Home » Life & Style » Timp liber » Când este indicat să mergi în Bali. Tot ce trebuie să știi despre această destinație, ponturi și sfaturi utile

Când este indicat să mergi în Bali. Tot ce trebuie să știi despre această destinație, ponturi și sfaturi utile

Ileana Mladinoiu / 10.08.2022, 10:23
Când este indicat să mergi în Bali. Tot ce trebuie să știi despre această destinație, ponturi și sfaturi utile

Situată foarte aproape de ecuator, cu un climat tropical cald, insula Bali atrage mulți turiști care vin să se bucure de plaje și peisaje, dar să facă și surfing sau scufundări. Temperaturile sunt stabile pe tot parcursul anului și oscilează în medie în jurul valorii de 28 de grade C, cu un nivel de umiditate de 85-90%. Iată când este recomandat să ajungi în Bali.

Când este indicat să mergi în vacanță în Bali

Cele mai reci luni sunt din mai până în iulie. Cu privire la temperatura apei, cei care intenționează să meargă în Bali nu trebuie să se preocupe, deoarece întotdeauna este bună. Soarele răsare în jurul orei 6 a.m. și apune în jurul orei 6:30 p.m. aproape tot timpul anului. Partea centrală muntoasă a insulei are mai multe vârfuri care depășesc 3000 de metri, cum ar fi Gunung Anung cu 3142 de metri deasupra nivelului mării.

Aici se poate vorbi de temperaturi mai reci decât în ​​câmpiile de coastă și de mult mai multe precipitații. Acest lucru se simte mai ales noaptea, când temperaturile scad semnificativ pe zonele muntoase din apropierea vulcanilor. Zona din jurul Ubud este, de asemenea, mai răcoroasă, cu ploaie mai multă față de partea de sud a insulei Bali.

Când este sezonul de vârf

Vă informăm că el corespunde vacanțelor de vară din Europa, adică lunilor iulie și august, până pe la jumătatea lui septembrie. În acest moment, frecvența turistică este cea mai mare din an. Este și perioada când vremea este cea mai bună pe insulă. Există, de asemenea, un „mini mare sezon” de Crăciun, Anul Nou și de Paște, chiar dacă din punct de vedere tehnic este sezonul ploios.

Atunci vezi mulți turiști pe plaje, drumurile sunt aglomerate de mașini și motociclete, iar prețurile sunt cele mai mari, fie pentru bilete de avion, hoteluri, excursii. Este dificil să găsești o cameră când ajungi la fața locului, de aceea nu uita să faci rezervări din timp. Acest lucru este valabil și pentru restaurantele bune.

În afara acestor perioade, va fi mult mai puțină lume pe plaje și poți negocia prețurile la hotel, poți profita de bilete de avion mai ieftine. Mai precis, insula înregistrează o scădere a prezenței din 9 ianuarie până pe 30 iunie și de la mijlocul lunii septembrie până pe 20 decembrie.

Ce lucruri să iei cu tine

Nu uita șlapii comozi, tricoul și pantalonii scurți, echipamentul de ploaie, protecția impermeabilă pentru rucsac, șapca și ochelarii de soare. O umbrelă poate fi utilă și pentru a te proteja de soare, dar poți cumpăra una de la fața locului. Și un tricou cu mânecă lungă poate fi foarte util daca faci snorkeling și vrei sa eviți arsurile solare.

Când este sezonul ploios

Musonul începe pe la sfârșitul lunii octombrie și se termină în martie. În această perioadă, atmosfera este foarte umedă, vânturile sunt mai puternice pe litoral și vremea se poate schimba brusc de la cer albastru la ploi torenţiale în decurs de câteva minute. Furtunile pot fi frecvente. Cu toate acestea, ploile sunt de obicei după-amiaza târziu sau peste noapte și răcesc aerul. Apoi vă puteți bucura din nou de soare. După ploaie, cerul poate deveni foarte senin și superb, cu răsărituri și apusuri mult mai frumoase decât în ​​timpul sezonului uscat.

Dacă vei face călătorii cu motocicleta, cel mai bine este să eviți sezonul ploios, deoarece drumurile pot fi periculoase. La fel, dacă vrei să faci drumeții pe marginea vulcanilor, evită această perioadă pentru că terenul devine periculos. De asemenea, mare grijă să nu aluneci pe podelele cu gresie ale hotelurilor sau magazinelor.

Când este indicat să mergi în Bali
Când este indicat să mergi în Bali

Când este sezonul uscat

Sezonul uscat este din aprilie până la sfârșitul lunii septembrie. Se prezintă moderat umed și nu la fel de inconfortabil ca musonul. Poate ploua ocazional și de intensitate mică față de sezonul ploios. Din punct de vedere climatic, este momentul perfect pentru a explora Bali, știind că majoritatea turiștilor vin în iulie și august.

Când este cel mai indicat să mergi în Bali, ponturi și sfaturi utile

Cele mai bune luni pentru a merge în Bali sunt aprilie, mai, iunie și septembrie. Este încă sezon uscat, condițiile climatice sunt optime, vei evita grupurile mari de turiști, persoane multe în restaurante. Prețurile vor fi cu 30 până la 50% mai mici decât în ​​timpul sezonului de vârf. Acestea sunt, de asemenea, cele mai bune luni pentru scufundări sau snorkelling.

Când să faci scufundări în Bali

Poți face scufundări pe tot parcursul anului în Bali, dar cel mai bun moment este în lunile de tranziție între anotimpuri, adică martie-mai și octombrie-noiembrie. Bate mai puțin vânt și marea este mai liniștită. De asemenea, sunt mai puțini turiști. Din decembrie până în martie este sezonul ploios, iar vizibilitatea poate fi redusă spre coasta de nord și vestul insulei. Cu toate acestea, sunt mai puțini scafandri și fauna marină este încă prezentă.

Când să faci surf în Bali

Bali este una dintre cele mai bune țări din lume pentru surfing. Surferii preferă să vină din aprilie până în noiembrie deoarece aceasta este perioada în care marile valuri sunt cele mai frecvente pe coasta de vest a insulei. Cu toate acestea, sunt valuri foarte frumoase și iarna pe coasta de est, între noiembrie și martie, când vântul își schimbă partea.

Festivități balineze

Festivitățile balineze urmează calendarul lunar, așa că nu există o dată specifică, deoarece se schimbă de la an la an. Acesta este cazul Galungan care are loc la fiecare 210 zile.

Turiștii li se pot alătura sătenilor pentru a se pregăti pentru ceremonia Galungan și se pot plimba cu un ghid local care va explica semnificația festivităților. Ele se încheie zece zile mai târziu, pentru a se închina spiritelor, cu sărbătoarea religioasă Kuningan.

Prin urmare, ar trebui să știi că în Bali este cald tot timpul anului, că este o regiune foarte umedă și că orele de soare sunt aproape aceleași  pe tot parcursul anului, adică de la 6:00 la 18:15. Vei putea profita din plin de această destinație și te vei întoarce relaxat.

Ileana Mlădinoiu