Home » Life & Style » Timp liber » 6 cele mai late plaje din România. În ce stațiuni se găsesc

6 cele mai late plaje din România. În ce stațiuni se găsesc

Alexandru Cazacu / 16.06.2022, 17:25
6 cele mai late plaje din România. În ce stațiuni se găsesc

Sezonul estival 2022 și-a intrat pe deplin în drepturi, iar mulți dintre turiștii români și-au făcut deja planuri pentru vacanța la mare. Dacă și tu obișnuiești să îți petreci concediul în stațiunile de pe litoralul românesc, atunci știi cât de aglomerate pot fi plajele din țara noastră, mai ales în vârf de sezon. În acest context, noi îți vom spune care sunt cele mai late plaje din România.

În ce stațiuni se găsesc cele mai late plaje din România

Odată cu zilele călduroase de vară, litoralul românesc devine din ce în ce mai aglomerat. Ca în fiecare sezon estival, plajele devin foarte aglomerate, așa se face că autoritățile au decis să mărească câteva dintre ele. Așadar, cei care vor să evite aglomerația trebuie să știe în ce locuri pot găsi cele mai late plaje din România.

Plaja din stațiunea Mamaia

După cum bine știm, Mamaia este una dintre cele mai apreciate stațiuni de pe litoralul românesc al Mării Negre, iar acest lucru se datorează și plajelor sale. Acestea au o lungime de aproximativ 8 kilometri, iar în unele locuri lățimea plajelor din Mamaia ajunge chiar și la 200 de metri.

În plus, plaja din Mamaia este considerată a fi cea mai îngrijită de pe litoralul țării noastre. În sudul stațiunii, plaja este mai îngustă, însă se lărgește în nord. Dacă nu ai mai fost la Mamaia, trebuie să știi că intrarea în apa mării este una lină, iar nisipul este foarte fin.

Plaja de la Năvodari

La fel de lată, însă puțin mai liniștită ca cea de la Mamaia, plaja de la Năvodari este perfectă pentru cei care vor să evite agitația. În ultimii ani, stațiunea s-a dezvoltat foarte mult și poate fi locul perfect pentru o vacanță liniștită la mare.

 

Cele mai late plaje din România – Plaja Modern

În caz că nu știați, Plaja Modern este una dintre cele mai late plaje din România, însă este frecventată mai mult de localnici. Aceasta este amenajată corespunzător și are o lățime de 100-200 de metri. La fel ca și în Mamaia, nisipul este fin, iar intrarea în apă este lină. Poți ajunge la plajă coborând treptele de pe Faleza Modern, un loc minunat pentru a face o plimbare pe seară.

Cele mai late plaje din România
Care sunt cele mai late plaje din țara noastră

Plaja din stațiunea Venus

În ultimii ani, Venus a revenit printre stațiunile preferate de turiștii români, mai ales datorită hotelurilor de lux din zonă. Stațiunea are o plajă lungă de 1,2 kilometri care, în unele locuri, poate atinge chiar și 200 m lățime. Mulți oameni cu copii aleg această stațiune.

Cele mai late plaje din România – Plaja Saturn

Printre cele mai late plaje din țara noastră se află și plaja stațiunii Saturn. Aceasta se întinde între Venus și Mangalia, iar lățimea sa variază în funcție de zone. Cu toate acestea, în unele locuri ajunge la o lățime de până la 150 de metri. În ceea ce privește intrarea în apa mării, aceasta se face relativ lejer, potrivit life.ro.

Eforie Nord

În ceea ce privește numărul de locuri, Eforie Nord este a doua stațiune ca mărime de pe litoralul românesc, după Mamaia. Stațiunea este situată pe o faleză înaltă de 30 metri. Plaja are o lungime de aproximativ 3 kilometri, atingând în partea de sud o lățime maximă de 100 de metri.