Home » Life & Style » Timp liber » Care sunt regulile jocului alba-neagra și de ce folosesc tâlharii acest joc pentru a se îmbogăți

Care sunt regulile jocului alba-neagra și de ce folosesc tâlharii acest joc pentru a se îmbogăți

Alexandru Cazacu / 19.07.2021, 16:03
Care sunt regulile jocului alba-neagra și de ce folosesc tâlharii acest joc pentru a se îmbogăți

Cu siguranță, toată lumea cunoaște jocul ”alba-neagra”, care necesită trei recipiente și o minge mică sau trei obiecte identice pe o față dar cu unul din ele diferit pe spate. Cu toate acestea care sunt regulile jocului alba-neagra? Haideți să vedem de ce folosesc tâlharii acest joc.

Care sunt regulile jocului alba-neagra și de ce folosesc tâlharii acest joc pentru a face bani

Ei bine, știm că scopul acestui joc este de a ghici unde se află obiectul sau care este cartea câștigătoare, după ce operatorul jocului a amestecat cărțile sau paharele. Cu toate că poate fi jucat pe aproape orice fel de suprafață plată, alba-neagra se joacă adesea pe un covoraș sau o bucată de carton.

Deși jocul pare să aibă o posibilitate de câștig destul de ridicată, adică 1 din 3, pe lângă faptul că jucătorul știe unde se află obiectul la început și îl poate urmări, șansele de câștig sunt extrem de mici dacă operatorul jocului este expert în tehnica prestidigitației (arta și tehnica de a produce iluzii prin rapiditatea și agilitatea mâinilor).

Cei care câștigă la alba-neagra sunt de obicei complicii tâlharilor

Cel care operează jocul face în așa fel încât să pară că mulți jucători pariază în același timp și că câștigurile sunt dese și mari. Cu toate acestea, câștigătorii sunt de fapt complicii acestuia. Ei iau parte la această scamatorie, având roluri diferite. Mai exact unul ”stă de șase”, unul este un fel de bodyguard în cazul în care ținta devine ”indisciplinată”, unul este animator pentru a momi ținta, iar unul va fi un fel de scut pentru a evita ca cel care face jocul să fie surprins în imagini nepotrivite.

Animatorii vor intra în joc atunci când niciuna dintre ținte nu vrea să joace. Ei bine, în acest timp operatorul jocului amestecă paharele în așa fel încât obiectul să fie ușor de urmărit, iar țintele vor crede că jocul este foarte ușor și pot câștiga în acest fel mulți bani. Așadar, complicele va câștiga des sau va pierde banii, chiar dacă era foarte evident se afla obiectul respectiv. Sau, complicele va spun că știe o tehnică specială de a câștiga mulți bani foarte ușor.

Care sunt regulile jocului alba-neagra și de ce folosesc tâlharii acest joc pentru a face bani
Care sunt regulile jocului alba-neagra și de ce folosesc tâlharii acest joc pentru a face bani

Jocul nu este cu siguranță unul onest

Ei bine, o dată ce victima intră în mijlocul acestora și ajunge să joace, complicii o înconjoară ca să nu părăsească jocul prea repede și pentru a bloca alte persoane intervină și să întrerupă scamatoria. Așadar, operatorul și complicii acestuia vor încerca să inducă în eroare victima, iar unul din complici va pretinde că știe o strategie câștigătoare, astfel încât aceasta să parieze cât mai mulți bani. După ce operatorul a amestecat bine cele trei obiecte, va întreba victima dacă vrea să parieze, iar dacă aceasta acceptă, va trebui să pună banii înainte de a face o alegere.

În niciun caz jocul nu este unul corect, deoarece folosind prestidigitația mingea sau cartea vor apărea întotdeauna în altă parte. Așadar, este imposibil ca victima să câștige, chiar dacă cunoaște trucul sau nu, sau dacă ”din greșeală” alege varianta corectă. Este important să menționăm că cei care sunt suspectați că ar înțelege trucul sau vor să urmărească jocul, vor fi imediat îndepărtați de către complici, potrivit Wikipedia.