Home » Life & Style » Știri mondene » Ce apare în certificatul de naștere al lui Nicolae Ceaușescu. Detaliul care a iscat nedumerirea

Ce apare în certificatul de naștere al lui Nicolae Ceaușescu. Detaliul care a iscat nedumerirea

Stan Nicu / 26.01.2021, 14:53

Este incredibil ce apare în certificatul de naștere al lui Nicolae Ceaușescu. Detaliul care a iscat nedumerirea. Despre ce este vorba, vedeți în articolul de mai jos.

Care este data adevărată de naștere a lui Nicolae Ceaușescu. Pe ce dată s-a născut fostul dictator, de fapt

Este surprinzător ce apare în certificatul de naștere al lui Nicolae Ceaușescu, fostul președinte al României, care a fost executat în ziua de Crăciun a anului 1989. Detaliul care a iscat nedumerirea.

Nicolae Ceaușescu este omul care a condus România cu mână de fier între anii 1965-1989. Nicolae Ceușescu și-a început cariera politică ca secretar general al Partidului Comunist Român, după care a devenit șef de stat.

Românii au cunoscut foamea în Epoca Ceaușescu

Epoca lui Nicolae Ceaușescu a devenit în memoria multor români sinonim cu foametea, întunericul și lipsa drepturilor de exprimare și mișcare. O mică parte, activiști PCR, membri ai Securității și alte câteva categorii sociale, trăiau foarte bine, beneficiind de multe beneficii.

Astfel, până la căderea regimului comunist, care a culminat cu executarea cuplului dicatator, foarte puțini români știau ce se întâmplă în viața familiei Ceaușescu, care nu și-a deschis niciodată ușa casei pentru popor.

Nicolae Ceușescu, născut la o altă dată

Acum, la 30 de ani de la Revoluție, mărturiile celor implicați direct în deciziile politice, documente și imaginile de arhivă permit astăzi o mai bună înțelegere a lucrurilor care se petreceau atunci.

Astfel, acum a ieșit la iveală faptul că Nicolae Ceușescu era născut pe o cu totul altă dată fața de care se cunoștea când acesta era în viață, la cârma țării.

Nicolae Ceaușescu era născut p2 23 ianuarie, nu pe 26

Până la Revoluția din 1989, se cunoștea că Nicolae Ceaușescu s-a născut la 26 ianuarie 1918, la Scornicești, Olt. Cu toate astea, certificatul de naștere descoperit după ce liderul comunist a fost omorât dezvăluie că acesta s-ar fi născut la 23 ianuarie 1918, de fapt.

Conform certificatului de naștere al fostului dictator, 26 ianuarie a fost data la care tatăl acestuia, Andruță, l-a înscris în registrul de stare civilă: ”Act de naștere din anul una mie nouă sute optsprezece, luna ianuarie, ziua două zeci și șase, la orele douăsprezece amiazi. În ziua de două zeci și trei ale curentei luni, la orele douăsprezece amiazi, s-a născut în casa părinților săi din Comuna Scornicești, județul Olt, un copil de sex bărbătesc căruia i s-a dat prenumele de Nicolae”.

De ce tatăl lui Nicolae Ceaușescu i-a făcut fiului său certificatul de naștere după trei zile

De asemenea, într-un interviu din 1991 acordat BBC, Zoe, fiica foștilor dictatori, susținea că Andruță Ceaușescu ar fi declarat nașterea fiului la starea civilă cu trei zile mai târziu din cauză că în tot acest timp a fost beat.

Cu toate astea, de ce să fi continuat Nicolae Ceaușescu tradiția de a-și sărbători ziua de naștere la o altă dată decât aceea a nașterii sale reale?

De ce a hotărât Ceaușescu să-și sărbătorească ziua de naștere pe 26 ianuarie, nu pe 23

Unele guri susțin că decizia lui avea legătură cu ziua Micii Uniri, sărbătorită la 24 ianuarie. Dacă Nicolae Ceaușescu și-ar fi sărbătorit ziua de naștere la 23 ianuarie, evenimentul ar fi umbrit manifestările organizate pentru Mica Unire de pe 24 ianuarie.

Ce se știe cert este că Nicolae Ceaușescu a ajuns la București la vârsta de 12 ani, moment în care s-a angajat la atelierul de cizmărie al lui Alexandru Săndulescu.

Cum era copilul Nicolae Ceaușescu

După asta, în anul 1933, cu ajutorul fratelui său mai mare, Marin, Nicolae s-a angajat la atelierul deținut de Aurelian Cornățeanu. Acolo l-a cunoscut pe Vasile Dumitrescu, omul care avea să-l recruteze în mișcarea ilegală a comuniștilor.

Astfel, Vasile Dumitrescu l-a descris pe Nicolae Ceaușescu de atunci drept ”un copil de la țară, îmbrăcat sărăcăcios, cu ciorapii trași peste pantalonii rupți. Băiatul purta bocanci cu câteva numere mai mari și era bâlbâit, fiindu-i greu să spună două vorbe”.