Home » Life & Style » Timp liber » 8 copaci spectaculoși din lume despre care nici nu știai că există în realitate. Ce îi face deosebiți

8 copaci spectaculoși din lume despre care nici nu știai că există în realitate. Ce îi face deosebiți

Alexandru Cazacu / 28.11.2021, 15:04

De cele mai multe ori, atunci când privim un copac, gândul ne duce la o piesă de mobilier sau la o sursă de foc, însă nu foarte des ne gândim că aceștia au un rol foarte important pentru starea de bine a planetei. Cu toate acestea, trebuie să respectăm și să protejăm copacii din foarte multe motive. Ei bine, în acest articol noi vă vom prezenta o listă cu cei mai spectaculoși copaci din lume. Haideți să vedem ce îi face atât de deosebiți.

Copaci spectaculoși din lume  despre care nu știai că există

Natura este cu adevărat uimitoare, iar de pe urma copacilor oamenii au foarte multe beneficii. Ei ne pot oferi adăpost și hrană, însă sunt și o foarte importantă sursă de energie, care contribuie la starea de bine a planetei noastre. Iată o listă cu cei mai spectaculoși copaci din lume.

Arborele vieții

Fiind inclus în Patrimoniul UNESCO, ”Arborele vieții” stă singur de aproximativ patru secole, în mijlocul deșertului, la sute de kilometri de orice sursă de apă sau de alte plante. ”Arborele vieții” din Bahrain este un adevărat simbol al vieții, deoarece în ciuda condițiilor neprielnice, el reușește să reziste. Oamenii de știință din întreaga lume sunt uimiți de arborele miraculos, cu o înălțime de aproape 10 metri.

Copacul sticlă

Acest arbore este originar din Namibia și are forma unei sticle. Cu toate acestea, seva acestuia este una dintre cele mai otrăvitoare din lume. În trecut, băștinașii înmuiau vârful săgeților în această substanță letală și le foloseau la vânătoare sau în lupte.

Baobabul ibric

După cum ne spune și numele, acest copac are chiar forma unui ibric uriaș. Potrivit cercetătorilor, cel mai mare exemplar din această specie crește în Madagascar și se estimează că are în jur de 1200 de ani.

Copacul închisoare

Copacul închisoare este originar din Australia și face parte tot din familia baobabilor. De unde vine denumirea acestuia? Ei bine, în tulpinile unora dintre acești arbori este prezentă o scobitură în care puteau încăpea chiar și 5 deținuți.

Hyperion

Acest sequoia este considerat a fi cel mai înalt copac din lume. Denumit Hyperion, el măsoară nu mai puțin de 115,6 m înălțime, fiind descoperit în Parcul National Humboldt Redwoods din California. Deși are o vârstă de circa 600 de ani, el este considerat destul de tânăr.

 

Arborele ghiulea de tun

Originar din America Centrală și de Sud, acest copac are frunzele alungite, în formă de lance. Fructul, care crește până la 20 centimetri în diametru, este pulpos la interior și conține multe semințe. Ei bine, atunci când  cad pe pământ, fructele acestuia produc sunete puternice, iar de aici vine și denumirea arborelui.

Eucaliptul curcubeu

Dacă luăm în considerare denumirea acestui arbore, ne putem da seama că scoarța sa este multicoloră. Cu toate că eucaliptul curcubeu are un aspect deosebit și scoarța multicoloră, el este tăiat pentru prelucrarea unui material din care se face hârtie albă.

Smochinul indian

Smochinul indian este de fapt o specie de ficus cu extrem de multe trunchiuri, fiind considerat copacul cu cea mai întinsă coroană din lume. Deși poate părea incredibil, unele exemplare din această specie pot acoperi suprafețe de până la 1 hectar.