Home » Life & Style » Timp liber » Top 5 cele mai bătrâne mame din lume. O româncă se află printre ele

Top 5 cele mai bătrâne mame din lume. O româncă se află printre ele

Alexandru Cazacu / 07.09.2021, 16:27

O sarcină poate fi extrem de extenuantă, mai ales atunci când viitoarea mămică are o vârstă mai înaintată. Cu toate acestea, în lume există și femei care își doresc foarte mult un copil și sunt dispuse să treacă printr-o sarcină, indiferent de vârstă. Ba chiar mai mult de atât, unele dintre aceste doamne au depășit vârsta de 70 de ani.

Cele mai bătrâne mame din lume

După cum spuneam, unele femei își doresc atât de mult să aibă un copil, încât sunt dispuse să rămână însărcinate și la vârste foarte înaintate, riscându-și chiar și sănătatea. Ei bine, află că unele dintre ele au reușit să aducă pe lume copii. Așadar, în următoarele rânduri, noi îți vom prezenta o listă cu cele mai vârstnice mame din lume. Printre acestea se află și o româncă.

Mangayamma Yaramati (74 de ani)

În septembrie 2019, Mangayamma Yaramati a devenit cea mai în vârstă femeie din lume care a devenit mamă. Indianca avea vârsta de 74 de ani. La fel ca multe dintre mamele mai în vârstă Yaramati a putut avea doar copii doar cu ajutorul tratamentelor de fertilizare. Din moment ce femeia trecuse deja prin menopauză, ea și soțul său au folosit un ovul fertilizat cu. Din fericire, sarcina lui Yaramati a decurs fără probleme și nu au existat complicații, iar femeia a născut o pereche de gemeni, potrivit oldest.org.

Daljinder Kaur – mămică la 72 de ani

Daljinder Kaur a uimit întreaga lume la începutul lui 2016, când a adus pe lume un băiețel. Ea avea vârsta de 72 de ani, iar bebelușul era primul copil al său. După aproape cinci decenii de căsătorie, ea și soțul său au reușit să aibă un copil (Arman). Deși indianca susținea că avea 70 de ani, spitalul în care și-a primit tratamentele a decis că ea avea de fapt 72 de ani (se pare că mulți oameni din India nu știu vârsta exactă deoarece nu au certificate de naștere).

Rajo Devi Lohan a devenit mamă la 70 de ani

În 2008, pe când avea vârsta de 70 de ani, Rajo Devi Lohan și-a născut fiica. La vremea respectivă, ea era considerată a fi cea mai vârstnică mamă. În cadrul unui interviu din 2013, femeia din India fiica ei a făcut-o mai puternică și că Naveen este singurul motiv pentru care încă trăiește, ciuda faptului că era bolnavă.

Omkari Panwar avea 70 de ani când a născut

Pe lista noastră cu cele mai vârstnice mame se află și Omkari Panwar. Tot indiancă, ea a născut gemeni în 2008, când avea vârsta de 70 de ani. Din cauza vârstei sale avansate, Panwar a trebuit să facă de asemenea un tratament de fertilitate, pe care ea și soțul ei l-au plătit din economiile strânse de o viață și a unui credit. Cu toate acestea, femeia susținea că toate necazurile prin care au trecut au meritat.

Adriana Iliescu, românca care a devenit mamă la 66 de ani

Cu siguranță, toți românii o cunosc pe Adriana Iliescu. În 2005, după ce a născut o fetiță (Eliza Maria) la 66 de ani, Adriana Iliescu era cea mai în vârstă mamă înregistrată la vremea respectivă. Ea a născut prin cezariană, după ce a urmat un tratament de fertilitate timp de nouă ani. Acum, micuța Eliza a devenit adolescentă, având vârsta de 16 ani.

Adriana Iliescu, cea mai vârstnică mamă din România
Adriana Iliescu, cea mai vârstnică mamă din România

 

Ce pensie încasează lunar Adriana Iliescu, cea mai vârstnică mamă din România

Din nefericire, Adriana Iliescu primește lunar o pensie foarte mică. Deși a fost profesor universitar și autoare de povești pentru copii, în 2020, ea încasa de la statul român o pensie lunară de aproximativ 2.000 de lei, potrivit playtech.ro.