Home » Life & Style » Timp liber » Cât costă o excursie la Disneyland Paris și ce trebuie neapărat să vezi și să simți odată ajuns acolo

Cât costă o excursie la Disneyland Paris și ce trebuie neapărat să vezi și să simți odată ajuns acolo

Manolică Anca / 30.10.2020, 16:06

Ai vrea să îți duci copiii într-o vacanță și nu prea ai idei? Ce ai spune de o excursie la Disneyland în Paris? Cu siguranță, toți membrii familiei vor fi încântați și se vor distra pe cinste. Iată cât costă o excursie la Disneyland Paris și ce trebuie neapărat să vezi și să simți odată ajuns acolo.

Cât costă o excursie la Disneyland Paris

O vacanță la Disneyland Paris este visul foarte multor copii, dar, de ce nu, și al adulților? Însă, trebuie să știi de la început că nu va fi una tocmai ieftină.

Dar hai să o luăm cu începutul: Cum ajungi la Disneyland Paris?

Avionul este cea mai rapidă cale de a ajuns în capitala Franței, Paris, iar numărul companiilor aeriene care operează pe unul din cele trei aeroporturi este numeros. Odată aterizat, ai opțiunea de a apela la un serviciu de transfer direct din Aeroporturile Internationale Charles de Gaulle, Orly sau Beauvais, către Disneyland, numit VEA Shuttle sau VEA Navette.

Disneyland Paris - parada personajelor
Disneyland Paris – parada personajelor

Autocarele circulă zilnic, la intervale de 30 de minute și durează aproximativ 45 de minute. Excepție face Aeroportul Beauvais, de unde autocarele pleacă doar la orele: 10:00, 13:30, 19:00, iar o călătorie durează aproximativ 2 ore și 30 de minute. Prețul unei călătorii cu VEA este:

  • Aeroportul Charles de Gaulle sau Orly – Disneyland: 18 € pentru adulti, 15 € copii sub 12 ani
  • Aeroportul Beauvais – Disneyland: 30 € pentru adulti, 24 € copii sub 12 ani.

În ceea ce privește transportul din Paris către Disneyland, acesta se poate face cu trenul RER. Este cea mai rapidă și ieftină soluție și se poate lua din stațiile Charles de Gaulle Etoile, Auber, Chatelet Les Halles, Gare de Lyon, Nation Arrival Station, ultima fiind Marne-la-Vallee, unde se află Disneyland. Călătoria durează aproximativ 35-40 de minute și circulă la intervale de 15 minute până seara târziu. Prețul unui bilet RER va varia în funcție de zona din care te îmbarci. O călătorie dus, standard este aproximativ 6,50 €.

O altă modalitate de transport este cu trenul de mare viteza TGV, ce oferă călătorii rapide, de înaltă clasă. Gara se afla chiar în inima Disneyland-ului, iar tariful este aproximativ 26 €/persoana pe sens.

Poți alege și opțiunea de a lua un taxi sau un Uber, ori să închiriezi o mașină, însă te va costa ceva mai mulți bani.

Unde te poți caza în apropiere?

Pentru cei care doresc să petreacă o vacanță memorabilă la Disneyland Paris există trei opțiuni pentru cazare. Poți opta pentru cazarea în incinta parcului, în unul din cele opt hoteluri de poveste sau în cele opt hoteluri partenere situate la 10 minute distanță de parc. Toate sunt adaptate nevoilor turiștilor, de cea mai înaltă calitate, cu o deservire mereu plăcută, proximitatea fiind un punct forte, ce oferă posibilitatea de a te bucura de parc încă de la prima oră a deschiderii.

Cea de-a doua opțiune este cazarea în Paris, care este situat la aproximativ 43 de km distanță față de parc. Iar ultima opțiune este cazarea în orașele din apropiere, precum: Meaux, Creteil, Torcy, unde tarifele vor fi ceva mai ieftine decât în Paris sau în incinta parcului.

Disneyland Paris - un tărâm de vis
Disneyland Paris – un tărâm de vis

Cât costa un bilet Disneyland Paris?

Aici sunt foarte multe opțiuni, pentru că prețul este foarte volatil și relativ. Astăzi poate fi un preț, iar mâine poate fi o super-ofertă. Indicat este să achiziționezi biletul din timp, cu minimum două luni înainte. Cel mai ușor este să accesezi site-ul oficial și unde vei găsi toate prețurile și ofertele în funcție de zi, lună, sezon.

O modalitate prin care poți avea acces rapid la atracții este FastPass-ul. Acesta este un bilet gratuit pe care îl poți obține în interiorul parcurilor și îți vor da acces rapid la anumite atracții. Pentru a îl obține, este nevoie să mergi la unul dintre automatele existente și să îți scanezi biletul de intrare.

Ce program au parcurile?

Disneyland Park se deschide la ora 10.00 și se închide la ora 23.00, în timp ce Walt Studio are un program mai scurt, se deschie la 10.00 și se închide la ora 19.00. Ambele parcuri au un extramagic time de la 8.30 la 9.30 când toți cei cazați în hotelurile Disney pot intra în oricare din cele două parcuri, fără a mai fi nevoiți să stea la cozile imense de după ora deschiderii. Parcul are o formă de inimă pe hartă și se regăsesc 18 puncte de atracții.

Ce poți face la Disnleyland?

Acesta este format din două mari parcuri: Disneyland Park care este împărțit în patru zone: AdventureLand, FrontierLand, FantasyLand și DiscoveryLand și Walt Disney Studios. Sunt situate la cinci minute unul de celălalt, dar ai nevoie de bilete diferite.

În centrul parcului Disneyland este castelul Disney, iar de acolo drumul va duce către toate atracţiile dedicate: Fantasyland, zona dedicată celor mai mici vizitatori, locul unde vor avea ocazia să se întâlnească cu personajele Disney sau cele din poveştile clasice: „Frumoasa din pădurea adormită”, „Albă ca Zăpada”, „Cenuşăreasa”. Veti putea admira și Caruselul, Cescutele Palarierului Nebun, Labirintul lui Alice în Țara Minunilors sau căsuța unde poate fi găsit faimosul Mickey Mouse, înainte de spectacole.

Disneyland Paris - parada personajelor
Disneyland Paris – parada personajelor

Copiii mai mari vor fi atraşi de Adventureland şi Discoveryland, zone potrivite vârstei lor, unde vor găsi un labirint de peșteri artificiale, foarte iubit de copii, rollercoasterul Indiana Jones, Tărâmului Aventurilor unde pot fi înfruntați Pirații din Caraibe, poate fi văzută Corabia lui Hook sau Cabana Robinsonilor Elvețieni.

La Walt Disney Studios vei  putea descoperi secretele din spatele celor mai impresionante scene ale filmelor și televiziunii Disney. De la momentele legendare marca Toon Studio, până la efectele spectaculoase care imită cutremure, incendii, furtuni.

Dacă pentru un adult, o excursie la Disneyland Paris este o ocazie de a își regăsi copilul interior, atunci, cu siguranță, pentru un copil va fi o experiență de neuitat. O singură zi la Disneyland Paris garantează emoții magice și experiențe unice, desprinse parcă din cele mai frumoase basme.