 metri și o adâncime de doar 1,5 metri. Cu toate acestea, ochiul de apă nu seacă niciodată, dar nici nu se mărește.

Conform legendelor, în noaptea de Sfântul Andrei, de Sfântul Gheorghe și Sânziene, vrăjitoarele se adunau în jurul acestei bălți. Se spune că în aceste zile de sărbătoare se deschid porțile spre alte tărâmuri, iar blestemele și vrăjile devin astfel mai puternice. Unii susțin că animalele nu beau apă de aici, nici dacă afară e foarte cald și nu au altă sursă de apă.

Poteca morții din Bucegi

Mulți sunt de părere că această zonă are o puternică încărcătură energetică și își doresc să găsească unul dintre tunelurile secrete care ar porni chiar de sub Sfinx. În schimb, omenii locului susțin că mulți drumeți s-au rătăcit sau chiar și-au găsit sfârșitul pe traseele din Munții Bucegi.

Potrivit unor legende, pe traseul Jepii Mici ar apărea o potecă, un fel de poartă către lumea cealaltă, care apare doar când este ceață și care ia viață celor care o pășesc. Ba chiar mai mult de atât, cei care au trecut pe aici povestesc cum au trecut de la stări de panică la halucinații în timp ce au mers pe acest traseu.