Home » Life & Style » Timp liber » Cele mai bântuite locuri din lume. Ce se spune despre aceste locații înfricoșătoare

Cele mai bântuite locuri din lume. Ce se spune despre aceste locații înfricoșătoare

Alexandru Cazacu / 21.07.2021, 13:49
Cele mai bântuite locuri din lume. Ce se spune despre aceste locații înfricoșătoare

Fie că este vorba despre castelele, case s-au alte locuri în care se petrec fenomene bizare, în fiecare țară există astfel de locații care înspăimântă prin poveștile înfricoșătoare, care au luat naștere în jurul lor de-a lungul timpului. Noi vă vom spune în următoarele rânduri care sunt unele dintre cele mai bântuite locuri din lume și ce se întâmplă acolo.

Cele mai bântuite locuri din lume. Ce se întâmplă în aceste locații înfricoșătoare

Se spune despre un loc că este bântuit atunci când își fac simțită prezența unele spirite chinuite care au avut la un moment dat de a face cu acel loc. După cum spuneam există multe astfel de locații în toate colțurile lumii, iar noi vă vom spune mai departe care sunt unele dintre cele mai bântuite locuri de pe glob.

Penitenciarul Moundsville din Virginia de Vest

Acest penitenciar a servit ca unitate de corecție timp de peste un secol. De multe ori, aceasta a fost ultima destinație pentru unii dintre cei mai violenți criminali din Statele Unite, care și-au găsit sfârșitul aici, de obicei în scaunul electric. Această închisoare este considerată a fi una dintre cele mai bântuite locuri din lume, cu nenumărate povești despre fantome care au apărut încă din anii 1930.

Vizitatorii susțin că au văzut ”omul din umbră”, o siluetă statică care rătăcește pe holurile închisorii. De asemenea, se spune că penitenciarul ar fi fost construit pe locul sacru de înmormântare al tribului Adena.

Turnul Londrei din capitala Marii Britanii

Cu siguranță, majoritatea oamenilor au auzit de impresionanta clădire din Marea Britanie. Cu toate acestea, nu mulți sunt cei care știu că Turnul Londrei a fost unul dintre cele mai sângeroase locuri de execuție din capitala Angliei. Se spune că acesta este bântuit de fantomele a zeci de prizonieri care au fost reținuți în Turn.

În urmă cu mai mulți ani, într-o noapte de iarnă un gardian a auzit ceva care lovea în chioșcul unde stătea. Când a ieșit afară să vadă despre ce e vorba, a văzut o siluetă albă în vârful Turnului. Atunci, bărbatul și-a dat seama că, în aceeași zi, pe 12 februarie, fusese decapitată Lady Jane Grey, în anul 1554.

Poate cel mai faimos spirit care bântuie Turnul Londrei este cel a lui Anne Boleyn, fostă regină a Angliei și soția regelui Henric al VIII-lea. Aceasta a fost decapitată din ordinul regelui în 1536. Se spune că a fost adesea văzută (uneori fără cap) pe Turnul Verde și în interiorul capelei situate în Turnul Alb.

Cele mai bântuite locuri din lume. Ce se întâmplă în aceste locații terifiante
Cele mai bântuite locuri din lume – ”Aradale Lunatic Asylum”

”Aradale Lunatic Asylum” (Australia)

Azilul a fost înființat în anul 1867 pentru a găzdui numărul tot mai mare de așa-ziși ”nebuni” din Victoria, Australia. Se pare că aici au murit aproximativ 13.000 de oameni. Tratamente deosebit de barbare, precum ar fi terapia cu electroșocuri și lobotomia, erau frecvent folosite aici. Așadar, având în vedere trecutul azilului, nu ar trebui să ne mire faptul că vizitatorii susțineau adesea că au auzit voci și țipete sau că au văzut spirite trecând prin pereții clădirii.

Castelul Stirling – Scoția

Se spune că Castelul Stirling din Scoția ar fi bântuit de mai multe fantome. Printre cele mai cunoscute legende se află și cea a spiritului unui soldat scoțian care poate fi văzut îmbrăcat în haine tradiționale, rătăcind pe holurile castelului. Ba chiar mai mult de atât, cea mai temută fantomă a castelului este ”Doamna Verde”, despre care se spune că este un vestitor al evenimentelor rele și un augur al nenorocirilor.