Home » Life & Style » Timp liber » Bărbatul care nu poate părăsi Israelul timp de 8.000 de ani. Motivul nebănuit pentru care a primit interdicția

Bărbatul care nu poate părăsi Israelul timp de 8.000 de ani. Motivul nebănuit pentru care a primit interdicția

Alexandru Cazacu / 29.12.2021, 18:50
Bărbatul care nu poate părăsi Israelul timp de 8.000 de ani. Motivul nebănuit pentru care a primit interdicția

Noam Huppert, un cetățean australian în vârstă de 44 de ani, nu poate părăsi Israelul timp de aproape 8.000 de ani. Tată a doi copii, australianul susține că din 2013 este blocat în Israel și i se interzice să părăsească țara pentru nu mai puțin de opt milenii, asta dacă nu îndeplinește o anumită condiție. Haideți să vedem despre ce este vorba și de ce a primit bărbatul această interdicție.

Australianul care nu poate părăsi Israelul timp de 8.000 de ani

După cum spuneam, lui Noam Huppert i s-a interzis să părăsească Israelul timp de 8.000 de ani. Excepție face cazul în care acesta îi plătește fostei sale soții o suma de peste 2 milioane de dolari, bani pentru întreținerea copiilor. Așadar, australianul nu poate părăsi Israelul până la 31 decembrie 9999 sau până când nu face plata.

Noam are doi copii cu fosta sa soție, iar în 2012 a decis să se mute în Israel pentru a relua legătura cu familia, deoarece femeia s-a întors acolo cu un an înainte, pe vremea când copiii aveau trei luni și cinci ani. Ulterior, fosta soție a australianului a adus în cazul în instanță, iar acestuia i s-a emis un așa-zis ordin de suspendare a ieșirii din Israel, din cauza unei „datorii viitoare” de 5.000 de Shekeli israelieni pe lună (aproximativ 1.600 de dolari), până când cei doi copii vor împlini vârsta de 18 ani. potrivit news.com.au.

Noam Huppert nu poate să părăsească Israelul nici în interes de serviciu și nici în vacanță

Noam lucrează ca chimist analitic și susține că este blocat în Israel încă din 2013. Ba chiar mai mult de atât, bărbatului i se interzice să plece chiar și pentru muncă sau vacanță.

Potrivit lui Noam, există și alți cetățeni australieni care s-au confruntat cu această experiență și au fost „persecuți de sistemul de justiție israelian doar pentru că erau căsătoriți cu femei israeliene”. Se pare că nu este prima dată când legile Israelului privind divorțul sunt numite nedrepte.

Bărbatul care nu are voie să părăsească Israelul timp de 8.000 de ani
Bărbatul care nu are voie să părăsească Israelul timp de 8.000 de ani

Se pare că femeie poate pune cu ușurință o interdicție de călătorie pentru tată, doar cu o simplă cerere de întreținere pentru copii, iar acesta se poate întinde pe toată copilăria acestora. Odată ce un tată are ordinul, acesta poate fi închis până la 21 de zile, chiar dacă are sau nu capacitatea de a plăti, fără nicio investigație a finanțelor sale, susțin unii oameni, potrivit sursei citate.

Tații israelieni sunt „o specie pe cale de dispariție”

În 2013, bloggerul Adam Herscu a scris pentru „The Times of Israel”, avertizând că tații israelieni sunt „o specie pe cale de dispariție”.

„Dacă intenționați să vă mutați în Israel și să vă întemeiați o familie acolo, trebuie să înțelegeți că legile familiei sunt draconice și excesiv de discriminatorii împotriva bărbaților. Există șanse mari să fiți tratat ca un criminal”, a scris bloggerul.

Marianne Azizi este o jurnalistă independentă din Marea Britanie. Ea a militat pentru a crește gradul de conștientizare a acestei problemei. Jurnalista susține că „aproape imposibil de stabilit” numărul exact de bărbați aflați în aceeași situație.