Home » Life & Style » Timp liber » 5 cele mai proaste aeroporturi din lume. Pe listă se află și un aeroport din România

5 cele mai proaste aeroporturi din lume. Pe listă se află și un aeroport din România

Alexandru Cazacu / 05.08.2022, 09:49
5 cele mai proaste aeroporturi din lume. Pe listă se află și un aeroport din România

Dacă ai fost recent într-un aeroport, cu siguranță ai observat că cererea de călătorie pe calea aerului a revenit la nivelul la care era înainte de pandemie. În schimb, unele aeroporturi nu au resursele necesare pentru a face față cererilor. Nu cu mult timp în urmă, două publicații din Elveția și Germania au făcut un top cu cele mai proaste aeroporturi din lume. Din păcate, pe această listă se regăsește și un aeroport din țara noastră.

Cele mai proaste aeroporturi din lume

Vara încă nu s-a terminat, așa că mulți turiștii din întreaga lume aleg să călătorească spre destinațiile de vacanță cu avionul. Dacă la aglomerație adăugăm problemele de personal din unele aeroporturi și a companiilor aeriene, vom avea o furtună de întârzieri și anulări ale zborurilor. În acest context, publicațiile menționate au întocmit o listă cu cele mai proaste aeroporturi din lume. Haideți să vedem care sunt acestea.

Lisabona Humberto Delgado – Lisabona

În 2019, nu mai puțin de 31 de milioane de călători au trecut prin cel de-al 16-lea aeroport ca mărime din Europa (aeroportul Humberto Delgado). Aici, cea mai mare problemă a călătorilor este coada infernală de la controlul pașapoartelor. Se pare că unii pasageri așteaptă chiar și până la 6 ore pentru a trece punctul vamal. În consecință, scorul general pe care l-a primit acest aeroport este de 5,76 din 10.

Aeroportul Internațional din Kuweit – Kuweit City

Cu un scor general de 5,78 din 10, acest aeroport se situează pe locul al doilea în topul celor mai proaste aeroporturi din lume. În 2019, peste 15 milioane de călători au trecut prin Aeroportul Internațional din Kuweit. Se pare că mirosul este cel mai respingător lucru pe care oamenii l-au raportat. De asemenea, pasagerii au raportat și un comportament lipsit de profesionalism al angajaților.

Cele mai proaste aeroporturi din lume – Eindhoven (Olanda)

Ca mărime, aeroportul din Eindhoven este situat pe locul al doilea în Olanda. Acesta a obținut un punctaj de 5.92 din 10. Se pare că, în general, pasagerii sunt nemulțumiți de locația mult prea mică pentru fluxul de călători. Unii susțin și că personalul este „foarte nepoliticos”, potrivit playtech.ro.

Aeroportul Internațional Henri Coandă (București, România)

Cel mai mare aeroport din România a intrat și el pe lista cu cele mai proaste aeroporturi din lume, obținând un scor general de 6,03 din 10. Din păcate, Aeroportul Henri Coandă a avut note mici la toate cele trei criterii, în baza cărora se obține scorul general. În 2021, deși eram deja în pandemie, nu mai puțin de 7 milioane de călători au trecut prin acest aeroport. Cu toate acestea, experiența nu a fost tocmai una plăcută pentru mulți dintre ei. În timp ce un călător susține că aeroportul îi amintește de anii 1960, alții spun că angajații sunt „oarecum agresivi”, mai scrie sursa citată.

Aeroportul Internațional din Malta (Malta)

După cum bine știm, Malta este o destinație de vacanță de vis, fiind vizitată anual de foarte mulți turiști. Aeroportul Internațional din Malta este singurul din această țară, iar în urma recenziilor online a reușit să obțină un punctaj de 6,05 din 10. Se pare că cel mai mic punctaj l-a obținut la capitolul consistență. Unii dintre călătorii care au trecut pe aici spun că aeroportul este mult prea mic pentru numărul mare de turiști. Tocmai de aceea, întârzierile sunt destul de frecvente.