Home » Life & Style » Timp liber » Ce salariu are actrița Carmen Tănase. Suma pe care o încasează lunar

Ce salariu are actrița Carmen Tănase. Suma pe care o încasează lunar

Alexandru Cazacu / 08.07.2022, 13:49

Fără doar și poate, Carmen Tănase este una dintre cele mai cunoscute și apreciate actrițe din țara noastră. Invitată în cadrul unui podcast pe YouTube, artista a dezvăluit suma pe care o încasează lunar. Ce salariu are actrița Carmen Tănase, puteți afla în următoarele rânduri. „Nu trăiești din salariile de la stat”, potrivit artistei.

Ce salariu are actrița Carmen Tănase

Se știu foarte multe lucruri despre Carmen Tănase, însă nu mulți știu ce salariu lunar are una dintre cele mai cunoscute actrițe din România. Ea a debutat pe scena teatrului românesc încă din studenție. Se pare că, inițial, actrița își dorea să devină medic veterinar sau inginer zootehnist. Cu toate acestea, viața a avut alte planuri pentru Carmen Tănase, aducând-o pe scena teatrului românesc.

În cadrul podcastului menționat, celebra actriță a vorbit despre mai multe aspecte din viața sa personală. Carmen Tănase a mărturisit că încasează lunar un salariu de 1.300 de euro. Actrița este de părere că duce un trai decent cu acești bani.

„Până la urmă, supraviețuiești cu salariul. La categoria mea, de exemplu, e 1.300 de euro, cam așa. Hai, supraviețuiești, nu-i nicio problemă. Bă, dar nu vreau să supraviețuiesc, eu vreau să trăiesc, să viețuiesc”, a spus Carmen Tănase.

Au fost și perioade mai grele în viața actriței

Totodată, îndrăgita actriță a vorbit și despre vremurile mai grele, când încasa doar salariul de la teatrul de stat. Artista susține că, în prezent, salariile de la teatrul privat sunt diferite, însă chiar și aici artiștii sunt plătiți în funcție de notorietate.

„Da, am avut perioade (n.red. – când nu-i ajungeau banii). N-am câștigat mai bine decât atunci când am făcut televiziune. Din teatru, nu! Acum, sigur, de câțiva ani de zile s-a dezvoltat teatrul privat și acolo e cu totul altceva, dar și acolo e în funcție de notorietate, nu toată lumea e plătită la fel.

Dar acum, dacă ne-au tăiat prăjitura și la spectacolele private, că nu trăiești din salariile de la stat, hai pe bune! Orice om are dreptul, că e faimos, că nu e faimos, are dreptul să trăiască. Punct!”, a adăugat actrița.

Ce salariu are Carmen Tănase
Ce salariu are actrița Carmen Tănase. Suma pe care o încasează lună de lună

Despre Carmen Tănase

După cum spuneam, Carmen Tănase și-a descoperit pasiunea pentru teatru încă din tinerețe. Ea a urmat cursurile Liceului Pedagogic din Ploiești, însă apoi s-a reprofilat. Astfel, între anii 1980 și 1984, ea a urmat cursurile de actorie a Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică din București.

Printre colegii săi de promoție s-au numărat și Bogdan Gheorghiu, Radu Duda (Principele Radu al României), Patricia Grigoriu, Marina Procopie, Dan Bădărău, Carmen Ciorcilă, Mihai Verbițchi, iar de la clasa Sandei Manu, pe Oana Pellea, Carmen Trocan, Mioara Ifrim, Luminița Stoianovici, Răzvan Popa, Cristian Rotaru, Adrian Păduraru și Claudiu Istodor.

După ce a terminat studiile, între 1984 și 1990, Carmen Tănase a jucat pe scena Teatrului Național „Vasile Alecsandri” din Iași. Din 1990, actrița a performat la Teatrul Odeon din București. A debutat pe o scenă profesionistă alături de Olga Tudorache și de Radu Duda, colegul său de la secția de Actorie, în rolul Foca din piesa „Fluturi, fluturi”.